2023. október 25.

Anne L. Green - Toszkána ​könnye (Toszkán lázadó 2.)

📚 Könyvajánló 📚


Ahogy ​a szőlő is csak akkor hozza a kívánt gyümölcsöt, ha kemény munkát fektetnek bele, úgy Bianca és Matteo is elhatározza, hogy szembeszállnak az élet viszontagságaival a szerelmükért, amelyet beárnyékolnak a lány múltjából felbukkanó emlékek és egy titokzatos bűntény.

Az egyre rejtélyesebb merényletek keltette feszültség sűrű fátyolként ereszkedik a toszkán hegyvidékre. A rendőrség elszántan kutat, hogy fény derüljön a Visconti családot ért támadás körülményeire. Döbbenetes titkok látnak napvilágot, amely alapjaiban rengeti meg a szerelmesek egymásba vetett bizalmát.

Bianca továbbra is elszántan küzd, hogy elfogadja a sors csapásait, ennek köszönhetően a sérülései talán gyógyulni kezdenek. Ahogy a szeme előtt lassan felszáll a köd, kirajzolódik egy kanyargós és rögös út, ami az álmai beteljesedése felé vezeti, de hamar rádöbben, hogy ezt az ösvényt választani súlyos áldozatokkal jár…

A Toszkán lázadó-sorozat második része csavaros fordulatokat tartogat az olvasói számára. Rávilágít arra, hogy bár emberpróbáló elfogadni a múltunkat, még ennél is félelmetesebb a tény, hogy sosem tudhatjuk, mit tartogat számunkra a jövő.


Amíg az első rész érzelmesebbre sikerült, inkább azokon, az emberi kapcsolatokon volt a hangsúly, addig ez a rész inkább sikeredett agyalósra, pörögtek az események, néha már-már krimisre. Mivel én iomádom ezt a vonalat is, nagyon bejött. 

Méltó, remek folytatása lett az első résznek. 💜💛

Bianca, Matteo, a család és a barátok nem mindennapi, hol boldogsággal, hol megpróbáltatásokkal teli hétköznapjai folytatódnak. 

A jól megszokott ALG hozzávalókkal. Sok-sok érzelem: szenvedély, szeretet, szerelem, félelem, fájdalom, bosszú és még sorolhatnám. Ezúttal is egy igazán elképesztően megalkotott történetbe foglalva. 

Jó volt olvasni, szerettem látni ahogy Bianca ezúttal kicsit felengedett, felhőtlenebb volt. Talán már soha nem lesz a régi önmaga, de jó úton halad. Természetesen azért főleg ismerve az írónőt, nem mindig volt itt minden rózsaszín. Sokszor mutatta be és vitte tovább azt a szálat, láthattuk, hogy a továbbiakban Bianca miként bírkózik meg a történtekkel, miként próbálja rendbe hozni az életét. 

Mikor hogy, több kevesebb sikerrel. De azért ez már sokszor mitha egy derűsebb rész lett volna. Az előzőn még jobban, fájdalmasabban ült a korábbi sorozatban történtek árnyéka. Ide azért jutott sok szép, mosolygós, szeretetteljes pillanat. 

Természetesen azért hozzátartozik az is, amit említettem. A néha már-már krimibe forduló történések. Halálesetek, bűntények, rengeteg felmerülő kérdés. Ki vagy kik állnak mindezek mögött? Miért történik mindez? Imádom ezeket az agyalós, töprengős részeket. Igaz, főleg Anne L.Green-t ismerve, a közelében sem járok annak, amit végül ki fog hozni ebből, de azért akad egy két tippen. Meglátjuk.

A most megjelent befejező rész olvasása közben, után kiderül majd, hogy legalább a közelében jártam-e annak amit az írónő kitalált....🙈 Abban azért biztos vagyok, hogy fog itt nekem még nem kevés meglepetést okozni. Ez már erre a részre is jellemző volt, de attól tartok lesz itt még pislogás. 

Még mindig lehengerlően alakítja a karakterei személyiségeit. Szépen fejlődnek a történések hatására. Remekül beleszőtt erotikus részekkel. Barátság, családi szeretet. Van itt minden. Jó volt újra, főleg az első rész után azonnal folytatni ezzel a kötettel. Hasonlóan vagyok a harmadik résszel is. Pedig nagyon hamar kijött mindhárom rész, de ha akkor olvastam volna, akkor nem lehetett volna elég hamar. Ez, hogy kivártam míg mind megjelenik és egyben olvasom, így tökéletes. 💛💜

Bátran ajánlom a regényt mindenkinek. Kalandozzatok Ti is el ezekre a csodás Toszkán vidékekre, ahol mindig történik valami. Jó vagy rossz? Anne L.Green-nél bármi előfordulhat.....😉 Remek karakterek, pörgős sztori, sok-sok meglepetés. És még közel sem olvastunk mindent. Ha teljesebb képet akartok, akkor ajánlom a Hatalom, Mámor, Toszkána sorozatot is ez előtt. Irány az olasz vidék és ez a nem mindennpi kaland hőseinkkel. 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése