2024. február 12.

Taylor Jenkins Reid - Egyetlen ​szerelmeim

  📚 Könyvajánló 📚


Mit ​jelent igazán szeretni?

Emma Blair huszonévesen feleségül megy a gimnáziumi szerelméhez, Jessehez, és maguk mögött hagyva az otthonukat és az otthoni elvárásokat, kitalálják a saját életüket. Belevetik magukat az utazásba, élveznek minden boldog pillanatot, megragadnak minden izgalmas kalandot.

Az első házassági évfordulójuk napján Jesse éppen a Csendes-óceán felett forgat, amikor nyoma veszik a helikopterének és neki is. Azt hiszik, meghalt.

Emma, szakítva addigi életével, hazaköltözik, és megpróbál újra magára találni. Évekkel később, már túl a harmincon, összefut egy régi barátjával, Sammel, és újra szerelmes lesz. Amikor Sam eljegyzi, úgy érzi, újabb esélyt kapott a boldogságra.

Egészen addig, amíg fel nem bukkan Jesse. Kiderül, hogy életben van, és alig várja, hogy végre hazajusson hozzá. Emmának, akinek ettől a pillanattól fogva nemcsak egy vőlegénye, hanem egy férje is van, mélyen magába kell néznie – ki is ő valójában, és mire vágyik? –, miközben semmiképp sem szeretne fájdalmat okozni azoknak, akiket szeret.

Ki az ő egyetlen szerelme? Mit jelent tiszta szívből szeretni valakit? Emma tudja, hogy a szívére kell hallgatnia. Bár értené, hogy az mit súg neki!


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak! 💛


Ez volt az első könyvem a szerzőtől. Annyi mindenkitől hallom és annyi helyen dicsérik a nevét, hogy most már igazán kíváncsi voltam. 

Fülszöveg alapján a korábbi kötetei annyira nem fogtak meg, erre viszont felfigyeltem. Noha kicsit féltem is. Hiszen lényegében egy szerelmi háromszöges történetről van szó. 

Nyilván ettől el kellene vonatkoztatni, de sajnos én akaratlanul is ilyenkor oldalt választok és nyilván ha végül nem úgy alalul, akkor jön a csalódás. 

Itt valahogy most ez mégsem volt meg. 

Adott nekünk a hősnő, Emma, akinek mindig is titkos és nagy szerelme volt Jesse. De van egy barátja, akivel a szülei könyvesboltjában is dolgozott, Sam. Erről az oldalról inkább csak Sam van oda Emmáért. 

Mégis az élet úgy hozza, hogy végül Emma mindkét férfit szeretni fogja. 

Jesse ténylegesen a férje lesz, de egy baleset következtében nyoma veszik, halottnak gondolják. Emmát ez iszonyatosan megviseli, évek telnek el, mire végre kezd helyre jönni. Újra nyitni a kapcsolatok felé. Konrétan egy férfival való kapcsolat irányába. Ugyanis ennyi idő után újra találkoznak Sammel. Ismét Actonban, a szülővárosukban kötnek ki. 

Emma pedig újra szerelmes lesz. 

Ez mind szép is jó lenne, de ha csak ennyi lenne, akkor nem is született volna meg ez a regény. 

Jesse ugyanis ismét felbukkan, életben van. 

Maga a történet nem mutat újdonságot. Nemtudom ki hogy van vele, én már ilyet is olvastam. Ez miatt féltem is kicsit. De ahogy korábban említettem most valahogy, tényleg nem is értem, de nem volt meg az, hogy Jesse-t kedvelem jobban, vagy éppen Samet. Mindkét férfi ugyanolyan szinten volt nálam. Valahogy annyira jól írta meg az írónő, hogy tudtam bárhogy is alakul az jó lesz. 

Azt láttam, hogy mindkettő imádja a Emmát. A srácok szimpatikusak voltak. Lényegében Emma is. Talán kicsit akkor nem, mikor Jesse ismét felbukkant. Valahogy nem tetszett, hogy együtt van egy férfival, de aztán a másikkal is. 

Nyilván nem voltam ebben a helyzetben, oké most olvasunk róla, úgy gondoljuk mi tudnánk máshogy, vagy előbb dönteni, de ha jobban belegondolunk és velünk történne ez meg, ki tudja mi miként cselekednénk...... Szóval igyekeztem inkább nem ítélkezni. 

Mert egyébként Emma is szimpatikus volt. 

Tetszett nagyon a történetben, hogy a múltban is időzhettem, amikor még fiatalok voltak és a jelent is bemutatja, amikor már felnőttek. Láthattam, hogy ki milyen utat járt be, miként feljődött a karaktere. 

Ezek nagyon tetszettek. Az író írásmódja is. Nagyon szépen és jól adta vissza a gondolatokat, a történet egészét és mondanivalóját. Összességében egy igazán tanulságos történetet kap az olvasó. Mély gondolatok, el lehet rajta töprengeni. 

Ahhoz képest, hogy mennyire tartottam tőle, annyira tetszett. Ha a nagyobb képet nézzük igazán remek véget is gondolt ki a szerző a karaktereinek. Érdekes a nehezebb, már-már sírósnak gondolt részeknél nem voltam ekkora bajban a könnyekkel, mint az utolsó oldalakon. 

Egy igazi érzelmi hullámvasút, ahol inkább többször van lent mint fent a könyv olvasója. De természetesen a nehézségek, fájdalom, problémák mellett sok nagyon szép és vidám pillanatot is kapnak a szereplők, ezálltal mi is. Baráti, szerelmi, családi kapcsolatokat mutat be. 

Szerettem olvasni és jó szívvel ajánlom nektek. Az írónő igazán különleges tehétséggel adja vissza nekünk ezt a történetet. Ha kíváncsiak vagytok Emma és az Egyetlen szerelmei történetére, miként is alakul a sorsuk, akkor vegyétek kézbe és hajrá! 💛💙💚💜




Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése