2023. augusztus 23.

Ludányi Bettina - Vérszerződés (Egyezség 2.) ELŐOLVASÁS

📚 Könyvajánló 📚


Tényleg úgy gondolod, hogy mindenre fény derült?
Los Angeles városának legújabb gonosztevője rács mögé került, ám Alexia Sears nyomozónőre újabb feladatok várnak. Egy zsaroló jár a nyomában, akinek a kilétét egyelőre homály fedi. Ugyanakkor még az előző ügyén sem sikerült túltennie magát. Valami egyszerűen nem hagyja nyugodni.
A nyomozónőnek olyan érzése támad, mintha nem lenne teljes a kép. Mintha hiányozna egy darab a kirakósból. Úgy dönt, hogy új barátja, Amara Bonner segítségével megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, de egy füzetbe írt szó végképp összezavarja.
Vajon tényleg minden az, aminek látszik? Mi alapján szavazunk bizalmat másoknak? Hogyan lehetünk képesek átlátni mások álarcán? Ki mozgatja igazából a szálakat?
A Vérszerződés Ludányi Bettina Egyezség-sorozatának zárókötete, a Kisujjeskü lélektani regény folytatása. Választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyekről azt hittük, már nincs létjogosultságuk, valamint körbejárhatjuk a nárcizmus pszichológiáját és az átverés művészetét.


Nagyon szépen köszönöm Bettinek a felkérést az előolvasásra! Igazán megtisztelő! 💖


Már kiolvastam pár napja, de még a mai napig a történet hatása alatt vagyok. Sokszor eszembe jut. Bettit, az első rész ajánlásában a női Chris Carternek neveztem. Na ez a kötet után ez, ha lehet még inkább áll. 

Az írónő ezúttal is, a folytatásban szintén, sőt még magasabb szintre emelte ezt az írást. Mesterien kalauzol el a lélektani részekben, amihez tökéletesen vegyíti a krimis elemeket. Mindig is szerettem ha ezek kettőséből áll össze egy regény. 

Betti pedig elérte nálam ezzel a történettel, hogy a dobogó első helyére lépett. 🏆

Elképesztően zseniális lett! 

Pedig már az első részben is megmutatta mit tud. Ha ott néhány kérdésre választ is kaptunk, annak a résznek a vége igencsak az emlékezetünkbe vési, hogy még kismillió elvarratlan szál van. Sőt! 

A végére csak ültem, sőt közben is, és az mellett, hogy azon töprengtem, mi is folyik ebben a regényben, próbáltam tippelni mindenre. Elagyaltam, hogy miként tud valaki egy ennyire összetett, sok szálon futó, brilliáns történetet megalkotni?! Látszik, hogy mennyi munka lehet benne, de az mellett azt is tökéletesen megmutatja nekünk, hogy ez a szerző igazán tud. Aki képes így és egy ilyen regényt összerakni, hát az ámulatba ejtő. Le a kalappal! 

Az első rész áll a padlón koppanós vége után eszeveszetten vártam a folytatást. Nem kellett kétszer mondani, rögtön tettem is félre mindent. Mivel még friss volt az első könyv élménye. Hihetetlen jó volt így egymás után olvasni. Most örültem, hogy nem előbb olvastam el. Szerintem a falra is másztam volna várakozás közben. 

Visszatért a kedvenc nyomozónőm. Aki még mindig nehéz helyzetben van, érzelmileg a padlón, vagy még lentebb.... Továbbra is meg kell küzdenie a problémáival. Munkahelyi, baráti, lelki, érzelmi. Nem irigyeltem. De ezúttal remek volt látni miként lesz kitartóbb, erősebb, ha lehet még elszántabb. Ebben a  részben is kijut neki a fájdalomból és félelemből. Mégis ezek viszik előre. Hogy már csak azért is fény derít ennek a zavaros, titkokkal teli történetnek a végére. 

Rendesen csodáltam a kitarátsa miatt. 

Miközben a történet csak vitt és vitt előre. Képtelenség volt abbahagyni. 

Olyan fordulatos és titokzatos volt. Végig törtem én is a fejem, hogy mi mivel függ össze? Ki kivel? Ugyanis olyan mesterien ért végül össze minden szál, hogy az wow! 

Egy idő után volt egy pont, amikor kezdtem rájönni, hogy mi mozgatja a bábukat. Jobban mondta inkább ki? 👀 De akkor még persze nem volt biztos. És ott volt az, hogyha tényleg ő is az, mit miért tesz? 

Brutális dolgokat is mutatott meg ez a regény. Hogy milyen is egy nárcisztikus ember kénye kedvének kitéve lenni. Még mindig dühítenek és elképesztenek ezek a dolgok. Hogy lehet valaki ilyen ember? 

Betti remekül átadja az olvasónak a történet álltal ezt a pszichológia fogalmat. Még sok minden mással együtt. Igazán tanulságos volt. Ezek után igencsak elgondolkozik az ember. Sőt! Közben is. Simán elmehetne ő maga is gyilkossági nyomozók mellé tanácsadónak, ennyi tudással. 

Addig is, mi is elmerülhetünk a tudásában ennek a könyvsorozatnak hála. Igazán a lélek mögé és a mélyére láthatunk. Bepillathatunk sokféle embertípus gondolkodásmódjába. Miközben szépen lassan kirajzolódik előttünk a kerek, egész történet. 

Hát mit ne mondjak, brutális volt. Ugyanilyen sok meglepetés is ért. Imádtam! Így volt tökéletes ez a regény. Így kell ezt csinálni! Igaz volt egy momentum amit sajnáltam...... Na jó, lehet kettő. De amilyen a történet, olyan az élet is. Néha igazságtalan. De összességében mindennek így kellett történnie. 

A kedvenc momentumom, amiért egész végig féltem és izgultam, remekül belekerült. Leesett a nagy kő. 

Olvassátok el és ha szeretnétek mesélek, hogy mire is gondolok. Addig is derítsétek ki Ti is! 😉

Annyit azért mondtam az írónőnek miután elolvastam, hogy még szívesen olvasnék a két kedvenc szereplőmről.... Hátha. 💖

Nektek addig csak ajánlani tudom ezt a sorozatot! Hamarosan érkezik a 2.rész. Addig is nyomás beszerezni a Kisujjesküt! Egy zseniális, csavaros, a lélek rejtelmeit kutató, emberi kapcsolatokat bemutató, életszagú, lehengerlő sztorit olvashatunk. 


A Kisujjeskő ajánlója KATT

Ha pedig szeretnétek beszerezni a könyvet, vagy akár előrendelni az új részt akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése