2023. október 11.

Anne L. Green - Hazatérés ​Toszkánába (Toszkán lázadó 1.)

 📚 Könyvajánló 📚



Bianca egy lélektépő szerelemi viszony után nehéz szívvel tér vissza a magas hegyek és zöldellő szőlőligetek között megbúvó családi birtokra. Azt reméli, hogy a szemet gyönyörködtető látvány, a nyugodt környezet és a családja szeretete gyógyír lesz az összetört szívére. Ám ahogy az emlékek egyre élénkebben kerülnek a felszínre, Bianca úgy veszíti el újra a kontrollt az élete felett.
A lázadó viselkedése miatt a családjával való viszonya megromlik. Az egyetlen ember, akihez ragaszkodna, Matteo, aki évek óta reménytelenül szerelmes a lányba. Matteo azonban a korábbi visszautasítások miatt csalódott, ezért úgy dönt, inkább elfelejti Biancát és elmerül egy gyilkosság utáni nyomozásban.
A Hazatérés Toszkánába egy múltban gyökerező, szívbe markoló eseménysorozat kezdete. Mély érzések, elfojtott emlékek, veszélyes helyzetek a múltban és a jelenben a ciprusokkal tarkított dombvidék páratlan hangulatával. A történetből kiderül, hogy a hitünk és a szenvedélyünk megmenthet-e minket akár saját magunktól is, vagy olykor ez már kevés a túléléshez.


Ezt ahogy elkezdtem olvasni, jöttem rá mennyire hiányzott ez a sorozat. Szerintem már nem sokan vannak, akik ne ismernék az írónő Hatalom, Mámor, Toszkána sorozatát. Az ott férfi főszereplő Daniele, húgának történetét olvashatjuk ebben a szintén 3 részes regénysorozatban. 

Most először fordult velem elő, hogy megjelenés után nem estem neki rögtön Anne regényének. Egek! És milyen jól tettem. Ennek, az első résznek a vége után tuti a falra is másztam volna ha nincs rögtön a kezemben a folytatás és várni kell. Úgyhogy most igencsak áldottam az eszem, hogy vártam. Már megjelent  a második rész és a napokban érkezik az utolsó kötet is. Annyira jó érzés, hogy rögtön, egy ilyen brutális függővég után azonnal nyúlhatok a folytatásért. 

Na de ne szaladjunk annyira előre. 

Mondanám, hogy egy önmagában is olvasható sorozat ez, de szerintem nem. Kell, hogy az olvasó az imént említett előző köteteket is elolvassa. Abban ismerhetjük meg Biancát. Ott tudhatjuk meg milyen borzalmas dolgokon kellett átmennie. Hogy az elején megismert boldog, életvidám lányból hogyan lett ez a fiatal nő, aki ennyi mindenen átment. Gyilkosság, erőszak, fizikai és mentális bántalmazás és még sorolhatnám. Ilyen fiatalon elképesztő sok mindent élt meg. 

Kissé bevallom félve is kezdtem neki a sztorinak. Hiszen már tudtam mi mindenen ment át Bianca. Féltem, hogy nehéz olvasmány lesz. Az lett. Hiszen sok problémát, lelki sebet és trumát cipel magával ez a fiatal lány. Mégis jó volt ismét találkozni vele. Megtudni hogyan folytatódik az élete, a története. Nem volt egy könnyű olvasmány sokszor, mégis annyira gördülékenyen van megírva, elképesztően tanulságosan. Olyan dolgokat is átélt ez a fiatal lány, amiket ki tudja talán sokan mások is. Mégis ha sokszor iszonyú erő is kell neki és nem is mindig sikerül, de próbál előre menni. Fél, fájdalmat, dühöt érez. Hogy kilóg és nyűg a barátainak és a családjának. Nehéz történések, mégis szerettem nyomonkövetni mivel hogy birkózik meg. Vagy éppen gyengül el. Egy sokszor nehéz és fájdalmas sztori az övé, mégis tanulhatunk, erőt meríthetünk belőle. Együtt érezhetünk Biancával. 

Anne L.Green továbbra is mestere az írásnak. Imádtam olvasni! Szerintem egy ültő helyben, 3-4 óra alatt kivégeztem. 

Szerettem, hogy felbukkantak az előző sorozatban megismert és megszeretett kedvenceim. Jó volt újra ebben a sztoriban kalandozni. 

Bianca életén kívül Matteo-t is itt kezdjük el igazán megismerni. Teljesen belezúgtam a pasiba. Egy igazán okos, erős, rendkívüli pasas. Aki bármit megtenne a lányért, annyira szereti őt. Ami sokszor nincs megkönnyítve neki. Mégis kiáll érte. Le a kalappal előtte. Ahogy segíteni akar, nem csak Biancának, hanem a barátainak, akik már inkább a családja. Nem mellesleg remek a munkájában, nemrég léptették elő. Legtöbbször egy határozott férfi, na lehet nem feltétlen akkor ha a lányról van szó. Nagy kedvencem lett.

Ha még a trumák, fájdalmas momentumok nem lennének elegek, Matteo és a társa egy sorozatgyilkos után is nyomoznak. Állatira kíváncsi vagyok erre a szálra is. Nagyon szeretem ha nem csak az érzelmeké, legyen az jó vagy rossz, és a romantikáé a főszerep egy történetben. Anne L.Green-től pedig mindezek egyvelegét mindig megkapom. Imádom! Főleg, hogy mindig hiába próbálok rájönni mi folyik a háttérben, sosem sikerül megfejtenem. Mindig olyan szinten lep meg, ennyi regény után is, hogy az valami lehengerlő. Kíváncsian várom mit kapok ezúttal. 

A néhol fájdalmas, nehéz, traumákkal való megbírkózás mellett kapunk romantikus, szenvedélyes perceket. Az írónőtől megszokott remek stílusban. Vidám és nevetésre késztető pillanatokat. Főleg Matteo és Fabio jeleneteiben. Nagyon szeretem a párosukat. 

A kis Lucát hiányoltam, szerepelhetett volna kicsit többet. Igaz, még van két rész. Sok-sok kérdés merült fel, amire még közel sem kaptam választ. Olyan véggel, hogy hajajjj. 

De összességében imádtam ismét ezen a már-már mesebeli toszkán tájon kalandozni. Bámulatosan festi le az írónő ezúttal is ezt a mesés vidéket. Szinte érzi az ember a párás, hajnali levegőt, maga előtt látja a napsütötte szőlőhegyeket, a csodás birtokokat. Imádom! Mintha én is ott lennék. Mindent látok és érzek a szereplőkkel. Ezt az érzést így átadni tudni kell. Ezúttal is köszönöm az élményt! 💖 Este pedig már ugrok is neki a második könyvnek. 

Addig is, ha még nem olvastatok az írónőtől, akkor ne habozzatok! Kezdjetek a lehengerlő Hatalom, Mámor, Toszkána sorozattal. Utána ismerjétek meg Bianca sztoriját is. Néha, na jó, lehet többször nehéz, de mindig ott van a remény, a szép és boldog pillanatok, amiket a komoly témákkal egyetemben tökéletes egyensúlyban ad át nekünk Anne. 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése