2024. március 18.

Devney Perry - Juniper ​Hill (Az Eden család 2.)

 📚 Könyvajánló 📚


 Memphis ​Ward élete ötödik legrosszabb napján érkezik meg a montanai Quincybe. Sürgősen szüksége lenne egy frissítő zuhanyra. Némi harapnivalóra. És egy kis józan észre. Mert egy újszülött gyerekkel átköltözni az ország másik végébe a legnagyobb őrültség, amit valaha is tett.

De talán némi őrültségre van szüksége ahhoz, hogy jobb életet teremtsen magának. Ha a fia érdekében maga mögött kell hagynia a múltját, 1800 kilométert kell utaznia, és új városba költöznie, ám legyen. Még akkor is, ha le kell mondania korábbi fényűző életéről. Még akkor is, ha takarítóként kell dolgoznia a The Eloise Innben, és egy garázs feletti garzonban kell laknia.

Aznap, élete ötödik legrosszabb napján találkozik a legjóképűbb férfival, akit valaha is látott. Knox Eden a megtestesült gyönyörű és bűnös álom. Borostás arcú, tetovált karú, nyers és tüzes férfi, olyasvalaki, akivel sosem volt még dolga…, és soha nem is lesz. Mert élete legrosszabb napján Memphis megtanulta, hogy a jó élet érdekében le kell mondania a saját álmairól. És egy Knox Edenhez hasonló férfi mindig csak álom marad…

 

 A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Kossuth kiadónak!💚

 

Amennyire imádtam a sorozat első részét, ami az Indigo Ridge címet viseli, annyira szerettem ezt is. Nem hiszem hogyha kellene, akkor tudnék választani köztük. Mindkettő óriási szerelem lett. 💙💚

A történetek egy amerikai, cuki, idilli kisvárosban játszódnak, Quincy-ben. Egy igazi csoda ez a hely. Fantasztikus lakók, összetartó emberek és közösség. Maga a városka az az igazi, tipikus amerikai kisváros. Ráadásul egy igen mesés helyen is van. Hegyek, völgyek, mezők, van itt minden. Hol jó idő, hol rossz idő. Tényleg egy olyan helyes kisváros, ahol bárki szívesen elélne. 

Itt él a várost is alapító, híres, neves Eden familía. Elég nagy a család, így hosszú is a sorozat. Amit én egyáltalán nem bánok. Mert imádtam ezt a kötetet is! 

Már az első rész végén megvolt az infó, hogy kiről fog szólni a következő kötet. Az Eden gyerekek, akik már nyilván felnőttek, nos vannak páran. Griffin után egy újabb fiún, ezúttal Knox-on van a sor. Az ő történetét ismerhetjük meg. 

A férfiét, aki a család városi szállodájában működő éttermet vezeti. Míg az előző részben a Griffin a birtokért volt oda és mindenért ami azzal jár, addig Knox a konyhában, a főzésben tudja kiélni magát. Remek abban amit csinál és szereti, élvezi is. 

Egy férfi, aki ment már kemény, szívszaggató dolgokon keresztül. Pont ezért felel meg neki az élet amit most él. Csak a munka, persze néha befigyel a csajozás is, de szigorúan semmi komoly. Csakis olyan nők, akik turisták, átmenetileg vannak a kisvárosban. Még véletlenül se legyen semmi kötődés, vagy további bonyodalom. 

Na de tudjuk, hogy ember tervez..... isten végez. 

Visszatérve még kicsit Knox karakterére, nem kérdés, hogy azonnal a szívembe zártam ezt az Eden férfit is. Végtelenül szerethető és szeretni képes. Na persze nem mellesleg egy hűha, igencsak dögös, szexi külsőt képzelhetünk el neki az írónő leírásai alapján. És még főzni is tud. Hölgyeim, hát kell ennél több?

Egy nap azonban a férfi nyugalmas, megszokott életébe betoppan egy igencsak káoszos teremtés. Egy fáradt fiatal nő, a síró kisfiával. Knox húga, aki szintén a szállodában dolgozik és vezeti, Eloise felveszi egy takarítói állásra, a messziről érkezett Memphist. A lány egészen New Yorkból menekült idáig. Na ha valaki, akkor ez a fiatal nő egy olyan karakter lett, aki brutálisan sokat élt még. Fiatal kora ellenére. Egy szereplő, akit azonnal megkedvelünk. Egy fiatal nő, aki egyedülálló anya. Nincs semmije, csak a kocsija a cuccaival és a kisfia. Akiért bármire, mindenre képes. Elképesztően felnéztem rá az miatt ahogy viselkedett. Tényleg magát nem nézve, csak azt a kisembert, akit mindennél jobban imád. Pedig nem egy tervezett baba volt, ráadásul az apja sincs a képben. A családja pedig hátat fordított neki a döntése miatt. A gazdag, eddig elkényeztetett nő ezúttal teljesen új szerepben. 

Tetszett ahogy a szerző mesélt róla. Ahogy Memphis szemszögén keresztül megismerhettük őt magát. Volt egyfajta kettősség benne. Mesélt magáról, hogy milyen volt régen. Mikor tényleg élte a gazdag kislányok elkényeztettet életét. Másfelől pedig látni, hogy ki lett mióta megszületett a kisfia, az elképesztő. Két teljesen más fiatal nő. Bár nyilván fel kellett nőnie ehhez a szerephez. Mégis sokan nem lettek volna képesek rá. Vagy nem így. Le a kalappal. Hihetetlenül akaratos, kitartó és erős. Tényleg sokszor a szívem szakadt meg ahogy mesélt. A korábbi életéről, a családjáról. Na ha róluk volt szó a szív megszakadása és a fájdalom mellett inkább a düh uralkodik el az olvasón. Durva volt olvasni mit műveltek ezzel a lánnyal. Nem is csoda, hogy ilyen lett amilyen. De lényegében ezzel csak okosabb, erősebb nő lett. Tényleg egy végtelenül szimpatikus, szerethető nő. Nyilván szegénynek fájnak a történtek, de jó volt látni, hogy képes elengedni az egészet. Csak előre nézni. Saját magára és a kisfiára koncentrálni. 

Igencsak kalandosan, nyűgösen, fáradtan érkezik meg a kis sírós csöpségével a városba. Ráadásul ha nem lenne elég, akkor a leendő szállásadója sincs oda a gondolatért, hogy egy idegen nő és a gyermeke lakjon nála. Szállás híján ugyanis Memphis és Drake, Knox birtokára költöznek be. Nem pontosan az ő házába, de van ott egy kis garzon lakás és abba. 

Itt indul az igazi kaland. Egy állandóan sírós kisfiúval, egy keveset alvó és pihenő anyukával, egy férfival aki szintén jelen van. 

Meg kell mondjam az írónő ezúttal is csodásan mesélt el mindent. Magát a történet, remekül is szőtte azt. Izgalmas volt, fordulatos. Tele a már megismert és megszeretett szereplőkkel. A várossal amibe szinten beleszeret az ember. Az érzelmeket, a helyszíneket, a cselekményeket, mindent fantasztikus részletességgel és érzékletesen adott vissza. A regény minden momentumát magam előtt láttam. 

Sokszor fájt a szívem a hőseinkért. Igen szívszaggató sors jutott mindkettőjüknek. Félelem, fájdalom, könnyek, titkok, veszteségek. Mégis imádtam látni, hogy miként alakul a sorsuk. A kettejüké, Knox és Memphis kapcsolata. Aminél az első percektől azért szépen kezdtek ott kialakulni azok a szikrák. Mert hiába tűnik sokszor Knox egy mogorva, tetkós fickónak, azért érző szíve van. Képes nevetni, viccelődni, szeretni. Memphis pedig amellett, hogy igen ő egy anyuka, ez mellett egy nagyon csinos fiatal nő. Ezek a dolgok egyikőjüket sem hagyják hidegen. 

Szerettem olvasni, látni miként kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Sokszor hála a kicsi Drake-nek. Imádtam mikor ő és Knox szerepeltek együtt. Nagyon jól állt neki a baba, az apa szerep. Nem véletlenül. 

Jó volt végigkövetni miként fejlődnek ők ketten. Külön-külön, hiszen megvannak a saját démonaik, problémáik, amiket le kell győzni és megoldani. És akkor még ehhez jön egy mindent elsöprő szerelem, ami szépen lassan kibontakozik köztük. Nyilván a sebeik miatt mindketten félnek. De tetszett hogy mégis belevágtak, hol lassabban, hol gyorsabban haladva ebben a kapcsolatban. Irtó helyesek voltak így hármasban. 

Az írónő még mindig lehengerlően adja vissza a szenvedélyesebb, erotikusabb jelenteket. Pont ahogy kell. Nem volt túlzón sem a mennyiség, sem pedig ezek a részek leírásának minősége. Nagyon szépen tudja ezeket is megírni. Voltak itt vidám, boldog percek. Félelem, fájdalom, titkok. Családi pillanatok, egy cuki kisváros. A már megismert és megszeretett karakterek. Olyan jó volt mindenkiről újra olvasni. Ebben a kötetben ezért kijutott az olyan szereplő is szép számmal, akitől a hideg rázott. Nem is egy... Hát hűűű, voltak igazán dühítő és ideg örlő karakterek. De oké, lássuk be, így volt kerek a sztori. 

Ismét megkapjuk a cuki kisvárosi családregényt, ami egyben romantikus és erotikus is. Ezúttal is volt egy kis thriller és krimi beütése is. Izgalmas volt, fordulatos. Nagyon megszerettem Knox és Memphis karaktereit. Drake-et, az egész Eden családot. Egy csodaszép szerelem történetét mutatja be, egy család létrejöttét, életét. Két fiatal összefonódó életét, akik már sokat szenvedtek. Mégis csak előre mennek kitartóan. Igazán példamutató volt az életük, a tetteik. Az egész regényből sok tanulságot lehet levonni. Amellett pedig remek szórakozást nyújtott. Még akkor is, ha ezúttal a szereplők életútja miatt ez szerintem sokszor szívszaggatóbbra, komolyabbra sikerült. Mégis minden percét szerettem. Este elkezdtem és valamikor hajnali fél kettő körül tettem le. Nem tudtam abbahagyni, amíg a végére nem értem. Totál beszippantott. Az írónő írásmódja ezúttal is lehengerlő.

Olvassátok, szeressétek. Jó szívvel ajánlom nektek. Ismerjétek meg az Eden családot, kalandozzatok  Quincy kisvárosában. Higgyétek el, nem fogjátok megbánni.💚



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni őket, akkor KATT IDE.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése