2024. február 7.

R. Kelényi Angelika - Egy ​hajszálon múlt

 📚 Könyvajánló 📚


Emma nem fiatal. Szerinte. Nem is valami csinos. Szerinte. Emma elégedetlen. Tulajdonképpen mindennel problémája van; az alakjával, a munkájával, a sűrű hétköznapjaival és a házaséletével is. Azzal különösen.

Komolyan hiszi, hogy jelentéktelen, hiszen negyven fölött, nem sokkal szülés után, kinyúlt mackóban, tundrabugyiban és lógó hajjal a kutyának sem kellene, nemhogy a jóképű, mi több, öt évvel fiatalabb férjének. Szuper feleség, szuper anya és szuper munkaerő akar lenni. Na, de kinek sikerülhet ez?

Hát, Emmának úgy tűnik, hogy nem, hiszen feltűnik a színen a szőke bombázó, s vele együtt a zöldszemű szörny és csak egy „hajszálon” múlik, hogy mindez tévútra nem sodorja. Szerencsére, legalább a humorát nem veszíti el

R. KELÉNYI ANGELIKA harmadik regénye egy újabb humorbomba. Az írónő ismét megnevetteti az olvasókat, noha egy olyan válságos időszakot mutat be, melyet számos nő átélt, átél vagy át fog élni élete során.


Imádtam ezt a regényt! Sajnálom, hogy ilyen szomorú apropóból vettem készbe és nem előbb. De azért talán azért ide is illik az, hogy jobb későn, mint soha. 

Egy gyorsan, jól olvasható, igazán szórakoztató olvasmány, ami nagyon életszagú és tanulságos is. 

Hősnőnk: Emma. Egy negyvenes nő, egy irtó cuki kislány édesanyja. Dolgozó nő, munkában és otthon, feleség. Aki egy igen sok ember életében előforduló élethelyzetben van. Kisgyermekes anya, egy sokat dolgozó férjjel. Egy nő, akinek sosem elég az ideje a tennivalókra, fáradt, ebből kifolyólag nem is annyira figyel oda egy ideje a külsejére, magára. Mindig a családja az első. Ez pedig sajnos kezdi rányomnni a bélyegét a házasságára. 

A férje Alex, úgy fest félre kacsintgat... Sajnos a regényben szereplő problémákkal nagyon sokan azonosulhatunk, lehetne bárki Emma és Alex. Nagyon is életszerű és ezt szerettem benme. Hogy ennyire hétköznapi párkapcsolati és családi problémákra keresi a válaszokat. 

Ezért is ajánlom mindenkinek jó szívvel ezt a regényt. Olyan olvasóknak is akik épp nem, vagy még nem házasok, vagy szülők. Mivel több témakört is körülölel, sok kérdésre keresi a választ, bárkinek lehet egy remek útmutató, bármilyen élethelyzetben. Most vagy a jövőben. 

Miközben remek tanulságokat vonhatunk le hála a történetnek, irtó jól is szórakozhatunk. Persze, többnyire a komoly témák miatt szomorú, dühítő, félelemmel teli is tud lenni, de hála Emma karakterének mindezt úgy adja vissza, hogy jól is szórakozzunk. Tökéletes egyensúlyban van a regény komoly mondanivalója és az Emma által átadott humor.

Elképesztő jókat nevettem neki sokszor. Szerintem nem is olvastam még ilyen nyelvezetű regényt. Hogy is fogalmazzam?.... Ahogy Emma monológjait megírta Angelika, az lehengerlő és rendkívül szórakoztató. Ahogy beszélt Emma, a szavak amiket használt, nem az a tipikus mindig szép szavakat használó, finom úrinő, hanem egy átlagos anyuka, dolgozó nő, feleség, aki néha káromkodik, használ szlengeket. Imádtam olvasni! 

Közben azért sok-sok érzelmet is átéltem. Félelem, düh, szomorúság, kétkedés, önbizalomhiány, reménytelenség, remény. Millió érzés, titkok, kapcsolati kérdések, önismeret. Mindezek csodás keveréke ez a rövid, de annál tartalmasabb történet. Angelika kiváló humora visszaköszön a történetben. Furcsa, de sokszor ahogy olvastam, a fejemben mintha az ő hangján szóltak volna a részek és magam előtt láttam volna őt. Részben ezért boldog, ugyanakkor szívszorító érzés is volt. 

Ha egy igazán szórakoztató, de mégis tartalmas, mondanivalóval átszőtt regényt olvasnátok, akkor vegyétek kézbe. Higyjétek el, nem fogjátok megbánni! Az egész olyan Angelikás. Imádtam! 💙💚💔



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése