2024. február 29.

Holly Black - How ​the King of Elfhame Learned to Hate Stories – Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket (A levegő népe 3,5.)

  📚 Könyvajánló 📚

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy éles nyelvű fiú.

Mielőtt kegyetlen herceggé, majd gonosz királlyá vált volna, kőszívű tündérgyermek volt. A kötet mélyebb bepillantást enged Elfhon titokzatos királyának drámai életébe. Izgalmas részletek a The Cruel Prince – A kegyetlen herceg előttről, kalandok, amelyek a The Queen of Nothing – A semmi királynője után játszódnak, és ismerős pillanatok A levegő népe-trilógiából – mind-mind Cardan szemszögéből.

A sorozat új kötetében visszatérhetünk a szívdobogtató romantikához, veszélyhez, humorhoz és drámához, melyek a világ minden táján elvarázsolták már az olvasókat. Minden fejezethez gyönyörű, megkapó, színes illusztrációk készültek, így tökéletes gyűjtői példány régi és új olvasóknak egyaránt.

Szerezd meg, és hagyd, hogy magával ragadjon!


Annyira gyönyörű ez a kötet..... A küljese, belül a szöveg mellett a csodás illusztrációk. Külön tetszik és így nyilván még jobban is mutat, hogy nem a megszokott papírra van nyomva, hanem erre az erősebb, fehér papírra. Ahhoz képest, hogy puha borítós egy igazi stramm kis könyv. 

Nagyon vártam, hogy olvashassam. Óriási szerelem Holly Black - A levegő népe sorozata.

Ha még nem olvastátok, akkor egy kis kedvcsináló: 

https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2022/12/holly-black-levego-nepe-sorozat.html

💘🐍👑

Igazán méltó előzménye, lezárása a sorozatnak. Ez mind így egyben. Egy kötet, amiben Cardan személyét ismerhetjük meg jobban. Hát ki imádja őt velem együtt? 😍

Ebben a kötetben még jobban a karaktere mögé láthatunk. 

Egy rövid kis kötet, de annál gyönyörűbb és annál többet képes adni. Elképesztően sokat hozzátesz a sorozathoz. Most örülök is, hogy nem is olyan régen olvastam a többi kötetet.

Annyira jó volt újra, ha csak egy kis időre is, de újra elmerülni Holly Black eme mesés világában. 

Beleláthatunk milyen volt Cardan kisgyermek kora, milyen volt fiatal felnőttként. Igazán érdekes volt mindezt "látni" Hiszen én a korábbi köteteket is, az írónő csodás leírásainak hála egy varázslatos filmként láttam magam előtt. Ezúttal sem volt másként. 

Még mindig imádom ezt a srácot. Nemsemmi volt itt is látni honnan indult és milyen lett a végére. Mert aki olvasta tudja, hogy Cardan személyisége legalábbis a regény sorozat elején.... hát hagy némi kívánnivalót maga után... És akkor még finoman fogalmazok. De nála is, mindez csak az, amit a külvilág felé mutat. Ha pedig megismeri az olvasó, hát oda vissza lesz érte, akárcsak Jude. 

Velem ennek a kötetnek hála még inkább ez történt. Még jobban megérthetjük miért lett ilyen. Ez a dacos, gőgös, mogorva, néha szó szerint egy bunkó alak. Hogy mit leplez ezzel. Nemsemmi élete volt az biztos. Örülök, hogy mindezt bemutatta nekünk az írónő. 

Annak pedig természetesen még jobban, hogy a harmadik és egyben befejező kötet után itt egy picit bele leshetünk miként is alakul az élete Cardannak és Jude-nak. Imádtam! Őket együtt, Cardant. Ezekkel a gyönyörű illusztrációkkal pedig wow. Bámulatos lett. 

Ha még netán nem olvastátok magát a sorozatot, akkor jó szívvel ajánlom. Egy igazán különleges és lehengerlő világ. Ami csupa titok, cselszövés, szerelem. És még sok minden más. Mindez remek karakterek társaságában. Ne hagyjátok ki! Aztán ha az megvan, utána Cardan ezen kötete kötelező! 💖



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése