2023. augusztus 11.

Spira Eszter Mirjam - Találkozzunk ​a Csillagok völgyében!

📚 Könyvajánló 📚



Együtt, ​egy új út kezdetén

Szamira és Gábor kapcsolata irigylésre méltó. Húsz éve, a gimnázium óta tartó szerelem, házasság, gyerekek, szép közös otthon egy csodás Soós Nóra-festménnyel a nappali falán. A biztonságos burok azonban egy ártatlannak tűnő estén megreped, amikor Szamira kezébe veszi férje tabletjét, és azon egy ismeretlen nőtől talál félreérthetetlen üzenetet…

A legtöbb nő ilyenkor magából kikelve, magyarázatot követelve esne neki a házastársának, és válással fenyegetőzne, Szamira azonban elszámol magában háromig, és egészen más elhatározásra jut: meg akarja menteni a házasságát, amelyben hisz, és amelynél értékesebbet nem is tudna elképzelni.

Spira Eszter Mirjam, a Milyen anya az ilyen?! szerzőjének második könyvében a részleteken van a hangsúly, és egy olyan páron, amelynek tagjai szembe mernek menni a modern trendekkel. Nem akarják egyből elhajítani azt, ami elromlott, hanem épp ellenkezőleg: jobbá akarják tenni. És eközben újra felfedezik egymást testileg-lelkileg, hogy a szenvedély is visszatérjen a mindennapjaikba.

A történet szereplői eltérő kulturális háttérrel rendelkeznek: míg Gábor budapesti, Szamirának perzsa gyökerei vannak, ez pedig nem egyszer okoz megmosolyogtató helyzeteket. A közös úton, amelyen elindulnak jobban megismerni egymást és saját magukat, ez a mesebeli világ is feltárul.


Köszönöm a lehetőséget, hogy előolvashattam a regényt! 💙


Ez volt az első könyvem az írónőtől. Az elsőt, az anyákkal kapcsolatos regényét még nem éreztem a magaménak. Ezért is örültem nagyon mikor megláttam, hogy egy regénnyel, történettel érkezik. Ami nem mellesleg, ezzel a csodás külsővel rögtön megvett magának. 

Egy gyönyörű borító, ami hamar értelmet is nyer, ahogy elkezdi a történetet az olvasó. Végig, a címmel együtt elkísér bennünket. 

Én új kedvenc szerzőt avattam. 

Csodálatos stílusa van Eszternek. Ahogy képes volt átadni a cselekményeket, az érzéseket. Egy olyan történetben, ami ráadásul több idősíkon is játszódik. 

Legtöbbször itt a jelenben, ahol Szamira szemszögén keresztül ismerhetjük meg a történetét. Egy anya életét. Aki hosszú ideje, lassan tíz éve csak anya és feleség. Neveli a gyerekeket, vezeti a háztartást. De körülbelül ennyi. Élik a kissé megszokott, elkényelmesedett házaséletüket a férjével, Gáborral. Amikor egy fáradt este megtalálja azt a bizonyos üzenetet a férje telefonján. Amiből rájön, hogy Gábor másfelé kacsintgat. Ez minden kapcsolatban egy igencsak rossz jel. A jele annak, hogy valami nem jól működik. 

Megmutatja a regény, hogy mennyi belefektetett engergiával, munkával jár egy kapcsolat, egy házasság is. A szülőség. Főleg ha a pár immár mindkét tagja dolgozik.

Ha lehet ilyet mondani, elképesztően tetszett, kellett ez a fordulat. A Gáborral és azzal a bizonyos üzenettel kapcsolatos rész. Úgy fest ezt kellett, hogy mindketten újra akarjanak dolgozni a házassáukért, hogy újra úgy imádják egymást, mint a legelején. Hihetetlen volt " látni", hogy mindez mikre ébresztette rá Szamirát. Ugyanakkor Gábort is. Házas sem vagyok, de annyi bizonyos, hogy mindenki számára egy igazán életszagú és tanulságos történet lehet ez. Nyilván akik benne élnek, esetleg találkoztak a saját életükben ezekkel a problémákkal, nekik még nagyobb segítség lehet. 

Elképesztő volt ennek az erős, okos, nőnek a történetét olvasni. Aki hol erős volt, hol azért rá fért volna még egy kis erő, önbizalom. De imádtam végigkövetni miként fejlődik, miként birkózik meg ő és Gábor is a problémáikkal. Hihetetlenül élethű volt. Minden pillanatot, érzést át tud élni az olvasó. Még akár ha nincs ilyen élethelyzetben, akkor is úgy van megírva a történet, hogy teljes mértékben lehessen azonosulni vele. Ez valami lehengerlő volt. Ugyanakkor természetesen nagyon szerettem azt is végigkövetni, hogy ők saját magukat miként ismerik meg még jobban. Hogyan tudják kifejezni az érzéseiket, a vágyaikat. Igaz ebben tökéletes segítséget is kaptak, de imádtam az életüket nyomon követni.

Tökéletesen világít rá a regény, hogy csupán a beszélgetés mennyire fontos. Hogy kommunikáljunk a párunkkal. Ugye néma gyereknek anyja se érti... 

Említettem az idősíkok váltakozását is. Sokszor visszarepített bennünket a múltba is a történet. Néha megmutatta nekünk Szamira szüleinek az életét is. Az édesanyja szemén keresztül. Aki híres, neves művész immár. De hogy miként jutott el ide, a szerelmi életét, miként lett anya, hogy bírkózott meg ezzel az új szereppel. Mivel mind teljesen különböző emberek vagyunk, ahány féle érzés, annyi gondolkodásmód is. Remek volt mindezt több szemen keresztül látni. Ha lehet még több volt így a mondanivalója a történetnek. Még többet adott a regény. 

Vidám pillanatok. Barátokkal, kollégákkal, a családdal. Szomorú percek, félelmek, titkok, fájdalom. Remény. Sok-sok érzelemből kijutott. Az írónő mégis mindegyiket kitűnően érzékeltette. 

Már eltelt  jó pár nap mióta elolvastam, de még mindig sokat gondolok rá. Teljesen lenyűgözött ez a történet. Kedvenceim lettek a szereplők.

Plusz még Eszter a művészetet is remekül szőtte bele a sztoriba. Az írást, a festészetet. Főleg a sokat emlegetett Soós Nóra-festményt, amit a borítón is láthatunk. 

Derítsétek ki ti is milyen hatással lesz hőseinkre és az életükre akár ez a kép. A történet valós, igazi gondokra keresi a választ, a megoldást. Házassági kérdések, családi kapcsolatok. Sok kérdés és probléma, amivel hőseinknek meg kell bírkózni, de szerintem igyekeztek remekül venni az eléjük gördülő akadályokat. Szerettem ahová fejlődött a történet. Bámulatos volt olvasni és tanulni ebből a regényből. 

Olyan olvasóknak is bátran ajánlom, akiket most épp, vagy még nem érintenek ezek a kérdések. Ki tudja milyen élethelyzetben jöhet jól az Eszter és a regénye álltal átadott tudás. Nekem nagyon a szívemhez nőtt ez a könyv. Egy magával ragadó történet. Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvashattam és az élményt amit adott! 

Még sok-sok ilyen csodás könyvet! Én pedig már most várom a következőt művet! 💙


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.  
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése