2022. december 31.

Viszlát, 2022!

 Sziasztok!


Elérkezett az idei utolsó poszt. 

Rengeteg csodás olvasásélmény jutott 2022-re is. Ezek mellé csodás új ismeretségek, barátságok. Ti is egyre többen vagytok az oldalakon, itt, fb-on is. Vagy akár Instán is megtaláltok. 

Mérhetetlenül hálás vagyok ezért és örülök! 💕

Így tehát pörgünk tovább. Irány előre. 

Előtte azonban egy kis könyv összegzés. Jobban mondva, néhány idei nagy kedvencem szedem össze ebben a posztban. Aztán akár ide is jöhetnek, kíváncsi vagyok a ti ez évi kedvenc könyveitekre. 

Nekem ezek lettek a végső számok: 

Elolvasott könyvek: 112

Összoldalszám: 40.138

Az idei cél is a 100 könyv volt nálam. Ezt sikerült megugrani. Örültem volna a 40.000 elolvasott oldalnak is. Az utolsó könyvvel ez is sikerült. 😁

Jövőre jó lenne legalább ezt egy 150 könyvre feltornázni, de meglátjuk. Így is nagy az öröm, hogy ennyi mindent sikerült elolvasni. 

Ha molyon rá lestek, láthatjátok mik voltak azok. Szerencsére sikerült majdnem minden esetben jól választani és a legtöbb könyvet nagyon szerettem. 

Ebbe a posztba pedig az a 10 legjobb könyv kerül, amik a LEGEK voltak az évben. 

El se tudom képzelni, hogy sokan, hogy tudtak öt könyvet választani. Hát nekem ez a 10 is feladta leckét. Hiszen sokkal többet, szinte mindent ide tudnék sorolni, 

Az utolsó könyvet az este, jobban mondva késő éjszaka tettem le. Most délután lett volna még idő, de elkezdeni már nem akartam. Hogy ne legyen darab, megkezdett könyv. De éjfél után reszkessenek a könyvek, jövök. 😃

Papp Csilla: Szerelem újraírva című regénye volt a 2022-es év utolsó könyve. Sőt! A 2023-as év első regénye is Papp Csilla könyv lesz. Ahogy említettem nektek fb-on, a sorredt miatt volt egy kis varia, de most már tényleg következik a Ha/mar. 

Az előző Csilla regény értékelését már olvashattátok tőlem, viszont elárulom, hogy hasonló érkezik majd a Szerelem újraírva könyvéről is. Bámulatos lett. Totálisan beleszerettem!  Annyira a szívem csücske lett a Lehetett volna szerelem. Félre értés ne essék, azután tudtam, hogy bármit is olvasok tőle, imádni fogom. De az új regényével olyan magasra tette a lécet. De le a kalappal. Ismét megugrotta a szintet ezzel a regénnyel is. Újabb szerelem könyvet avattam. Na de a többit majd az értékelésben. :) 

Jöjjön is a lényeg. 

Leszögezném, hogy nem sorrendben vannak. Ez a 10 könyv a 💗💗



Aki elolvassa a posztot, főleg ennek a könyvnek a részét, rájöhet, hogy egy picit csalok. Ugyanis annyira kevés ez a 10 könyv, is amit választani kellett. Hogy ide most Papp Csilla - Lehetett volna szerelem című könyve mellé ide sorolom tőle a Szerelem újraírvát is. Bocsánat, de nem bírom ki. Első két könyvem volt az írónőtől, de szépen el fogok olvasni mindent. Teljesen elvarázsoltak az írásai. Ahogy megalkotja a szereplőit, kitalálja a cselekményeket, a fordulatok. Ahogy elmeséli a történeteit az valami lenyűgöző. Igazi fantasztikus alkotások. Imádom őket! És még vár rám pár regény tőle. Szóval azt mondom, hogy a 10-es listámra felkerült a Lehetett volna szerelem. Erre a  polcra mellé a Szerelem újraírva is. 



A következő regény Carrie Cooper - Viszlát, Józan ész című könyve. Aki olvassa az oldalakat, ezen biztos nem lepődik meg. Az írónő regényei mindig kiemelt helyen szerepelnek nálam. Ez az új alkotása pedig nem csak nekünk, hanem neki magának is új volt. Engem pedig teljesen levett a lábamról vele.Ez tényleg nem csak egy szerelmes történet. Imádtam Evey és Dominic történetét. Amiben sokkal több is van mint egy szimpla romantikus, erotikus történetben. Carrie Cooper regényei mindig sokkal többet adnak az olvasónak. Ezúttal is. Így nem volt kérdés, hogy rajta lesz a listámon. 



Lakatos Levente regény sem hiányozhat soha az évösszesítőről. Egy novellából indult regény, ami végül sorozattá növi ki magát. Ezzel az első résszel a szerző ismét megugrotta a felállított mércét. Ezúttal is kapunk tőle mindent. Krimit, romantikát, szenvedélyt, titkokat. Egy fordulatokban gazdag regényt. Egy sorozat első részét, ami engem teljesen megvett. Már anno a novellával is. Szóval imádtam könyv formában olvasni Mia és Samu sztoriját. Aminek ez a fantasztikus, ütős rész csak a kezdete. 




A Kossuth kiadó ezzel a regénnyel indította el egy olyan sorozatát, amiben kicsit bővítik a repertoárjukat. Immár romantikus, erotikus, szórakoztató irodalom jellegű regényeket is adnak ki. Aminek én nagyon örülök. Pláne ennek a regénynek. Ez volt az első a sorban. Igaz azóta olvastam még nagyon jó ilyeneket tőlük, de nekem ez viszi a prímet. Nehéz lesz túlszárnyalni. Na majd talán a szerző jövő évi, új regénye. Lynn Painter - Mr.Téves szám. Imádom ezt a sztorit. Ami új is, meg annyira nem is. De úgy képes volt megírni a szerző, hogy wow. Vicces, elképesztően jól szórakoztam. Nagy kedvenceim lettek a szereplők. Nem volt kérdés, hogy ezt sem hagyhatom ki a sorból. 



A másik egy szintén hasonló regény. Ugyanekkora kedvemcem lett. És, ahogy a boltban és mindenfelé látom még sok mindenkinek. Ali Hazelwood - A szerelem képlete. Ez is egy olyan történet, aminek az elemei ismerősek lehetnek. Mégis a szerző tudta úgy megírni, olyan elemekkel feldobni, hogy abszolút egyedivé tette. Nem utolsó sorban a lehengerlő és imádnivaló karaktereivel. Sok mosolyogtató, vicces pillanattal. Egy lassabban, de annál intenzívebb szerelmi szállal. Imádom! 




Szerintem a következő könyvet sem kell annyira bemutatnom. Legalábbis remélem. Aki NIOK tag, annak tuti nem. Sara Nisha Adams - A könyvlista. Az idei év egyik szintén kiemelkedő regénye. Ami egy örök emlék és élmény marad számomra. A mondanivalójával, a csodás szereplőivel. Pedig nem lehet mondani egy csak vidám, könnyű történetnek. Sőt.... Nehéz, fájdalmas. Mégis erőt adó és gyönyörű. Egy igazi olvasást népszerűsítő regény. Amit minden olvasást szeretőnek el kell olvasnia. Aki pedig netán még nem szerette meg ezt a hobbit, akkor azért. A tökéletes kezdet lehet. Nekem nagyon betalált. Nehéz pillanatok,váratlan fordulatok, számomra eddig nem olvasott regényekkel teli. Csodás embereket ismertem meg a szereplőkben. És azért is különleges marad számomra, mert nekem ez volt az első NIOK közös könyvem. 



Na jó, ennek a könyvnek is csalok egy picit a részével. Peller Mariann következik.Úgyis egy sorozat két része na.😁 A Végtelen kísértés és a Szerelemszövetség. Óriási szerelmek lettek idén. Főleg mert egy számomra teljesen új világot mutatott be nekem. Értetett meg velem. Megszerettem. Ilyen csodás szereplőkkel mint Annabella. Én az első részt is nagyon-nagyon szerettem. De ha lehet, a második még jobban elbűvölt. Az írónő a spirituális világba kalauzol el bennünket. Múlt, jelen és jövő. Kapcsolatok, családi, baráti, munka vagy akár szerelmi. Van itt minden. Egy új, érdekes világgal karöltve. Amit lehengerlően ad át a regény, a regények. Remek szereplőkkel, fordulatok, titkok. Minden pillanatát imádtam ennek a két könyvnek. A Mariannal való találkozásokat pedig főleg. 💗 Sok új, különleges pillanatot, élményt köszönhetek nekik.



Vannak azért igazi fantasy regények is a listámon. Most is egy sorozatot említek, de egye fene, kiemelem a 3.részét. Holly Black - A levegő népe sorozatáról lenne szó. És akkor az említett befejező rész, A semmi királynője. Hát Wow! Az idei év egyik nagy meglepetése, kellemes csalódása volt ez a sorozat. Ugyanis az első rész, anno, első olvasáskor nem fogott meg. De most adtam neki még egy esélyt és a legjobb döntés volt. Elképesztően jó sorozat. Bámulatosan jól felépített világ, Folyamatosan, remekül megalkotott és fejlődő karakterek. És ez az említett 3.rész? Hát hűha. Izgalmakkal, fordulatokkal teli. Engem még meg is siratott picit. Voltak olyan pillanatok néha, hogy csak lestem. Szerettem és izgultam, féltem, reménykedtem. Hogy végül milyen véget ért, ha még nem olvastátok akkor nézzétek meg. 



Egy újabb fantasy következik. Aki szokott járni ide hozzám tudja, hogy egyik nagy szerelem fantasy sorozatom Sarah J.Maas - ACOTAR sorozata. Ez pedig itt most az Ezüst lángok udvara. Ahogy láttam eléggé eltérőek a vélemények róla. Picit félve kezdtem el emiatt. Megmondom őszintén, hogy az eredeti részekben nem éppen Nesta lett a kedvenc szereplőm. De mivel a sorozathoz tartozik alap volt, hogy elolvasom. Pláne mivel ezt az írónő álltal kitalált világot is imádom. Végül pedig azt mondhatom, hogy csak megszerettem ezt a részt is. Meg lehetett a szereplőket is érteni, kedvelni. Pláne plusz jó pont, hogy találkozhattunk a korább kedvenceinkkel is. Szerintem ez is remek rész lett,én nagyon szerettem. 




És akkor az utolsó könyv a listára. Tudjátok, nem sorban írtam őket. 😀 Nagyon sok jó krimit, thiller regényt olvastam. De ha egyet ki kell emelnem akkor ez lesz az. Ebben aztán minden van. Az első John Cure könyvem volt. És nem az utolsó. A lány, akit élve ástak el. Már a cím és a borító is figyelemfelkeltő. Sejteti, hogy nem egy könnyű, finom kis sztorit kapunk. Nagyon nem. Véres, fájdalmas, megdöbbentő. És nem jó értelemben. Még mindig ámulok ha eszembe jut, mi minden volt itt. Milyen szörnyűségekre képes az ember.... Durva de valósághű. Egy remek főszereplővel. Akiről mindenki példát vehet. Nagy kedvencem lett. Maga a történet is. Egy igazi, vérbeli krimi. 


Nos ők lennének azok. Bocsánat a kis csalásokért, :D de muszáj volt. Sok-sok könyvet szerettem, de ezek a legjobbak. Amiket bármikor olvasnék újra, sőt biztos, hogy még fogok is. Bátran ajánlom őket nektek. 

Ide a végére berakom a hozzájuk tartozó értékeléseket ha még nem olvastátok, vagy kedvet kapnátok. 


Végezetül annyi maradt csak, hogy megköszönjem, hogy velem tartottatok idén. Nagyon boldog, könyvekben gazdag új évet kívánok Nektek! 💗🎉🌟



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése