2024. február 2.

Szabó Krisztina - Ezüsterdő

 📚 Könyvajánló 📚


Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?

A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.

Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona
és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?

Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!


Piroska és a farkas? Egy mai, modernebb és újragondolt verziója. Annak is igazán lehengerlő. Ez volt az első regényem a szerzőtől, de nem az utolsó. Remélem olvashatunk még jó sokat tőle. Addig is az előző regényét is be fogom szerezni. Megvett az írásával teljesen. 

Ahogy újragondolta a sztorit, az írásmódjával. Remek karaktereket kaptam tőle. Akik többnyire az esetek többségében azonnal megszerethetők és kedvelhetők lettek. Többnyire. Persze mint minden sztoriban, itt is akadtak negatív szereplők. Azokat is remekül átadta az írónő. 

Előtte viszont el kell mondjam, hogy már amint elkezdtem olvasni akkor okozott meglepetést. A fülszövegből én így hirtelen egy teljes mértékben fantasy regényre tippeltem. Egy másik, egy kitalált világot vártam. Aztán jött a meglepetést, amellett, hogy ezt remekül meg is kaptam, az írónő a fantázia világát ötvözte a mai, modern korral. Meglepett mikor a varázserő, alakváltás és hasonlók mellé felbukkant a mobiltelefon, gyógyszertár és minden ami a mai korokra jellemző. 

Ez persze abszolút nem volt hátrány, csak meglepett mindezek ötvözete. Mégis azt kell mondjam, hogy azonnal bele tudtam merülni a történetbe. A szerző remekül gyúrta össze a mai világot, a varázslással, az alakváltó karakterekkel és azzal a szép fantázia képpel. amit például az Ezüsterdőről is lefestett. Imádtam! 

Gyorsan, jól olvasható, pörgős történet. Pont rá néztem most mielőtt elkezdtem ezt írni és látom, hogy nagyon sok, nagy nevű és kedvenc KMK-s regényemet Krisztina fordította. Mit ne mondjak, ezek miatt is le a kalappal. Imádtam őket, remek munkát végzett a szövegekkel. 

Nyilván szerintem, gondolom ezeknek is hála elképesztően sokat tudott ő maga is tanulni, még fejlődni. Ugyanis tényleg lehengerelt az írása. 

Nagyon szerettem a szereplőit. Callunát és Faelant. Mindketten igazán erős rakterek lettek. Ebből kifolyólag megvoltak a maguk harcaik. Egymással és egymásért. A kezdeti ellenségeskedés, egy érdekházasság szerűség. Ebből következik, hogy mindezek alatt szerettek szép lassan egymásba. Ez önmagában nem is akkora fordulat, mégis azért tudott az írónő olyan momentumokat beleszőni mind a karaktereikbe, mind pedig magába a sztoriba, hogy én konkrétan pár óra alatt, egy ültő helyben olvastam ki. 

Vonzalom, szenvedély, szerelem. Tökéletesen megírva ezek a pillanatok. Egy igazán szépen kibontakozó szerelem története. Amit bonyodult családi kapcsolatok törhetnek meg. Mindketten a maguk népét védelmezik, miközben szép lassan rájönnek, hogy lehetne ez egy szép, kerek világ...Együtt. Természetesen bonyodalmak, ármánykodás, sok-sok titok és meglepetés övezi az útjukat. 

Ha tehetitek tartsatok kettejükkel. Olvassátok el. Csak ajánlani tudom! Egyrészt remekül szórakoztam olvasás közben. Mivel a két főszereplő igen erős, akaratos jellem, ebből kifolyólag születtek néhol vicces, szócsatás párbeszédek. Szép, boldog, romantikus jelenetek. Remek egyensúlyban volt ezálltal a jó és a rossz a történetben. Fordulatos, titokzatos, izgalmas. Mesés leírások a csodás tájakről, de ugyanígy a cselekményekről, az érzésekről. Nekem nagy kedvencem lett ez a regény! 

Jó szívvel ajánlom Nektek! A modern világ és a fantázia tökéletes egyvelege. Bámulatos írásban átadva, szuper karakterek társaságában. Ha kíváncsiak vagytok miként alakul Calluna és Faelan története, akkor irány az Ezüsterdő! Higyjétek el, nem fogtok csalódni, ha rész vesztek ezen az utazáson! 🌳🐺



Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése