2024. február 28.

Szabó Krisztina - Az ​ellopott kívánság

 📚 Könyvajánló 📚


A ​kívánságoknak ára van…

Aliya a birodalom legügyesebb tolvaja. Egyetlen cél vezérli, hogy összegyűjtsön annyi aranyat, amennyivel végre maga mögött hagyhatja a vízhiány sújtotta Ardahant. Az álma karnyújtásnyira kerül, amikor a gyűlölt szultán legkisebb fia visszautasíthatatlan ajánlatot tesz számára. Aliyának el kell lopnia egy lámpást a palotából, cserébe pedig szabadon, gazdag emberként távozhat a birodalomból. Hogyan lehet elviselni a vonzó, de öntelt herceget?

Ez a feladat még a lámpás elemelésénél is nagyobb kihívásnak tűnik.

Aliya kénytelen az ellenérzéseit félretéve összedolgozni a szultán fiával. Szép lassan ráébred Asmar herceg igazi természetére, és minél több időt töltenek együtt, annál nehezebb figyelmen kívül hagynia a herceg iránt érzett vonzalmát. Mégsem bízhat meg benne: ha Asmar rájön a féltve őrzött titkára, egyetlen szavával véget vethet az életének. De Asmarnak is megvannak a maga titkai. Olyan súlyos és sötét titkok, amelyek szorosan összefonódnak Aliya múltjával, és ha nem vigyáznak, nem csak a saját jövőjükre nézve lehetnek pusztító hatással – Ardahan vesztét is jelenthetik.

Lépj be Ardahan homokkal, szenvedéllyel és mágiával teli világába!


Amíg az írónő előző kötete, amit olvastam: a Piroska és a Farkas egy újragondolt verziója volt, addig Az ellopott kívánság az Aladint eleveníti fel az olvasók számára. 

Annyira, de annyira szerettem! Így hirtelen nem is tudnék dönteni, melyik lett a nagyobb szerelem. Maradjunk annyiban, hogy mindkettő. Mindkét történetet másért szeretem. 

Az Ezüsterdő után nem volt kérdés, hogy a szerző korábbi művét is szeretném elolvasni. Ami mint látjátok egy igazán mesés, figyelemfelkeltő és abszolút a történethez illő csodás külsőt kapott. Hát még a tartalom, amit rejt ez a csodaszép borító.....

Elutazhatunk a mesésnek tűnő birdalomba, Ardahanba. Ahol azonban nem minden arany, ami fénylik. Elég komoly szálakat szőtt bele a szerző. Az emberekkel kapcsolatban. Remekül mutatja be az átlagemberek életét és a szöges ellentétét, hogy milyen fényűző életet él például az uralkodó család. Az írónő remekül szemlélteti a különbségeket. Az olvasót is elgondolkozásra késztetve, valamint egy némelyik szereplőnket is. 

Hiszen itt van nekünk a fiatal tolvaj lány, Aliya. Akinek korán fel kellett, hogy nőjön. Elvesztette az édesanyját, a kishúga egy másik családhoz került. Egyedül maradt  a világban, saját magát kell életben tartania. Ezt pedig elég egyedi módon üzi. Igazán hírherdt a szakmájában, profi benne. Pont ezért is beréli őt fel egy munkára egy titokzatos idegen. Egy lámpás ellopására. Ami ráadásul a királyi család birtokában van. És ha ez még nem lenne elég, minderre a király egyik lehetséges örököse, az egyik fia béreli fel. 

Aliya tehát egy igen kalandos úton, egyezségek árán kerül a királyi udvarva. 

Aliya személye rögtön megvett. Egy nagyon sokat megélt fiatal lány, iszonyat erő lakozik benne. Céljai vannak, amik miatt kitart és megy előre. Erős, okos, bátor. Idegenekkel bizalmatlan, de erre minden oka meg is van. Egy olyan erős női karaktert, akit én rögtön megkedveltem. Vele izgultam, ismertem meg a múltját, a jelenét. Miközben vártam miket tartogart még neki a történet. Jó volt látni a személyisége fejlődését. Hogy a kezdeti idegenkedés, bizalmatlanság miként alakul át nála. Ugyanakkor azt is, hogy végre ő is számíthatott valakire. Fontos volt és szerette őt valaki. Igazán megérdemelte.

Sejthető ugyanis, hogy Asmar herceggel kötött egyezsége és kalandja eredménye egy szép szerelem történetét is elhozza a regénybe.

Asmar szintén egy olyan szereplő lett, aki rögtön megvett magának. Az írónő úgy alkotta meg őt, hogy azért azonnal levegye a lábáról a női olvasókat. Aliyának talán kicsit több idő kellett, de én rögtön megszerettem. Egy igazán okos fiatal férfi. Aki jobbra törekszik, hogy segíteni tudjon a népüknek. Mindezt inkább diplomácia úton próbálná elérni, áldozatmentesen, míg egyes rokonai ezt háborúval szereznék meg. Tetszett ahogy állt ezek kezeléséhez. Ez mellett már rögtön bírtam benne, hogy tök jó kis húzzuk egymás agyát, beszólós pillanatai voltak Aliya felé. Sokszor jókat derültem rajtuk és velük. Egy humoros, rendes fiatal férfi. Okos, határozott. De sajnos ez sokszor kevés volt ebben a világban. Mikor gyilkolással, titkokkal és cselszövésekkel van tele a körülötte lévő világ......

Az írőnő egy kis mágiát ebbe a világába is csempészett. Tökéletes volt. Ahogy mindenzt kitalálta, ahogy fonta a szálakat. Azt pedig egyesen imádtam, ahogy erről mesélt. Nem tudom, vagy eddig nem tudtam magamról, hogy ennyire vonz, tetszene a sivatag világa, az ilyen helyszínek. Szimplán lehet, hogy az ahogy ő adta vissza mindezt a leírásaival, engem szerelembe ejtett. Igen, sokszor aggodalmas, félelmetes, titokzatos a történet és a világ, mégis elképesztően zseniálisan lett lefestve minden. 

A helyszínek, egész Ardahan, a palota. Minden egyes momentumot magam előtt láttam. És meg kell mondjam, imádtam ezt a mozit. 

Ahogy kezdődött és ahogy alakult Aliya és Asmar kapcsolata. Újabb kedvenc párost avattam. Tetszett ahogy egy idő után elkezdett a vonzalom felszikrázni kettejük között. Lehet mivel ez korábbi regénye a szerzőnek, vagy szándékosan lett ilyen, de itt erotika és szenvedély terén nem lett az a szókimondóbb mint az Ezüsterdő. Már-már olyan virág nyelven voltak ezek a pillanatok néha. Persze nem mindig. De mégis annyira tetszett. Ez illett a sztorihoz. Igaz én még több jelenetet olvastam volna a párossal. Ez nem feltétlen kritika, csupán annyira olvastam volna méééég többet róluk. 

A végére miközben addig nagyon jól, gördülékeny ütemben folyt a sztori, addigra igencsak felpörögtek az események. Hirtelen történt minden. A végén még bizonyos szálakról, emberekről olvastam volna még.

Egy bámulatos világ, remek szereplők. Egész sokat vonultat fel a sztori, de teljesen jól követhető. Hol szeretjük őket, hol nem. Volt aki okozott meglepetést. Jó vagy rossz értelemben, azt ha elolvassátok megtudhatjátok. Egy igazán szép mese. Amiben azért nem csak a csillogás, a jó és a boldogság fordul meg. Családi viszályok, intrikák, titkok,mágia. Szeretet és szerelem. Mindezek egy csodás írásban, ami egy igazán különleges, egyedi kikapcsolódást nyújt az olvasóknak. 

Nemtudom milyen további tervei vannak az írónőnek, de mivel olyan hamar végetért a történet,  én még szívesen olvasnék róluk. Vagy ha nem is konkrétan Aliya és Asmar párosáról, akkor például Asmar testvéreiről, az ő történetünket. Konkrétan például Nazira és Zaid sztoriját...... 😊

Hátha... Addig is ha elutaznátok a csodás keletre, egy fantasztikus szinte már mesébe illő sztorival, akkor vegyétek kezetekbe a könyvet és irány Ardahan. Higyjétek el, nem fogjátok megbánni! 💙






Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése