2023. október 20.

Anita Boza - Az ​éjszaka színei

📚 Könyvajánló 📚


Szenvedély, ​halál és csábítás…

Veronica sztriptíztáncos, ő Seattle fénylő csillaga, ám az életét megnehezíti egy különleges képesség: látja az aurákat. Egyik este rátalál a brutálisan bántalmazott barátnőjére, és amikor megismerkedik az ügyben kirendelt nyomozóval, fenekestől felfordul az élete.

Jack gyilkossági nyomozó, aki nemcsak magánéleti bajokkal küzd, hanem a nyakába sózzák egy megerőszakolt sztriptíztáncosnő ügyét is. És ha mindez nem elég, ott van a szexi tanú, Veronica, akitől több okból sem akarhat semmit.

A gyanúsítottak köre egyre nő, Veronica és Jack között pedig menthetetlenül fellobban a szikra. Mindketten a maguk módján próbálják kideríteni, ki a tettes: Jack hideg fejjel és logikával, Veronica az auralátó képessége révén.

Vajon lehet-e közös jövője két olyan embernek, akik közül az egyik gyűlöli az éjszakát, a másikat meg az élteti?

Seattle eső áztatta, fülledt éjszakái számtalan titkot rejtenek.

Buja érzékiség, izgalmas nyomozás, számtalan titok. Hagyd, hogy magával ragadjon!


Mindig elképedek ha egy-egy ennyire fantasztikus magyar szerzőtől olvashatok. Ez volt az első regényem az írőnőtől, de nem az utolsó. Még mindig csak ámulok ha eszembe jut, hogy milyen csodálatosan ír Anita. 

Ahogy említettem nektek, korábban többször futottam bele a könyvébe, de végül valahogy mindig elkerült. Na de most. A Tik-Tok felületén jött velem szembe egy videó róla. Amolyan értékelés szerűség, néhány kiemelt kulcsszó, amivel jellemezni lehet a történetet. Na az rögtön felkeltette az érdeklődésem. 

Már az első oldalak után imádtam! 

Pedig ami magát a történetet illeti, nem egy rózsaszín sztori. 

Elég kemény ami azt illeti. Imádtam benne, hogy nem csak egy romantikus és erotikus sztorit kaptam, hanem volt ez krimi, lélektani, ugyanakkor sok humor is volt benne a nehezebb pillanatok tökéletes ellensúlyozására. 

Oda meg vissza. 💜💙

A történet az egyik kedvenc amerikai városomban, a mindig esős Seattle-ben játszódik. Férfi és női szemszöges, ami külön hatalmas pont. 

Női főszereplőnk Veronica. Egy mondhatni igazán különleges lány. Még egy kis természetfeletti szál is befigyel a sztoriba. Vagy ahogy nézzü, mert ő látja az emberek auráját. Ami hol áldás, hol átok számára. Most is kettős az érzés. Hiszen segítheti is a történetüket, de néha ilyesztő is ilyen szinten tudni például a másik emberről, hogy az jó, vagy rossz. 

Szóval elég kettős érzésekkel éli ezt a képességét meg. Mindennek ellenére egy igencsak határozott, erős, gyönyörű és okos nő. Aki egy striptízbár táncosa. Igen, sokan, legtöbben elítélik őt ez miatt. De a regényben szép fokozatosan mögé látunk az ő történetének, aminek hála kissé más színben is láthatjuk ezt a foglalkozást. Nem kell feltétlen a tipik sztereotípiáknak bedőlni. 

Van neki egy nagyon jó barátnője, őt éri egy brutálisan kegyetlen, erőszakos támadás. Ez kapcsán, az ügyben nyomozó rendőrök egyikével keveredik Veronica kapcsolatba. 

Ő nem más mint: Jack. Szerettem és egy írtó helyes, szexi pasinak láttam magam előtt a szerző leírásai alapján. Ez ugye nem is meglepő. Mégis egy végletekig jó humorú, okos, szimpatikus férfi. Tud nevetni ha kell, jó a humora. Komoly pillanatokban pedig teljesen képes az ember mellett állni. Remek a munkájában. Kitartó, tudja mit akar és mivel nem akar kezdeni az életben. 

Ő és Veronica életében is voltak nehézségek, gyerek és fiatal korukban. Pont ezért vélekednek például a sztriptíztáncosi munkáról is teljesen ellentétesen. Aztán az egy újabb kérdés, mennyire tudják elfogadni a másikat, a másikkal járó dolgokat. Képesek-e túl lépni a múlton? Nyitottam állni egyes helyzetekhez? 

Mindezekre remek választ ad az, ahogy az írónő bemutatja nekünk a sztoriban a karaktereik jellemfejlődését. 

Elkezdenek nyomozni ebben a brutális ügyben. Elképesztően nehéz. Verés, erőszak, megbírkózni a lelki sebekkel. Egy igazán mély irányba is elmegy a regény. Ami nehéz, de ennél tanulságosabb is lehet. Sajnos a mai világban..... 

Nem volt könnyű az olvasás ezen része, mégis életszagú, tökéletesen megírt. Ahogy elkezdett összeállni az a bizonyos nagyobb kép. Szép lassan láthattuk, hogy minden összefügg mindennel. Miközben számomra a végkifejlet a lehető legnagyobb meglepetést tartogatta. Erre nem számítottam. 

De azokra a momentumokra sem, amik közben történtek. Hihetetlen volt. Ahogy meg volt írva a sztori, gyönyörű a Anita írásmódja. Ahogy leírta nekünk akár az aktuális helyszíneket és hangulatot, ahogy visszaadta ezt az igazi érzelmi kavalkádot. Egyszer fent, egyszer lent. Tökéletesen át tudja élni a regényt az olvasó. 

Ami egyszerre szórakoztat és tanít.  A nehezebb részek nagyon sokat képesek tanítani. Viszont ezek mellé ahogy mondtam, nagyon sok szórakozató perc jutott. Csodás közös jeleneteik voltak Jacknek és Veronicának. Ahogy az első pillanatoktól szikrázott körülöttük a levegő. És ezek végig jelen is voltak. Hogy aztán engedtek-e ennek a tűznek és ha igen, milyen körülmények között? Derítsétek ki! Nagyon szépen voltak a romantikus és erotikus jelenetek is megírva. Pont úgy és annyi amennyi illet ide. 

Ez mellett nagyon sok vidám, humoros perc jutott ki. Mivel Jack és Ronie is erős, akaratos személyiségek, akadtak jó kis ilyen pillanatok kettejük között is. Valamint amit imádtam még, az Jack társa. Odáig voltak a két hapsi jeleneteiért. Állati jó fejek, írtó jókat szórakoztam a társaságukban. 

Valamint a regény engedett egy kis betekintést a következő rész főszereplőjének életébe. Ő is nagy kedvencem lett. Néha a sok nehéz és szomorúbb rész közepette, nagyon jókat mosolyogtam hála ezeknek a férfiaknak. 

Ha egy igazán életszagú, de mégis szórakoztató történetet szeretnétek olvasni, akkor válasszátok Anita regényét. Igen, néha kegyetlen nehéz, de nagyon sok érzésen és pillanaton vezet át, mielőtt kiderül milyen sors jut a szereplőknek. Néha mosolyogsz, majd szomorkodsz. Velük lehet nevetni, aggódni, félni, szeretni, reménykedni. Milliónyi érzelmet vonultat fel, egy szép szerelem történetével megspékelve. Bonyolult baráti, családi és munkahelyi kapcsolatokkal és problémákkal. Én teljesen belezúgtam a sztoriba. 

Olvassátok és tegyetek így Ti is! 


Ha Ti is kedvet kaptatok és elovasnátok akkor KATT IDE.   


Ha pedig tetszett ez a rész, akkor az egyik itt megismert és megkedvelt, általam legalábbis, szereplő története is hamarosan érkezik. 

Előrendelni a képre kattintva tudjátok: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése