2024. március 11.

Laura Thalassa: Rhapsodic ​– Az Éjszaka Királya (Az Alkusz 1.)

  📚 Könyvajánló 📚

Callypso ​Lillis egy szirén, aki az elmúlt hét év során egy fekete gyöngyökből álló karkötőt gyűjtögetett a csuklójára. Minden gyöngy egy-egy mágikus adósságlevél olyan szívességekért, amiket megvásárolt. Csak a törlesztés vagy a halál oldja fel őket.

Mindenki tudja, hogy akinek szívességre van szüksége, az az Alkuszhoz fordul segítségért. Ő az a férfi, aki bármit képes megszerezni… persze jó áron. És azt is mindenki tudja, hogy előbb vagy utóbb behajtja a kölcsönt.

Az egyik ügyfelétől viszont még soha nem kért fizetséget. Egészen mostanáig. Amikor Callie a szobájában találja az éjszaka ravaszul vigyorgó és csillogó szemű királyát, azonnal világossá válik számára, hogy a dolgok hamarosan megváltoznak. Az Alkusz először csupán egy félszeg csókot követel tőle. Mindössze egyetlen gyöngyszemnyit. És ígéretet a folytatásra.

Az Alkusz számára több ez egy rég elfeledett románc felélesztésénél. Mert mostanában valami titokzatos és fenyegető dolog zajlik a Másvilágban. Egymás után tűnnek el az árnyharcosok. Csak a nők térnek vissza. Mozdulatlanul fekszenek üvegkoporsójukban, mellükön egy-egy gyermekkel. És persze ott vannak a rabszolgák között suttogott titkok a gonoszról, aki állítólag felébredt.

Ha az Alkusz meg akarja menteni a népét, szüksége lesz a szirén segítségére, akinek évekkel ezelőtt összetörte a szívét. Csakhogy a felébredt gonosz is rajong a különleges teremtményekért. Pont az olyanokért, mint Callie.Nagy a valószínűsége, mivel imádom az ACOTAR sorozatot, Ryhs és Feyre karakterét, az Éjszaka udvarát, hogy ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nagyon szeressem ezt a könyvet. 


Pedig volt egy pillanat, na jó lehet több :D, amikor azt hittem, már mindent én látok az imádott sorozatom hasonmásának. De nem hiszem. Ott Éjszaka ura, itt az Éjszaka királya. Az Alkusz is tündér, szárnyai vannak, egy saját udvar királya. Ráadásul még maga a karaktere is elképesztően hasonlít és emlékeztetett Ryhs személyére. 

Az Alkusz, másik nevén Desmond egy dögös, szexi pasi tetoválásokkal. Mindenki fél, tart tőle, holott róla is ha van esélye jobban megismerni az ember lányának, akkor kiderül, hogy egy gondoskodó, szerethető és szeretni képes, rendes pasas. Igaz közel sem ez hírlik róla. Ráadásul a "munkája" sem ezt követeli és mutatja, de ha mindezek mögé lát az ember, akkor az tuti tetszeni fog neki. Nekem tetszett! Nagyon is! 

Ugyanakkor az is az egész sztoriban, Des és Callie személyeiben, hogy míg hasonlított és hasonlítottak az említett sorozatra és karakterekre, addig azért szerencsére a szerző tudott nekem újat is mutatni. Mind a személyükkel kapcsolatban, legyen az akár a múltjuk, a jelenük, és ugyanígy a történettel is. 

Tehát vannak hasonlóságok, de képes újdonságot is adni. Megvolt egyfajta sötétség a sztoriban, de másfelől jelen volt a fény is. 

Des karaktere nem piskóta. Erős, komoly, fenyegető általában. Vagyis ezt a képet kell festenie magáról. Ugyanakkor egy édes pasi. Okos, szenvedélyes, jó a humora. 

Ez részben áll Callie-re is. A lányra, aki nem csak ember, van egy másik, egy szirén énje is. Ráadásul egy olyan fiatal nő, aki egész eddigi életében, már gyerekként szörnyű dolgokon ment át. Ez pedig a mai napig kísérti őt. Mindezek következményeit viseli még ki tudja meddig. Ha nem is mindig képes erős lenni, és ugye miért is kellene neki? Többségében egy erős, okos, szuper csaj. Remek a munkájában. Segít az olyanoknak, akik hasonlóakat és ugyanazokat élték, élik át, mint ő maga. Kihasználva a képességeit. 

Még fiatalként akad dolga az Alkusszal, majd szép lassan mivel elbűvöli őt a srác, egyre több szívességet kér tőle csak, hogy láthassa. De ugye tudjuk, hogy semmi sincs ingyen. Az Alkusz mindig bevasalja a tőle kért szívességek árát. 

Tetszett, hogy két idősíkon játszódott a történet. Mutatta azokat az időket amikor ők megismerkedtek, és a jelent, ami 7 évvel később játszódik. 

Az írónő egy olyan univerzumot alkotott meg, ami ötvözi a fantáziát és mai, modern világot. Ezeket pedig a leírásainak hála fantasztikusan át is adja. Kellően félelmetes ha kell, vannan itt tündérek, szirének, alakváltók. Titkok, sok-sok kétely és kérdés, amire választ keres a történet. Egy nagyon is érdekes cselekményszállal. Amire az első kötetben nem mindenre lelünk választ, szóval ha elkezditek, akkor tartások közel magatokhoz a sorozat többi részét is. 

Említettem, hogy hol sötétebb hangulatú a történet, de azért sokszor vannak jó pillanatok is. Nekem ezek természetesen akkor voltak, mikor Des és Callie közös jelenteiről olvashattam. A múlt sérelmei miatt akadnak köztük viták, problémák, de azért szép lassan ismét alakul a kapcsolatuk. Valami tüzessé, vágyakozássá. Szerettem ahogy kezdődött és ahogy alakulni látszott a történetük. Ez az egész lelkitárs dolog is ismerős volt már igaz.... De ettől függetlenül jól illet a sztoriba. 

Voltak remek szenvedélyes, szócsatás, erotikusabb pillanatok. Teljesen jól megírva. Igazán szépen ír a szerző. Gyönyörűen visszaadja az érzelmesebb részeket, egy csodás világot fest le. 

Összességében a hasonlóságok ellenére is nagyon szerettem. Imádom az ilyen karaktereket, a sztorit, és főként azt, hogy azért így is nem kevés újdonságot tudott mutatni a szerző. Én alig várom, hogy folytathassam. 

Ti pedig ha szeretitek az ACOTAR sorozatot, akkor ezt is jó szívvel ajánlom. Ismerős momentumok, de újdonságokban és meglepetésekhez gazdag történet. Elkezded és nincs megállás. Tartsatok Ti is Alkusszal és merüljetek el ebben sötét, mágikus kalandban. Én köszönöm az ajánlást erre a sorozatra! 💜


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése