2023. október 6.

Vörös Viktória - Ellenséges ​szobatárs

📚 Könyvajánló 📚


Amikor ​beköltöztem az egyetemi kollégiumba, nem gondoltam volna, hogy egy félreértés miatt a fiúk emeletén kapok szobát. Azt meg pláne nem, hogy a szobatársam az első nap belém fut egy szál törülközőben, ami lecsúszik a derekáról, ezzel szemem elé tárva magát anyaszült meztelenül.

Adrian nem igazán kedvel, mivel más az életszemléletünk. Én a jövőre gondolok, ő pedig a mának él. Mindemellett folyamatosan bosszant. Míg mások Pamnek szólítanak, addig neki csak Pam-Pam vagyok, és ezzel az őrületbe kerget! Állandóan azon ügyködik, hogy kilökjön a kényelmes kis komfortzónámból, és olyan dolgokba csaljon bele, amikbe önszántamból sose mennék.

A motorversenyek és a bulik olyan messze állnak tőlem, mint Adriantől a koránkelés. Mégis van valami ellenállhatatlan benne. Ahogy szép lassan feszegeti a határaimat, egyre nehezebb nemet mondanom neki.

Nem szívesen kockáztatnám a céljaimat, vagy azt, hogy megváltoztasson.
Nem hagyhatom, hogy ő nyerjen.

Vörös Viktória 2022-ben kezdte el publikálni az Ellenséges szobatársat, ami kevesebb mint egy év alatt átlépte a félmillió megtekintést a hazai Wattpaden.


Egy igazán különleges történetről mesélek kicsit nektek. Pedig ha magát az alapsztorit nézzük, olvastunk már ilyet is, vagy hasonlót. Az sem akkora újdonság, hogy a főszereplő párosunk Pam és Adrian utálják egymást. 

Jobban mondva inkább ez az utálat mögé rejtik az egymás iránt első pillanatoktól érzett vonzást. 

Mindez így első hallásra nem hat már akkor újdonságként, mégis a szerző úgy írta meg a történetet, hogy teljesen levegye a lábáról az olvasót. Velem legalábbis így történt. 

Elég sokszor belefutottam a könyv reklámjába a megjelenés előtt. Nem tulzok, ha azt mondom, hogy mindenhol erről a regényről volt és van szó. Nem véletlenül. Egy online felületen már jó ideje híressé vált történetről beszélünk. Ami végre könyv formájában is elérkezett az olvasókhoz. 

Igaz, mint minden Művel Nép Kiadós könyvvel, ezzel is elég szkeptikus voltam. Nem igazán szeretek tőlük olvasni. Állandóan hibáktól hemzsegnek a regényeik. Sajnos nem túl jó tapasztalataim vannak velük. Ebben is voltak hibák, de most talán nem olyan vészesen, hogy bármit is levonjon az olvasás élményéből, aminek nagyon örülök. Mert maga a történet, az írásmód annyira tetszett, hogy bűn lett volna ilyesmivel elrontani. 

Ráadásul mint látjátok, egy igazán ütős színvilágot kapott borító mögé rejtették a történetet. Állati menő lett, figyelemfelkeltő. Én már ez miatt felfigyeltem volna rá, hát még így, hogy ennyire vártam a megjelenést.

Abszolút elmondhatom, hogy egyáltalán nem csalódtam! Sőt! Imádtam a regényt! 

Pam karaktere elképesztően szimpatikus volt.  Aki egy nagy bakinak hála egy fiú szobatársat kap magának. Aki ráadásul az első percektől kezdve, mondjuk ki, igencsak nagyképű, bunkó Pammel. Szerencsére ő ezt igyekszik nem annyira magára venni. Egy erős, okos, szellemes lány. Aki képes visszavágni ha kell mogorva szobatársának. Tetszett, ahogy felvette a kesztyűt Adriannel szemben. Pam egy végtelenül maximalista lány. Másoknak is igyekszik megfelelni. Tetszett ahogy végigkövethettük, hogy főleg a sráccal alakuló kapcsolatának hála, kezdi saját magát is jobban megismerni, elfogadni. Hogy nem kell mindig és mindenkinek megfelelnie. Elkövetheti a saját hibáit. Hiszen erről szól az élet nem? Hibázunk, tanulunk belőlük. Sok tanulságot is le lehet vonni a történetből. Ezért is mondtam, hogy nekem rögtön és végig egy szerethető karakter volt Pam. Vele éreztem, aggódtam, nevettem, szerettem. 

Szerintem nem meglepő, ha ezt elmondhatom Adriannel kapcsolatban is. Na jó, lehet az is nagyban hozzájárul, ahogy az írónő külsőre leírta nekünk ezt a srácot. Huhhh.😍 Ráadásul sokszor egy bunkó, mogorva, nagyképű alak, aki motorversenyekre jár. Imádja zavarba hozni Pamet. Az a tipikus rosszfiú. Mégis imádjuk ez ilyen srácokat nem igaz? 

Nem annyira hasonlít a történet, de nekem mégis volt egy kis Miután feelingem. Csak az annyira lejárt lemez már, nekem legalábbis. Ez más, sokkal, de sokkal ütősebb és jobb volt. 

Szóval ha azt, vagy a Royal családot szerettétek, akkor ezt is imádni fogjátok! Ezerszer jobban is. Lehet akadnak és maga a sztori is hangozhat klisének, mégis rögtön lenyűgözi az olvasót a szerző stílusa és írásmódja. Én rögtön beleszerettem.

A szereplőibe, ahogy bemutatta őket. Szép lassan megismerhetjük mindkettejüket. Pam és Adrian múltját, a jelenüket, láthattuk a jellemfejlődésüket. A mindennapi élet történéséseinek és a kapcsolatuk hatására. Egy igazán csavaros, remek olvasmány. Amiben vannak drámai elemek, titkok, fordulatok. De hemzseg a romantikától, a forró és szenvedélyes pillanatoktól. Amikből mégsem sok, pont tökéletes mennyiség került a regénybe. Humoros. Eszméletlen jókat nevettem velük sokszor. A komoly pillanatokban is velük éreztem. 

Imádtam az egész sztorit! Ahogy kezdődött, ahogy láttam alakulni és a végkifejletet is. Méltón van szó most mindenhol erről a regényről. Le a kalappal az írónő előtt! Imádtam! Ahogy feltudta dobni ezt a sztorit. Abszolút egyedi, olvasmányos. Nem lehet letenni. 

Ha szeretitek az említett sorozatokat, akkor ezt még jobban fogjátok! De bárkinek, bármikor jó szívvel ajánlom. Fiataloknak, vagy akár felnőtteknek is, én se vagyok már diák. Mégis amolyan kis nosztalgiának is tökéletes. Visszarepít a sulis időkbe. Megmutatja, hogy is indul a fiatal felnőttek igazi élete. Egy végletekig szerethető történet, imádnivaló karakterekkel, remek fordulatokkal. Egy igazi érzelmi cunami. De higyjétek el, megéri megtudni, hogy a vihar elvonultával mit találunk. Én nagyon szerettem! 💜💙

Azt sajnálom csak, hogy a következő részre viszonylag sokat kell várni. Ha ezt olvassátok, akkor lehet tudni, hogy az ebben a részben egyik megismert karakterről olvashatunk a következő Vörös Viktória könyvben. Én tűkön ülve várom! 

Addig is olvassátok és szeressétek Pam és Adrian történetét. 💖



Ha kedvet kaptatok a regénykez, akkor KATT IDE és szerezzétek be.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése