2024. augusztus 28.

Maddison Michaels - Hamis ​örökösnő

        📚 Könyvajánló 📚


Csupán ​egy színjáték…
Evie Jenkinsnek fogalma sincs, mibe keveredik, amikor belemegy a játékba. Gazdag családból származó unokatestvérével, Aimee Thomas-Jonesszal kell helyet cserélnie.
Evie társadalmi helyzete nem ér fel Aimee-éhez, de a fiatal hölgy bájos, intelligens, kétségkívül jó társaság. Mindössze annyi a feladata, hogy hat héten át az amerikai örökösnő szerepében bűvölje el a londoni társaságot. Csak egy fontos szabályt kell betartania: soha, semmilyen körülmények között ne fogadjon el egyetlen házassági ajánlatot sem!
Ám amikor Alexander Trenton, Hargrave hatodik hercege fülébe jut, hogy unokatestvére beleszeretett a fiatal hölgybe, a férfi elhatározza, hogy bebizonyítja, a nőt kizárólag az angol nemesi rang és cím megszerzése hajtja. A fiatal lány ártatlannak látszik, de Alexander elég eltökélt, hogy lebuktassa, ezért a tettek mezejére lép, és maga csábítja el.
Egy ártatlannak hitt csók indítja el a lavinát, amely vadul és megállíthatatlanul száguld…
A herceg kénytelen egy eljegyzéssel megmenteni az örökösnő hírnevét, és még csak nem is sejti, hogy kedvese mélyen őrzött titka mindkettőjük életét alaposan felbolygatja, sőt kapcsolatuk egyenesen életveszélyes.
Maddison Michaels Ruby-díjas szerző regénye megannyi intrikát és érzéki pillanatot ígér, amelyet a jóképű és gondoskodó Alex, valamint az erős és heves Evie biztosít számunkra.



Köszönöm a példányt az Álomgyár kiadónak! 💙



Ha szeretitek az írónő regényeit, akkor ezt se hagyjátok ki! Ha viszont még nem olvastatok tőle, de közel állnak hozzátok a történelmi regények, amik romantikusak és tüzesek, de szeretitek hogyha némi már-már krimibe illő izgalom is van benne, akkor ez a Ti könyvetek. 

Én nagyon szerettem a szerző eddigi regényeit is. Nem volt kérdés, hogy ezt is várni fogom. 

Noha lássuk be, maga a történet már nem ígér akkora eget rengető újdonságot. Mi tagadás, elég nehéz már ebben a zsánerben is újat mutatni. Azért az írónőnek mind a karaktereivel, mind a fordulatos cselekményeivel, mindig sikerül ezt megugrania. Természetesen magával az írásával is. Hiszen igazán remekül adja vissza az adott korok hangulatát. Az akkori szokásokat és mindent. Az egész írása igazán egyedi és lehengerlő. Végig magam előtt látom mindig a szereplőit, hallom a párbeszédeiket, látom a mesés régi korokat idéző helyszíneket. 

Egy igazán bámulatos időutazást jelentenek számomra Maddison Michaels regényei. 

Amik egyszerre szórakoztatóak és komolyak is. 

Itt is adott nekünk egy már-már igazán cserfes, ugyanakkor komoly hősnő, Evie. Aki közel sem jómódú, csupán a rokonai, akik befogadták őt. Mégis a gazdag unokatestvére ráveszi őt, hogy cseréljenek helyet. Aimee is jól jár, hiszen ő a családi vállalatnál szeretne dolgozni, de az édesapja ezt nem szívlelné. Evie viszont állást kapott ott. Evie élvezhetné azokat a dolgokat, amik neki sosem jutnak ki, Aimee pedig dolgozhatna.

Mondhatni mindketten jól járnának, noha Evie nehézkesen és félve megy ebbe bele. Végül természetesen ő is élvezi a helyzetet. Noha elég hamar igencsak bonyolódik a dolog. 

Mikor megismeri a jóképű, de többnyire mogorva férfit, a herceget, Alexet. A férfi igen bizalmatlan a nőkkel. Főleg az Amerikából érkező gazdag örökösnőkkel, akik nemes párt keresnek. Alexet csúnyán átverte a menyasszonya, ezért sem bízik a hölgyekben. 

Eléggé ellenséges Evie-vel, aki ugye most épp Aimee-t alakítja. Szerencsére a lányt sem kell félteni. Erős, akaratos, szókimondó. Mivel ő nem gazdag és jómódú, mint az unokatestvére, határozott véleménye van bizonyos dolgokról. Nem is fél kimondani ezeket. Hogy például miként lehetne segíteni a nélkülöző családoknak, embereknek. Ez titkon le is nyűgözi a hercegeket. Ugyanakkor a közös szenvedélyük is, a paleontológia. Igazi szenvedélye ez mindkettőjüknek. 

Kapóra is jön, hiszen Alex nincs valami nagy bizalommal a lány felé, de ez legalább közös bennük. Még ha eleinte ebben is csak a szócsaták zajlanak köztük. Azért be kell látni, hogy attól függetlenül, hogy mindketten a kapcsolat ellen vannak, főleg a férfi, igen hamar elkezdenek vonzódni egymáshoz. 

Hiszen Evie egy nagyon csinos, gyönyörű fiatal nő. Aki ráadásul okos is. Ugyanaz a hobbija mint a férfinak. Alex pedig egy gazdag nemes, kegyetlenül jóképű férfi. Mindketten céltudatosak, pont ebből kifolyólag alakul ki elég sok szócsata kettejük között. Amik hol komolyabbak, hol pedig igazán jókat lehet derülni rajtuk. 

Roppant humoros tehát a történet, vannak már-már lehetetlen szálak, de nagyon élveztem. Ugyanakkor komoly mondanivalója is van. Ami a bizalmat, a kapcsolatokat illeti. Bemutatja a társadalmi különbségeket, bonyolult és nehéz családi kapcsolatokat. 

Csodás romantikus, szerelmes, tüzes pillanatok. Hiszen a szikrák azok az elejétől ott pattognak kettejük között. Pont ezeknek hála kerülnek igen fordulatos, nem várt helyzetbe hőseink. Ezek hála is alakul és fejlődik a kapcsolatuk. Ami eleinte vonzalom, majd egy szép szerelem története lesz. Hogy aztán ezt melyikük mikor ismeri be, arra akkor kaphattok választ, ha elolvassátok a sztorit. 

Vártam és szeretem az írónő regényeinél, hogy ezúttal is voltak jócskán kalandok. Némi krimis, agyalós, nyomozós elemmel, izgalmakkal is még tovább szokta fűszerezni a regényeit. Hogy az olvasó biztosan élvezze és szeresse. Nos ez most is megvolt. Nem is számítottam erre és ilyen fordulatokra. 

Ahogy említettem én az eddigi könyveit is szerettem a szerzőnek és ez is kedvenc lett. Evie és Alex párosa remek. Mivel mindketten erős személyiségek lettek, jó volt olvasni a kettejük harcairól. Amik hol komolyak voltak, hol vidámak és mosolygásra késztettek. Szépen alakult köztük a szerelem. Jó volt olvasni. Remek kikapcsolódás volt velük kalandozni. 

Nagyon kíváncsi lennék azért Aimee kalandjaira is. A híres férfival, akivel a céges munkája alkalmával került mindig konfliktusba. Mindig is szerettem az ilyen utáljuk egymást, de vonzódunk is a másikhoz sztorikat. Nem tudom van-e már ilyen regénye az írónőnek, de ha még nincs, remélem ezt is megírja. 

Addig is, ha egy remek kikapcsolódásra vágytok, akkor irány egy kis időutazás és egy remek kaland a Hamis örökösnő társaságában. 💙👒





Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.     

2024. augusztus 25.

Hidasi Judit - Véletlenül ​rendben van

      📚 Könyvajánló 📚


Néha a véletleneknek köszönhetjük a boldogságunkat


Pircsi élete fordulópontjához ér. Választhat, tovább kesereg Afrikába utazó szerelme miatt, vagy elvállal egy munkát, amelyet rendező barátja, Dénes bíz rá.

Kilenc név egy listán. Kilenc színész. Mindegyikük aláírására szükség van ahhoz, hogy a Dénes által rendezett színdarab megszülethessen.

Hősnőnk bejárja az országot. Kilenc emberrel találkozik, akik mind fontos üzenetet adnak át neki. Az utazáshoz társául szegődik Lulu, az őrült barátnő és Attila, akivel egykor szerették egymást. A kilométerek peregnek, a regény szereplői pedig kezdik érteni, hogy ez az utazás az egész életüket megváltoztatja.

Amikor a darab szerzője, Kovács Vera is csatlakozik a trióhoz, a dolgok újabb fordulatot vesznek.

Hidasi Judit Kilenc című regényének bővített, átdolgozott újrakiadása egy olyan utazásra hív, amely lelkünk legmélyére kalauzol bennünket, miközben csodás tájakat és embereket ismerhetünk meg. Készen állsz erre a kalandra?


Köszönöm a példányt az Álomgyár kiadónak! 💜


Judit Újrakezdők sorozatának kötetei jöttek az utóbbi évben, években, ezek után furcsa volt egy teljesen új, más sztorit olvasni tőle. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem volt jó. Ellenkezőleg. 

Pont ez miatt is kíváncsian vártam, hogy milyen lesz egy új regényt olvasni az írónőtől. Ezúttal sem csalódtam. Sőt! 

A történet, a szereplők, más volt, de továbbra is itt vannak a történetben a Juditra jellemző írásjegyek. Hogy remek karaktereket hoz el nekünk. Egyszerre szórakoztat a regénye, miközben komoly mondanivalója van, sok-sok remek tanácsot kaphatunk ezáltal mi olvasók is. Imádtam ezt! 

Egy igazi lélekemelő történet. Fordulatos, izgalmas, szó szerinti utazás a szereplőkkel, aminek hála mi is sokat tanulhatunk. Újabb bámulatos történet Hidasi Judit tollából. 

Megismerhetjük a hősnőt, Pircsit. De tulajdonképpen több, majdnem mindenkinek főbb szerep jut. Na de vissza Pircsihez. A fiatal nőhöz, aki éppen hosszú időre készül elválni a szerelmétől, aki Afrikába megy dolgozni. Bemutatja a történet, hogy Pircsi miként éli mindezt meg. Fel lehet-e erre készülni? Milyen az elválás? A külön töltött idő? Végigkövethetjük, hogy ez az egész milyen hatással van a páros, főleg a lány életére és érzéseire. Miként éli meg, dolgozza fel ezt. Tetszett nagyon, hogy a kezdeti búslakodás, ami sok esetben igen mélyre vitte Pircsit, miként kezd el változni. Ő maga is. A gondolkodásmódja, a hozzáállása. A kapcsolatához, ehhez a helyzethez, az életéhez, a barátaihoz. Tényleg mindenhez. Azt kell mondjam elképesztő utat járt be. Képletesen és szó szerint is. 

Nagyon is kellett neki ez az utazás. Ami sok-sok fordulatot, meglepetést, titkot tartogatott. Nem csak az ő, de a többiek számára is. Pircsi lökött barátnője Lulu, Attila és Vera is kedvenceim lettek. Lehet nem mondok nagy újdonságot, ha azt mondom, hogy kellett és tetszett az Attila szál. Kellett ez a fordulat, hogy a hőseink élete olyan irányba kanyarodjon, amerre végül mentek. 

Tetszett ahogy alakította Judit a szereplői életét. Hogy tényleg mindenki hatással volt mindenre és mindenkire. Amik az utazás során szépen mindig derültek ki. Régi problémák oldódtak meg, titkokról hulltak le a leplek. Voltak itt meglepetések bőven. Pont ezért volt egy izgalmas utazás ez. 

Nekem ismét bevallom annyi volt a hiba ebben, hogy kevés volt. Elkezdtem és annyira pörögtek az oldalak, olyan gyorsan vége lett. Nagyon szívesen olvastam volna tovább. Mi tagadás, ebben is lenne még potenciál, szóval hátha. Alakultak úgy egyes szálak, hogy ki tudja? 

Egy bámulatos utazás. Kedvelhető szereplők. Régi sérelmek, új problémák, bonyodalmak. Szerelmek és szenvedély. Baráti, családi, romantikus kapcsolatok. Igazi érzelmi hullámvasút volt ez a történet. Egyszer fent, egyszer lent. Mégsem volt kérdés, hogy megéri-e felszállni rá. 

Imádtam a szereplőkkel kalandozni. Végigkövetni miként hibáznak, hozzák helyre ezeket. Látni miből mit és mennyit tanulnak. 

Brutálisan sok jó tanácsot és gondolatot oszt meg velünk az írónő a regény által. Sosem lehet tudni kinek mikor jön jól valamelyik bölcsesség. Ezért is ajánlom jó szívvel mindenkinek! 

Egy újabb felejthetetlen regény! Remek gondolatokkal, igazán elgondoltató volt. Miközben élveztem is a történetet. Nagyon köszönöm az élményt! 





Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      


2024. augusztus 24.

Nisha J. Tuli - A ​Napkirályné próbája (Uranosz Ereklyéi 1.)

     📚 Könyvajánló 📚


Két nő. Egy halálos viadal. Csak egyikük nyerheti el a Napkirály szívét.

Lor tizenkét hosszú, szenvedésteli esztendőt töltött börtönben a Hajnalkirály uralkodása alatt. Egyetlen vágya, hogy kiszabaduljon, és megtoroljon rajta minden egyes nyomorúságos pillanatot.

Egy véletlen folytán a Napkirály színe elé kerül, és a rivaldafényben találja magát: kilenc másik jelölttel együtt esélyt kap – talán belőle lesz a királyné. Ha elnyeri a király szívét, akkor szabad lesz, és végre bosszút állhat.

De Lor kívülálló: nem érti, miért helyezték szabadlábra, hiszen ő nem is a Napkirály udvarának alattvalója. A többi jelölt ellenszenvezik vele, és mindent megtesznek, hogy végleg eltávolítsák a játéktérből.

Muszáj nyernie, hiszen ha veszít, meghal. Vagy, ami még rosszabb: visszaküldik a Hajnalkirály karmai közé.



Én vállalom, hogy igenis borító alapján is simán választok könyvet. Pláne, ha még egy ilyen mesés élfestést is kap a kötet. Az már más tészta, hogy amilyen szerencsém van mindig, az ennyire gyönyörű könyvek, csak külsőre tetszenek mindig. Ritka mikor maga a történet is rabul ejt. Sajnos. 

Nos, talán itt a rabul ejt szó kicsit messzebb van attól ahogy végül bejött ez a kötet, de azért nem volt rossz. Sőt. Kifejezetten tetszett a történet. Hiszen emberek és tündérek világa, mi kell még? 

Még akkor is, hanem nekem ez egy részben Acotar és Üvegtrón keveréke volt. Többnyire. Azért szerencsére tudott egyediséget is csempészni a szerző a regénybe. Ezért is lett kedvenc végül. 

Hiszen adott nekünk egy nagyon rossz, sőt kegyetlen és brutális körülmények között fogvatartott fiatal lány. Akit kiemelnek ebből a közegből és hirtelen egy fényűző palotában találja magát. Ennél nagyobb kontraszt nem is lehetne ez a hely és az eddig élt élete között. 

Egy próbán kell részt venni, ahol végül az egyik lány a királyné lesz. 

Hiába csupa finom étel, meleg ágy, csillogás ez a palota, ugyanennyi veszély és ármánykodás is rejlik benne. Alakulgat némi romantikus szál is. Na ezzel kapcsolatban tudnám a Tüskék és rózsák sorozatot felhozni. Ott is ez volt. Hogy nem feltétlen jó az, aki eleinte annak mutatja magát. És lehet, hogy végül a rossz lesz a befutó? Aki egyébként jó? 

Az Üvegtrónt pedig az miatt, ahogy Lor eddigi életét ábrázolta az írónő. Plusz ő is egy próbára érkezett a királyi udvarba. De mint mondtam, azért szerencsére voltak itt más fordulatok, cselekmények is, amik a végére mégis tudták szerethetővé és egyedibbé tenni a történetet. 

Lor egy erős, okos, sokat megélt fiatal lány. Aki brutális dolgokon ment keresztül eddig. Abszolút megérdemelt egy kis szépet és jót az életébe. Még akkor, ha ennek ára van. Nem is kicsi. 

A szerző szép lassan bemutatja a szereplőket, legyenek azok fő vagy mellék karakterek. A helyszíneket, az egész általa felépített világot. Ezt nagyon szépen hozta. Remekül el tudtam mindent képzelni. Láttam magam előtt. 

 Egy viszonylag rövid könyv, mégis tartalmas. Remek szereplők, még akkor is, ha akadnak ismerős motívumok a történetben. Hozott újdonságot is. Némi romantika, alakuló barátságok. Közben pedig folyik a verseny, hogy kiderüljön, kiből lesz királyné. Titkokról hull le a lepel, de közben pedig még több kérdés is felmerül, amire majd a következő részekben kapunk válaszokat.

Mert persze a legjobbkor lett vége a könyvnek. Remélem mihamarabb érkezik a folytatás, ugyanis egy igen ütős, váratlan véget kapott a sztori. 

Ha szeretitek akár az említett sztorikat, akár nem, vagy még nem is olvastátok őket, még jobb. Akkor teljes újdonságként egy igazán lehengerlő fantasy világba kalandozhattok el. Így is, de azért nekem nem nyújtott akkor meglepetést. Mégis olvasmányos, pörgött. Csak ajánlani tudom. Aztán ha elolvassa valaki, meséljetek nektek, hogy tetszett!  






Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.       

2024. augusztus 23.

Mosonyi Mara - Olmec

    📚 Könyvajánló 📚


A ​bérgyilkos, a CIA-ügynök, a titkárnő és a drogbáró felesége. Mindenki az, akinek látszik?

Mexikóváros

Nora, a magyar kislány árvaházba kerül, ahol a kisstílű gyermekbűnöző, Andrés veszi a védelmébe. Felcseperedve Nora keményen tanul, míg a bátyjaként szeretett fiú könnyelműen él. Viszonyt kezd egy drogbáró lányával, Milenával, amelynek következtében mindnyájuk élete gyökeresen megváltozik.

Acapulco

Jake, a CIA fiatal hírszerzője a város hírhedt szórakozónegyedében egy pitiánernek tűnő feladatot kap. Azonban az események váratlan fordulatot vesznek, és a megbízatás rémálommá válik…

Az Alapítvány

Patrick, a CIA-től több mint egy évtizede tisztázatlan körülmények között távozó exkatona létrehozza az Alapítványt. Ez csupán egy ártalmatlan szervezet, vagy egy megcsömörlött elmebeteg bosszúhadjáratának eszköze?

Mosonyi Mara elkalauzol bennünket Latin-Amerika nyomornegyedeibe, fényűző szórakozóhelyeire, árvaházaiba vagy éppen drogbáróinak otthonaiba. Tanúi lehetünk szerelmek, barátságok születésének, ellenségek küzdelmeinek, múltbéli titkok felszínre bukkanásának, miközben egyre közelebb kerülünk ahhoz, aki a háttérből a szálakat mozgatja: Olmechez, a titokzatos kartellfőnökhöz, akinek sokan még a létezését is vitatják.




Akárcsak a szerző első könyvénél-A szirtnél-, itt is egy brutálisan jól összerakott sztorit kapunk. Egy történetet, ami sok szálon fut, ezek a végén mégis mind összeérnek. Vagy mégsem?

Én annyit mondok, hogy nagyon szívesen olvasnám még. Abszolút van, lenne benne még potenciál.

Mara első regénye is óriási szerelem lett nekem. Akárcsak ez. Mindkét regény elképesztően zseniálisan van megírva és kitalálva. Ennyi a hasonlóság köztük. Ami a történeteket illeti, az Olmec ezúttal teljesen más lett.

Én mindig is szeretem egy szerzőnél, ha regényről regényre tud nekem újat mutatni. Legyen az akár egy új műfaj, vagy ha ez nem új, akkor a sztoriban legyen az. Mara ezúttal is több műfajt ötvöz a regényben. Van itt dráma, krimi, thriller, természetesen a romantika sem hiányozhat. Mindezek és a remekül megalkotott szereplői adnak ki egy olyan könyvet, ami valami zseniális lett.

Azt leszögezném, hogy a téma és a történet is sok esetben kemény. A brutálisan durva, őszinte, sokszor kegyetlen valóságot mutatja be. Mexikóban, Acapulcóban. Latin-Amerika ezen helyein, amiről az interneten, utazási magazinokban csak a csodás részeket mutatják meg nekünk. Az írónő pedig ezeknek a helyeknek a sötét, valós, véres és fájdalmas valóságát sem titkolja el.

Természetesen azért voltak pozitív történések, jó, boldog jelenetek, amik kellően tudták ellensúlyozni a történet komoly mondanivalóját.

Nyilván tud az ember dolgokat, mindig lehet ezt azt hallani, mégis durván ledöbbentett ez a valóság és ez a kép, amit a történet adott vissza ezekről a városokról, országokról. A szegénységről, a drogokról, emberrablásokról, gyilkosságokról. Van itt minden.

Hihetetlenül jól, érzékletesen szemlélteti a regény azt, amit a szerző el akar mesélni. Viszonylag sok szereplőt vonultat fel, mégis abszolút jól nyomon lehet követni őket. Az egész sztorit.

Szerintem annak, aki olvasta a regényt, nem mondok újat azzal, hogy nekem Jake és Nora voltak a kedvenceim. Igaz maradtak itt még kérdések számomra. Talán egyszer választ kapunk rájuk.

Aztán akadtak olyan karakterek is, akiket közel sem kedveltem. De mint minden sztoriba, ide is kellettek. Így lett teljes a történet.

Tényleg volt itt minden. Kapcsolatok, legyenek azok rokoni, baráti vagy romantikus. Szenvedéllyel, némi erotikával is meg volt fűszerezve a dolog. Abszolút jól és nem túlzón. Kellett ennyi bele. Sok-sok titok, találgatás. Hogy vajon kicsoda vagy micsoda is az Olmec?

Próbáltam találgatni, agyalni, de annyira vitt magával a sztori, hogy ezt hamar feladtam. Inkább élveztem az utazást és vártam, hogy összeérjenek a szálak. Mara ugyanis lehengerlően szőtte a regény fonalait. Hogy aztán végül a földön koppanjon az állam. Imádom ezt nála! Ezt is!

Egy komoly történet, nehéz részekkel, mégis igazán tanulságos a mondanivalója. Meglepő fordulatokkal, amik egy másodpercre sem hagynak unatkozni. Tökéletesen megalkotott szereplőkkel. Izgalmas, félelmetes, fordulatos.

Ha Ti is kíváncsiak vagytok, hogy vajon kit, vagy mit rejt az Olmec kifejezés, akkor ne habozzatok kézbe venni a könyvet! Jó szívvel ajánlom! Egy csodálatos magyar írónő regénye, aki A szirt után ismét valami kiemelkedőt alkotott.

Köszönöm az élményt! 💙💜




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.     

2024. augusztus 22.

It ​Ends with Us – Velünk véget ér - Mozifilm

 Sziasztok! 


Ahogy meséltem tegnap, voltam moziban megnézni Colleen Hoover sikerregényéből készült adaptációt.

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.

Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.

Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.

Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.

Add át magad a reménynek!

Előtte annyit elmesélnék, aki még nem olvasta, nem volt titok eddig sem nálam, hogy végig sem bírtam olvasni az első kötetet. Vagy szimplán rosszkor talált meg, eleve ugye egy nagyon fájdalmas, nehéz témát dolgoz fel. Ugyanakkor ott volt mellette, lehet csak én voltam így, hogy én nem Atlas párti voltam. Mentségemre legyen mondva, mind a könyv, mind pedig a film Ryle karakterét eleinte totál úgy adja vissza, hogy az olvasó, a néző megkedvelje. Nos, nekem ez be is jött. Vagy szimplán akkor nem voltam még elég érett ehhez és rögtön a két fiú közül őt választottam. Ahelyett, hogy a másiknak is adtam volna esélyt.

Utána jött a fekete leves. Engem totál kikészített, hogy ilyen személyiség derült ki Ryle-ról. Ezért sem tudtam végig olvasni akkor.

Ezért ültem kissé félve is be a mozifilmre. Mégis, annyi jót hallottam róla. És a kíváncsiság is hajtott. Ráadásul én Blake filmjeit, sorozatait szeretem. Eltekintve most a körülötte kialakult botránytól. Annyi helyről ez folyik, nyilván nekem is megvan a véleményem, de én már nem megyek bele. Én kizárólag a filmre, a színészek alakításaira koncentráltam. Minden mást kizártam.

Azt kell mondjam, az egyik legjobb adaptáció lett, amit valaha láttam. Nyilván ezzel se leszek egy véleményen mindenkivel, ez a sajátom. Nem vagyunk egyformák. Ha mondhatok ilyet, imádtam a filmet.

Minden fájdalma és nehézsége ellenére. A végébe anno azért beleolvastam csak, így körülbelül tudtam hová fog kifutni a film is, de csak nagy vonalakban.

Brutálisan jól hozta a film a regény mondanivalóját. Elképesztően jól lettek kiválasztva a szereplők. A színészek zseniálisan formálták meg a karaktereiket. Az egész történet elképesztő volt.

Tényleg nem a teljes könyv élmény van meg nekem, mégis mondhatom azt, hogy ha most újra és rendesen el fogom olvasni, akkor mindenkit és mindent így fogok magam előtt látni. Úgyhogy szerintem a film készítői előtt le a kalappal. Nyilván, ha újraolvasom, akkor tudom 100%-osan összehasonlítani, de szerintem így is nagyon ott volt.

Nem egyszerű és tényleg nem egy cuki, romantikus történet. Nem egy aranyos kis csajos program a film megnézése. Nem feltétlen tizenéves kis tinilányoknak való. Mégis másfelől ott van, hogy lehet azt mondani rá, hogy igenis mindenkinek látnia kellene. Irtózatos erőt sugároz, nagyon sokat lehet tanulni belőle. Nehéz, kegyetlen a mondanivalója, de sosem lehet tudni, hogy éppen életkortól függetlenül, kinek mikor jönnének jól az itt elhangzott szavak és tanácsok. Szerintem igenis hihetetlenül sok erőt képes adni azoknak, akik például sajnos voltak, vagy vannak ilyen helyzetben. Ami nyilván nagyon dühítő és szomorú. Hogy ezek megtörténnek. Mégis egy valós probléma ez. Amiről azt kell mondjam, hogy fantasztikusan adta vissza a film. Nézzétek meg Ti is!

Egy olyan téma ez, amiről igenis többet kellene beszélni. Nem egy rózsaszín történet, nehéz a mondanivalója, mégis képes reményt és erőt adni. Még nekünk, akik sosem éltünk át ilyet, is képes elképesztően sokat adni ez a film. A történet. Sok pillanatban nehéz szívvel, könnybe lábadt szemmel néztem. De nagyon örülök, hogy elmentem és megnéztem.

Külön köszönet tényleg az írónőnek, a készítőknek, hogy elhozták mind a könyvet és így, ilyen lehengerlően élet és könyv hűen a filmet. Mindent megért, hogy láttam! Sokkal több lettem általa. Azóta is ezen pörögnek a gondolataim. Köszönöm az élményt!

Fogom olvasni a könyveket is. Újra. A második részt ezek és a film vége után még nagyobb kíváncsisággal várom. Azokról is érkezik ajánló majd!


Addig is ha tehetitek, nézzétek meg Ti is! Beszéljünk a témáról, ha tudunk,  segítsünk. Csodálatos volt a film és az egész mondanivalója. 💔💖

2024. augusztus 19.

Colleen Hoover: Heart ​Bones – A szív csontjai

    📚 Könyvajánló 📚


A ​szerelem néha akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

A szegénységben és nélkülözésben töltött gyermekkora után Beyah Grim kemény munkával végre kijuthat Kentuckyból: teljes ösztöndíjat kapott a Penn State Egyetemre. De két hónappal azelőtt, hogy jobbra fordulhatna a sora, egy váratlan haláleset után otthon nélkül marad, és kénytelen a nyár végét Texasban tölteni az apjával, akit alig ismer. Beyah csak abban bízik, hogy a nyár hamar eltelik, és sem ideje, sem türelme nincsen Samsonhoz, a szomszédban lakó gazdag, mindig komoly sráchoz. Kettejük között mégis olyan erős a szikra, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül. Mivel a jövőjük az ország különböző sarkába szólítja őket, úgy döntenek, nem lehet köztük több felületes nyári románcnál. Sajnos azonban egyikük sem tudja, milyen örvény les rájuk, és a végén a szívüket talán a mélységbe ragadja.

MEGINDÍTÓ TÖRTÉNET A MINDENT FELÜLÍRÓ SZERELEMRŐL

ISMERD MEG A KORTÁRS ROMÁNCOK KIRÁLYNŐJÉNEK LEGÚJABB SZÍVSZORÍTÓ TÖRTÉNETÉT!



Szép sorban jönnek itt nekem a CoHo regények. Tervben van ugye az összes beszerzése és elolvasása. Annak különösen örülök, hogy ez a kötet is egy óriási kedvencem lett. 

Nem mellesleg ugye egy gyönyörű külsejű könyvről beszélünk. Annyira szép és illik a történethez. Ráadásul ez a mesés élfestés. 💜💛

Már a fülszövegből is sejthető, hogy ismét nem egy rózsaszín történetet kapunk a szerzőtől. Ezúttal is megkapjuk az írónőre jellemző írásjegyeket. Mind magában az írásban, mind pedig a sztoriban. 

Egy nagyon nehéz, szívfacsaró történet ez. Reménytelenséggel, fájdalommal. Egy olyan fiatal lány története, akinek már szinte gyermekként önmagáról kellett hogy gondoskodjon. Az édesanyjának ugyanis mindig fontosabb volt, hogy anyagot szerezzen, igyon, belője magát. 

Iszonyat nehéz volt mindezt olvasni. Hogy olyan szinte számunkra alap dolog Beyah szárára nem volt ennyire alapvető. A rendszeres étkezés például. A család biztonsága és szeretete. Nem véletlenül annyira önálló, kemény fiatal lány. Próbál távolságot tartani, hiszen akkor legalább nem hagyják el többet. Az a biztos, ha ő gondoskodik magáról. 

Mégis az mellett, hogy nehéz volt olvasni milyen körülmények között nőt fel szegény lány, milyen viszontagságokon ment keresztül, az mellett szerettem olvasni, hogy azért végre kezdett jobban alakulni az élete. Megtapasztalhatja milyen ha az embernek családja van, számíthat rájuk. Minden nap van étel az asztalon, ruhái vannak, rendes ház a feje felett. Barátai lesznek. Ezek a mindenki számára annyira alap dolgok számára szinte luxusnak számítanak. 

Szerettem látni miként alakult a sorsa. Hogyan talált egymásra szép lassan az édesapjával, annak családjával. Miként lett egy testvére, barátnője, barátai. Egy végtelenül szimpatikus lány volt. Elképesztően együtt lehet érezni vele. Még akkor is ha maga az olvasó szerencsére sosem volt ebben a helyzetben. A szerző ezúttal is rendkívül érzékletesen írt le mindent. Ezért is lehetett minden momentumát teljes mértékben átélni és átérezni. 

Egy igazán szívszorító, már-már filmként láttam magam előtt. 

Samson karaktere is szimpatikus volt. Igaz ő nagyon titokzatos volt. 

Kíváncsian vártam CoHo mit hoz ki mindebből. Beyah és Samson életéből. Merre halad az életük, a sorsuk. Miként alakul a kettejük kapcsolata is. A lány ilyen téren sem igazán ismerte eddig a "normális" párkapcsolatot. Pont ideje volt, hogy ezt is megtapasztalja. Még akkor is, ha ez idegen számára és fél tőle. 

Nagyon szerettem olvasni róluk. Még akkor is, ha sokszor megkönnyeztem és összeszorult a szívem. Nem csak Beyah, hanem Samson miatt is. Annyira fiatalok még és már mindketten olyan sok szörnyűségen és nehézségen mentek át. 

Jó volt olvasni, hogy azért végre nekik is jutottak ki vidám, boldog és szeretetteljes pillanatok. Az írónő természetesen egy szép szerelem történetét is beleszőtte a sztoriba. Lassan bontakozott ki, nem égett olyan magas hőfokon, mint a többi történetében, de ehhez a sztorihoz így illett. 

Volt itt sok titok, meglepetés. Ismét kerültek olyan csavarok és szálak a történetbe, amik tipikus CoHo. Imádtam! Hogy nála tényleg sosem tudom mire számítsak. Olyan szinten meg tud lepni mindig, hogy az elképesztő. De így a jó. Ha nem kiszámítható. 

Egy nehéz sorsú fiatal lány története ez. Igazán sokkoló és szívszaggató, mégis reménnyel teli. Abszolút választ kapunk a történet címére is. Tetszett az erre adott válasz. Meg úgy összességében az egész. Újabb nagy kedvencet avattam az írónő regényei közül. 

Egy igazán lehengerlő fiatal lány fájdalmas története. Amiben mégis végig ott van a remény. Hogy végre azt az életet kaphassa meg és élhesse, amit megérdemel. Szeretetben és szerelemben. Családban. Sok minden történik, mégis ahová végül kikötünk, főleg Beyah, na és persze Samson, az hűha. Lenyűgözött ez a történet. A mélységei és magasságai. Igazi szárnyalás volt. Egyszer fent, egyszer lent. 

Ha szeretitek a szerző regényeit, ezt se hagyjátok ki! Ha pedig netán még nem olvastatok tőle, akkor ez egy igazi, érzelmes, erős kezdet lehet. Minden pillanata megérte! 💜💛 




Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.       

2024. augusztus 15.

Claire Contreras - Szív ​és vágy (Tiltott vágyak 4.)

      📚 Könyvajánló 📚


Eddig csak egy „jókislány” voltam.

Most tökéletes feleséggé kell válnom.

Nem ismerem és nem is szeretem a férfit, akit apám választott számomra, de nincs beleszólásom. Ezért amikor meglátom Rocco Marchettit, akiért egész életemben odavoltam, úgy döntök, ő lesz az, akinek életemben először odaadom magam.

Amikor rám néz, elkap a bizsergés, és tudom, akar engem. Folyton lopva pillantunk egymásra, és rejtegetjük a mosolyunkat, de én többet akarok. Egyetlen éjszakát akarok vele.

És mi van akkor, ha a szervezett bűnözés legrettegettebb emberének a lánya vagyok? Mi van akkor, ha ő a túlságosan védelmező bátyám legjobb barátja? Ez csak egy éjszaka…

A New York Times bestsellerszerző Claire Contreras regényében egy olyan nőről olvashatunk, aki a szabadságnak csupán egy morzsájára vágyik, ugyanakkor egy olyan férfi szenvedélyét kapja, aki egyenesen a tűzbe megy érte.



Most már aztán tényleg nem tudnék választani, hogy melyik páros története lett a legnagyobb kedvenc. Imádom ezt a sorozatot! 

Mi sem mutatja jobban, minthogy késő este elkezdtem, negyed 10kor és hajnali fél 2-re ki volt olvasni. Képtelen voltam letenni, 

Pedig egy erotikus regényről beszélünk. Mégis itt is látszik, hogy nem kell egy szépirodalmi műnek lennie, hogy élvezni lehessen, hogy meg lehessen azt a történetet akár szépen és kifejezően írni. 

Mert hiába beszélünk egy maffia románc regényről, Claire Contreras mégis annyira gyönyörűen írta meg. Igen, a sokszor kegyetlen valóságot mutatja be, mégis érzékletesen. Mesésen írja le és adja át az érzelmeket, amiket közvetít a regény. Jól, nem közönségesen adja vissza az erotikus részeket. És mindig csempész mélységet is a regényeibe. Nem csak olyan, mint sajnos manapság sok ilyen témájú könyv, hogy csak szex van benne az elsőtől az utolsó oldalig. 

Ismét megvolt a korábbi részek hangulata. Lényegében egy sorozat ugye az egész. Hiába van minden részben másik páros, maga az alap sztori azért részről részre folytatódik. 

Akárcsak a többi hősnő, Lenora is szeretne némi szabadságot, boldogságot az életébe. Nem egy elrendezett házasságot, hanem szerelemből férjhez menni. Mégis ezek a vágyak nem is állhatnának távolabb ezeknek a lányoknak az életétől. Így van ez Lenora esetében is. 

Ráadásul ő elég erős, akaratos lány. Van egy döntés, amiben ő szeretne dönteni. Elhatározta, hogy nem a férje lesz az első férfi az életében. Lenora világ életében rajongott és odáig volt a bátyja barátjáért. Rocco Marcetti. A férfiért, aki ennél tiltottabb nem is lehetne számára. Mégis talán ez az egy döntése van a lánynak, amit igenis ő akar meghozni, mielőtt hozzákényszerítik egy idegenhez. Pusztán azért, meg az anyagilag jövedelmező. Főleg az apjának. 

Aki még mindig egy rendkívül unszimpatikus alak. Többnyire maga az egész világ. Hiába van minden regényben többnyire ez. És a valóságban is. Hogy a nőknek szinte semmi joga, elrendezett házasságokra kell lépniük, nem dolgozhatnak, és még lehetne sorolni ezt a sok, már-már dühítő szokást és tradíciót. Ez a világ ilyen. Mégsem könnyű olvasni róla. 

A szerzőre jellemzően már az elejétől pokolian magas hőfokon égett a láng Rocco és Lenora között. Nekem mindig eleve gyengéim a tiltott szerelmi románcos sztorik. Nem véletlenül imádtam ezt is! 

A titkos pillantások, forró, lopott érintések és csókok. És ez még csak a kezdet volt. Hiszen őket kettejüket soha nem csak a vágy kötötte össze. Ha nem is vallották be egymásnak, ők mindig is többet akartak és éreztek a másik iránt. Ami csak most kezdhetett el kiteljesedni. 

Egy igazán forró románc és szerelem története ez. Ami több okból is tiltott és halálos véget is érhet. Szó szerint. Ebben a világban sajnos legtöbbször mindig borús a hangulat és mindent csak fegyverrel lehet elintézni. 

Azért szerencsére ismét remekül ellensúlyozta a nehezebb részeket az írónő. Ahogy mondtam, jutott sok szenvedélyes pillanat, szép és boldog percek. Voltak remek poénos párbeszédek. Ez főleg a srácok között. Mindig imádom ha az előző részek szeretett párosai felbukkannak. Tetszett a férfiak összetartása, hogy bármeddig elmentek, hogy segítsenek egymásnak. Jelen esetben Roccónak. Ezeken a részeket lehetett jókat derülni. 

Kellett ez a történetbe, hiszen ahogy említettem, voltak mélységei. Komoly témák, amikre nem is számítottam. Olyan fordulatok és csavarok a történetben, ami a korábbi párokra is hatással volt. Bennünket olvasókat pedig egyenesen megdöbbenthet. Sok esetben talán még az eddigieknél is nehezebb és komorabb volt néha ez a rész. De azért sikerült a kellő egyensúlyt is megtalálnia az írónőnek, amivel szépítette ezeket a részeket. 

Imádtam olvasni! Csak túlságosan hamar vége lett. 

Még mindig nagyon szép választékosak ír a szerző. Szép hasonlatokat használ, mesésen írta meg ezt a történetet is. Élmény volt olvasni. Még akkor, ha nagy részben egy komoly, tanulságos történet ez. Ezek mellett sok szép és vidám percet is adott az olvasása. 

Ha szeretitek a maffiás történeteket, akkor nem csak ez a rész, az egész sorozat kerüljön sorra nálatok. Higgyétek el, megéri!  




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

2024. augusztus 12.

Disney nyuszik - Toppancs mesekönyvek

  📚 Könyvajánló 📚



Hát értetek még ennél cukibb mesekönyveket? 

Bevallom, főszereplő nyuszinkkal nem annyira voltam képben. A neve, Toppancs ismerős volt, de aztán a barátnőm, aki nagy Disney mese rajongó, homályosított fel, hogy ő a Bambiban bukkant fel. 

Na az a mese, érthető okokból, a szomorúbb részek miatt, sosem volt a kedvencem. Toppancs meséit viszont imádom! 

Igen, felnőttként is. Noha nyilván így tényleg pár perc alatt végig lehet olvasni ezeket az űber cuki meséket. Mint minden főleg Disney-s mesekönyvnél, valami gyönyörűen vannak ezek is illusztrálva.  

A szövegek rövidek, de esküszöm több időt töltöttem a képek nézegetésével, annyira szépek. Már jó pár kötet megjelent, amikben hősünk Toppancs, a testvérei, a szülei és barátaik történetei olvashatók. Nekem ezek vannak eddig meg. Mindben más-más kalandokba keverednek Toppancsék. 

Hirtelen ha választani kellene, nem is tudnék nagyobb kedvencet választani. Mindet másért imádtam! 

Felnőtt fejjel is nagyon élveztem őket. Hát még milyen jó kis olvasmány lehet a gyerkőcöknek. Ráadásul amellett, hogy gyönyörűen megrajzoltak, olvasmányosak és rövidek, ezek mellett tartalmasak és tanulságosak is.

Szeretem az ilyen meséket. Amellett, hogy tényleg mesés illusztrációkat kapnak, szuper történeteket olvashatunk, ez mellett pedig még nekünk felnőtteknek is képesek tanítást átadni. Hát még a gyerekeknek. Ezekben is egy csomó tudás volt elrejtve. Mesélt a testvéri és szülői szeretetről és kapcsolatoktól, a barátiakról, saját magukról is sok mindent megtanulhattak Toppancsék, ezáltal a kisebb olvasóik is tanulhatnak ezekből a mesékből. Imádtam ezt! Csak ajánlani tudom őket! 💚🐇🐰 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.          

2024. augusztus 11.

🍓 Sophie Lark - Brutal ​Prince (Alvilági románc 1.) 🍓

  📚 Könyvajánló 📚


 Az ő kapcsolatuk a pokolban köttetett…
A Griffin és a Gallos család generációk óta csatározik a chicagói alvilág irányításáért. Rivalizálásuk mindig is egy valóságos puskaporos hordó volt, ám a helyzet akkor válik robbanásközelivé, amikor Aida, a legkisebb és legzabolátlanabb Gallo testvér belóg egy, a Griffin-kúriában rendezett partira, és akarata ellenére óriási kárt okoz. Hogy elejét vegye a totális háborúnak, a lány apja gyorsan feleségül adja őt Callum Griffinhez, az ír maffiavezér legidősebb fiához és örököséhez.
A rideg, ambiciózus és kegyetlen Callum eltökélt szándéka megszelídíteni konok menyecskéjét. Ám Aidát sem kell félteni, mindent megpróbál annak érdekében, hogy Callumnak ártson. Azonban ez egyre nehezebbenk bizonyul, mert Callum túl jóképű…
Aida a szívét egy páncélszekrénybe zárta. Callum bizonyítani akar.
Az irányításért folytatott küzdelembe vajon melyikük bukik bele elsőként?

 

Nem igazán tudtam az elején, mikor elkezdtem olvasni, hogy fog-e tetszeni. A fülszöveg sem hangzott rosszul, gyönyörű kis könyv is. Szerettem volna szeretni. Még akkor is, ha némiképp lerágott csont már a történt. 

Egy maffia sztori. Két ellenséges család. Már-már egy kis Rómeó és Júlia feeling. Csak kevésbé tragikus végkimenetellel és itt hamarabb egy oldalra állnak a családok. 

Ráadásul mivel mind a férfi, mind pedig a női szemszögbe bepillantást nyerhetünk, így ugye Callum gondolataiba is. Volt az elején egy rész, mikor a leendő asszonykáját elküldte egy wellnessre. Hát volt utána egy-két olyan hímsoviniszta megnyilvánulása, hogy csak dülledő szemekkel bámultam, hogy tényleg képes volt ezeket mondani? És valóban. 

Na de szerencsére folytattam. 

Mert végül nagy kedvenc lett a kötet. 

Amiben Callum és Aida két brutálisan erős jellem. Még a férfiból előbb nézi ki az ember. Szerintem nem kell bemutatnom őt. Dögös, szexi, félelmetes, kemény. Csak a munkának él. Nem igazán akar még a családdal kapcsolatos kötelességeire és elvárásokra gondolni. Igen arrogáns és nagyképű. De jó a humora. Mégis azért ahogy szép lassan elkezdtem őt megismerni, be lehet itt látni az igazi Callum álarca mögé. Aki néha engedte megmutatni az érzéki és érzékeny, rendes pasi oldalát. Azt már inkább kedveltem. 

Aida pedig elképesztő volt. Fiúk mellett nőt fel, egyedüli lányként. Mégis egy végtelenül erős és lázadó fiatal nő lett. Aki keményen kiáll magáért. Azért amit akar és gondol. Noha azért a maffia része befigyel itt is, hiszen neki is megvannak a kötelességei, amiket elvárnak tőle. 

Egy elég már-már idétlen galiba után, a két család feje, a fiatalok édesapjai úgy döntenek, ideje végre inkább összefogni és együtt erősnek lenni, mint egyrészt állandóan hadban állni és utálni egymást, meg így mások felé is erősebbek tudnak lenni. Ehhez pedig a két fiatalnak egybe kell kelnie. 

Ahogy említettem, a családok, így ők is utálják egymást. Elég ridegen, néha viccesen indul az egész kapcsolatuk. Természetesen van itt komolyság is. 

Itt már azért tetszett nagyon. Pedig tényleg nem okozott maga a sztori akkora újdonságot. Igen, akadtak azért új és remek fordulatok. De főleg az tetszett ahogy a szerző ír. Igen, már a címből is sejthető, hogy például mikor a páros között elkezd kialakulni és végig olyan köztük a kémia, hogy hűha. Ezeket a jeleneteket igen pikánsan és szókimondóan írta meg az írónő. Lehet nekem néha már sok volt, de még fogjuk rá, a sztoriba elment. 

Összességében ahogy elkezdtem jobban megismerni a szereplőket és beindult a sztori, nagyon szerettem. Imádtam látni miként fejlődik a páros kapcsolata. Ők maguk ebben a házasságban. Külön, egy személyenként is. 

Remek jeleneteik születtek. Nem szűkölködik a történet forróbb jelenetekben sem. Amit még fokoznak a kiegészítő rajzok. Állati menők lettek, tök jó ötlet volt, hogy egy-egy jelenetet megrajzoltak. Nagyon feldobja ezt az egyébként is remek és pikáns kötetet. 

Az erotikus részek és az mellett, hogy nyomon követhetjük a szereplők életét, a kapcsolatuknak az alakulását, azért voltak itt már-már krimibe illő jelenetek is. Fordulatos, ádáz. Volt itt minden. Igazán olvasatta magát ahogy belelendültem. Sőt annyira, hogy egyszer azt vettem észre, hogy vége. Komolyan. Szó szerint. Fel sem tűnt, hogy úgy sodort magával a sztori, hogy egyszer csak ennyi volt. Mondom ne már. 😅 Egy remek kikapcsolódás volt. Egy szépen és ütősen kivitelezett könyv. Némileg ismerős sztori, mégis azért tartogatott meglepetéseket. Vicces és komoly is, tele szenvedélyes és szerelmes pillanatokkal, miközben két fiatal önmagát is keresi. Két rivális család, akik végül lehet, hogy a végén egyként, egymás mellett küzdenek? Olvassátok el és kiderül. 🍓💕🍓

Nagy kedvenceim lettek a két család fiai és lányai. Kíváncsian várom az ő történeteiket is.  



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.     

2024. augusztus 6.

Lynn Painter - Szerelmi ​fogadás (Mr. Téves Szám 2.)

  📚 Könyvajánló 📚


Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.

Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.

Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.

Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.


Elképesztően megörültem mikor láttam, hogy ez a kötet érkezik. Főként mert köze van a legnagyobb kedvenc Lynn Painter regényemhez, a Mr.Téves Számhoz. 

Már ez garancia volt számomra arra, hogy imádni fogom. Nem utolsó sorban, hogy irtó jól fogok szórakozni. 

Ugye a Mr.Téves Számban megismerhettük Colin és Olivia történetét. Itt pedig Olivia bátyja kap főszerepet, Jack. 

A párja pedig Hallie lesz. 

Választani sem tudnék a kettő közül, mindkettő örök szerelem lett. Ráadásul egy eleve elég rossz időszakban talált meg és tudtam, hogyha valami, akkor ez a kötet abszolút csempész majd kikapcsolódást és sok-sok vidámságot a napomba, ha csak pár órára is. Mert sajnos túlságosan hamar vége lett. Elkezdtem és olyan szinten fogytak az oldalak, hogy csak na. 

Szinte egy ültő helyben kiolvasható olvasmány. 

A szerzőtől megszokott stílusban. Ahogy említettem van annyira jó. mint a Mr.Téves Szám. Igen, egy sorozat részei, mégsem tudnék egyiket sem jobbnak mondani a másiknál. Mindkettő imádnivaló. 💖💛

Ezúttal is sok humor és nevetés, szikrázó pillanatok, boldogság, szerelem. Családi és baráti kötelékekről mesél, amikről még mindig nagyon jó volt olvasni. Természetesen a problémák sem hiányozhattak. Hiszen nehogy már olyan könnyen megkapja a vágyott örök szerelmet a páros. 

Jack egy tipikus férfi főhős. Elképesztően szexi és dögös, az írónő leírásai alapján. Egy férfi, aki nem a nagy szerelem híve, mégis érzi már, hogy neki is meg kellene állapodnia. Mégis elkapkodja. Beleugrik egy nem éppen stabil és boldog kapcsolatba. Mi tagadás a szerző ezt nagyon hamar és rá jellemzően durván humorosan oldotta meg. Tetszett, hogy nem volt nagyobb, sőt, szinte semmi nagy dráma  a regényben. 

Jack attól függetlenül, hogy ő is egy könyves álompasi, egy irtó aranyos fickó is. Nagyon tud szeretni, segít ha kell, lehet rá számítani. Iszonyatosan jó a humora. Néha kicsit nagyképű, de csakis viccesen. Imádtam a pasit. 

Hallie is sokban hasonlít rá. Egy érzelmes, aranyos fiatal nő. Egy olyan hősnő, akit rögtön megkedveltem. Jó humorú, eszes csaj. Aki ha kell, kimondja a frankót. De persze őt is érték már rossz dolgok, csalódások az életben. Próbál is az életén változtatni, kitalálni merre is halad pontosan. Akárcsak Jack, ő is a nagy őt is keresi. 

Lehet némi segítségnek hála, de mindketten egy randi appon kötnek ki. De előtte ők már össze ismerkedtek egy esküvőn. Sőt! Jóval több volt itt. Egy berúgós este, egy szenvedélyes együtt töltött éjszaka. Majd jöhetett az újra találkozás a virtuális térbe. Egy őrült fogadás és már indult is a kaland. 

Nagyon jól mulattam olvasás közben. Óriási ötlet volt, szerettem és jókat derültem a kettejük üzenet váltásain. Elképesztően jó humoruk van, az a sok húzzuk egymás agyát, szócsatás párbeszéd. Be kellett halni nekik. 

Miközben azért a legtöbb Painter regényhez képest itt, ami a pattogó szikrákat, majd tüzet és a szerelmet illeti, nagyon lassan és szép fokozatosan jöttek el ezek az érzések a szereplőknek és az ezekkel járó pillanatok. Tetszett. Hogy nem a durr bele és azonnal szerelmes vagyok. Irtó cukik voltak, szép lassan alakult. A kémia mindig ott köztük, de szerettem azt is, hogy nekik a barátság volt előbb. Annak pedig egy elképesztő példája. 

Megmutatta mennyire féltek, hogyha esetleg engednének a kettejük közti vonzásnak, akkor mi történne a barátságukkal? Voltak itt érzelmi dilemmák bőven. Az írónőben ezúttal sem kell csalódni. Bravúrosan, életszagúan és totálisan szerethetőn oldotta meg az egészet. Élmény volt olvasni. 

Szenvedély, némi erotika. A műfajra jellemzően ez is kevés volt benne és tényleg igazi felüdülés volt, hogy nem csak erről szólt a történet. Tényleg egy végtelenül szórakoztató, humoros olvasmány. Egy igazi romkom. 

Romantika és szenvedély. Elgondolkodtató momentumokkal, nehéz döntésekkel. De ahogy mondani szokták, egyszer élünk. Jó volt "látni", végigkövetni miként jutottak a dilemmáik végére Hallie és Jack. Nagyon szerettem ezt a kalandot velük. 

Külön szerelem volt, hogy egész sokat csempészte bele a sztoriba az írónő Colin és Olivia párosát. Na még ha ők így négyen összejöttek..... Fantasztikus volt. 

A legjobb kikapcsolódás. Elkezded és nincs megállás. Azonnal magába szippant. Egy hamisítatlan Lynn Painter regény. A Mr.Téves Szám rajongóinak kötelező. Ha pedig még azt sem olvastad, ami öreg hiba, akkor irány beszerezni. Ez a nyár legcukibb és legszórakoztatóbb olvasmánya! Ne hagyjátok ki! 


 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.    

2024. augusztus 3.

Sarah J. Maas: Queen ​of Shadows – Árnyak királynője (Üvegtrón 4.)

  📚 Könyvajánló 📚


Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.



Mikor letettem ezt a könyvet, esküszöm utána bármit kezdtem el, semmi sem tetszett. Ott volt az az érzés, hogy ezután semmi sem lehet elég jó. Pedig valószínű, hogy normál esetben tetszettek volna, sőt szerettem volna a könyveket, amikbe belefogtam. De egy ilyen Üvegtrón rész után? 😅

Anyám. Legszívesebben azonnal folytattam volna. De közben meg nem akarok annyira sietni. Nem akarom, hogy vége legyen. Holott olvasnám, kíváncsi is vagyok milyen finálét írt az írónő a sorozatnak. Na de hamarosan folytatom. Addig is jöjjön egy újabb áradozós poszt. 

Ez volt a 4.része a sorozatnak. Olvasott kötetként pedig már az ötödik. Mivel ugye van az előzmény könyv. Ha választani kellene nem tudnék. Mindegyiket a benne rejlő történetért szerettem. Ez viszont mégis egy kicsit más volt mint az eddigiek. Különleges. 

Hiszen itt végre megkaptuk sok szempontból azt, amit vártunk az első kötet óta. Több szálat is elvarrt az írónő. Legyen szó negatív karakterekről. Lehet baj van velem, de végre. Volt akiért nagyon nem volt kár. Esküszöm néha fellélegeztem. 

Így volt ez a történet szempontjából is. Főleg ami a kötet végét illeti. Na de ne szaladjunk annyira előre. Az előző rész, a Tűz örököse már remek átvezető volt egy újabb sztoriba, ha lehet így mondani. Hiszen Celaena maga mögött hagyja az eddigi életét és nevét. Hogy fényt derítsen rá, hogy ki is ő valóban..... Imádtam erről olvasni. Sok új fontos szereplőt is kaptunk az említett kötetben. 

Ilyen volt például Rowan. Eskü szerelmes lettem. 💘💖 

Ezúttal viszont Celaena/Aelin visszatér Résvárba. Vártam is, meg nem is. Hiszen sejthető volt, hogy sok nehézség, félelem, fájdalom, ármánykodás, netán vér és halál is vár még rá. De le a kalappal. 

A szerző ezúttal is elképesztően zseniálisan szőtte tovább a sztorit. Nekem nagyon tetszett akivé Celaena karaktere fejlődött. Aelin. Továbbra is egy végtelenül erős nő. Aki mégis képes érezni, félni. De azért mindig megy előre. Sokszor nem is nézve saját magát. Igazán fel lehet nézni rá. Sokszor rideg és kemény. Azt hiszem ez érthető is a vele történtek után. Abszolút érthetőek voltak a tettei. Máskor pedig egy érzelmes, érzékeny lány. Nagyon jó volt mikor ezt az oldalát is megmutatta. Főleg Rowan mellett. 

Imádtam ahogy alakult ez a szál. Pedig a második kötet után nem igen tudtam volna más alternatívát elképzelni ilyen téren. Mégis le a kalappal Sarah előtt. Úgy alakította, hogy szinte az olvasó észrevétlenül zúg bele az új karakterekbe és szereti meg azt, amerre halad a sztori. 

Azt hiszem az előzőnél is írtam, nekem Manon még mindig nem lett kedvenc. Elég sokat szerepel az ő szála és eddig nem tudtam megkedvelni, hova tenni. Itt végre kezdtek összefutni a szálak. Az már izgalmas volt, kezdett értelmet nyerni sok minden. Tetszett. 

Ismét voltak itt érzelmek. Szenvedély, szeretet, szerelem. Baráti kapcsolatok főleg. Bár épp mondhatnám családinak is. Nevetés, boldog pillanatok. Egymásra találások. Sok újdonság. Titkok, meglepetések. Félelem, düh, ármány. Minden eddigi megszokott eleme a sorozatnak itt is visszaköszönt. Ugyanakkor elképesztően sok új és váratlan fordulat is akadt. Végig csak pislogtam. Egyszerre féltem és szerettem. Reménykedtem. Volt nem kevés az állam a padlón koppanó pillanat. Hűha. Ez aztán igazán megdöbbentő és ütős részre sikerült. 

Egy újabb imádom kötet! Zseniális lett. Ahogy tovább szőtte Sarah a sztorit. Ismét elkalauzolt ebbe a nem mindennapi világba. Ahogy minden érzelmet átadott. Lehengerlő rész lett. Szépen haladunk a végső finálé felé. Minden kötettel egyre több dolog nyer értelmet. Imádom ezt nála! Le a kalappal ahogy felépítette ezt a világot, ahogy megalkotta a szereplőit. Nem utolsó sorban az miatt, ahogy mindent kigondol és elénk tár. Igazán zseniális elmére vall így és ilyen komplett sztorit összerakni. 

Csak annyit tudok mondani, ha még nem olvastátok a sorozatot, akkor ne hagyjátok ki! Ezt olvasni kell! 💖  




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.           

2024. augusztus 1.

Kollár Betti - A ​vonzás hatalma (A vonzás törvénye 4.)

       📚 Könyvajánló 📚


Paris biztos benne, hogy megtalálta az igazit, akivel kész leélni az életét. Már a külföldre költözést tervezgetik… ám, amikor az utolsó pillanatban váratlanul elbizonytalanodik, és felbontják az eljegyzést, egyedül marad az üres lakásban, összetörve, magányosan, kilátások nélkül.

Ace nem sokat tud az igaz szerelemről. Általában ágyról ágyra jár, a párkapcsolatai során senkit nem enged igazán közel magához. De ha egy barátjának szüksége van rá, nincs nála odaadóbb ember.

Ace úgy dönt, segít Parisnek túljutni a szakítás utáni legnehezebb időszakon. Mivel egyikük sem szeret egyedül lenni, a lány egy hirtelen ötlettől vezérelve beköltözik hozzá. Azonban minél több időt töltenek együtt, annál inkább kénytelenek szembenézni mindazzal, ami elől egészen idáig menekültek.




Ez volt az első regényem Bettitől, de tuti, hogy nem az utolsó. Már az első oldalak elolvasása után tudtam, hogy imádni fogom ezt a könyvet és hogy az egész sorozatot olvasni szeretném.

Rám jellemzően tök jó vagyok, hiszen az utolsó megjelent résszel, a negyedikkel kezdtem. Tipikus én. De hiába egy sorozat része, abszolút megállja a helyét önálló kötetként is.

Mégis, ahogy elkezdtem, rájöttem, azért találkozhattunk a 3 korábbi könyv párosaival. Így tudtam, hogy mindenképpen szeretném az ő történeteiket is elolvasni. És úgy lenne az igazi, úgy állna össze teljesen a kép.

Ráadásul valahogy mindig abban a hitben éltem, hogy Betti ilyen kis tini regényeket ír. Azok már most ennyi idősen nem mindig kötnek le. De ennél a résznél olyan sok idézetes Tik-Tok videójába futottam bele az írónőnek, hogy hamar rájöttem, hogy igenis nekem való könyv és sorozat lenne.

Plusz, elképesztően örültem így már elolvasva a kötetet, hogy ezzel kezdtem. Így már legalább, ha a korábbi részeket olvasom majd, akkor tudni fogom, hogy Ace már révbe érte.

Ugyanis elképesztően és azonnal szimpatikus lett a pasas. Igazi könyves álompasi. Persze ez mellett tipikus férfi is. Brutálisan szexi és dögös. A nők a lábai előtt hevernek. Csakis az alkalmi kapcsolatok híve.

A jelenben játszódó történet előtt, ő és Paris már bonyolódtak egy egyéjszakás kalandba. Aztán idővel, egy baráti társaság és miegymás, továbbra is találkoztak. De valahogy az a közösen eltöltött éjszaka akkor tényleg csak annyi időre szólt. A lánynak meglett álmai férfija és kapcsolata, Ace pedig visszatérhetett a kalandjaihoz.

Mégis aztán kicsit változnak a dolgok. Paris és a párja szakítanak. A lány elég pocsékul van, ráadásul a barátaik is elutaznak. Egyetlen személy van, aki kéznél marad, Ace. Hiába voltak egy társaságban, nem igazán lehetett közeli barátnak mondani őket. Eddig. Felületesen megvolt a véleményük egymásról, egy régi együtt töltött éjszakának hála, de ennyi.

Most mégis Ace mindent megtesz, hogy Paris mellett legyen ezekben a nehéz napokban. Sőt! Össze is költöznek elvileg pár napra. Hogy a lány se legyen egyedül. Itt kezd egész más fordulatot venni a kapcsolatuk. Eleinte persze barátokként. Mindketten rájönnek és felmerül bennük a kérdés, hogy miért is nem beszélgettek többet? Miért nem ismerték meg egymást rendesen?

Mert ennek az alakuló barátságnak, és egy nehéz helyzetnek hála, mindketten rájönnek, hogy sokkal több rejtőzik a másikban, mint amit ránézésre, vagy az együtt töltött éjszakájuk után gondoltak.

Imádtam olvasni miként kezdtek tényleg jóban lenni. Látni, hogy milyen az együtt lakás, miként kezdenek alakulni közös szokásaik. Szerettem mindkettőjüket megismerni. Látni, hogy Ace-ben is sokkal több van, mint a szexi külső. Egy érző, édes pasi. Aki remek barát, bármikor segít ha kell, lehet rá számítani. Aki elképesztően tud szeretni. És mint kiderült, nagyon jól képes lenne helyt állni egy komoly kapcsolatban.

Paris is rögtön szimpatikus volt. Ellenben a lány exével. Tetszett, hogy ezzel a szállal is csempészett egy komoly mondanivalót a történetbe Betti. Önbizalmi és önértékelési problémákat mutatott be. Szerettem látni, hogy Ace ezekben is miként segít a lánynak. A lánynak, aki ezt eddig így gondolta természetesnek. Hát közel sem volt az. Az egész kapcsolata nem. Ace és az ő alakuló barátsága, majd románca hihetetlen új dolgokat mutatott neki. Megtanította, hogy ő egy igenis értékes ember. Hogy ne másoknak akarjon megfelelni, másokért tenni dolgokat. Hogy ő igenis egy gyönyörű fiatal nő, szerethető. Jó volt ezt a változást végigkövetni. Hogy miként viszonyult ezután mind saját magához, mind a kapcsolataihoz.

Miközben a komolyabb témák mellett sok-sok vidám pillanatot is kapunk. Rengeteg humor, "húzzuk egymás agyát" pillanatok és párbeszédek. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben.

Természetesen a tüzesebb jelentek sem hiányozhattak. Hűha. Igazán remekül működött a kémia a párosunk között. Főleg mikor végre elengedték a félelmeiket és engedtek a vágynak, ami egymás karjaiba vonzotta őket.

Betti csodásan írta meg és adta vissza ezeket a jelenteket is. Az egész sztorit. Gyönyörűen írta meg. Egy szórakoztató olvasmányt kaptam, egy csodás barátság, majd szerelem történetét. Remek barátok voltak a párosunk mellett. Nehéz témák, de mindez kellő egyensúlyban. Egyszerre gondolkodtat el a sztori, miközben nagyon jól szórakozol az olvasása közben. Bele leshettünk a múltba, miközben láthattunk miként alakul hőseink jelenje, majd töprenghettünk és szurkolhattunk, hogy vajon milyen jövő vár rájuk?

Azt sajnáltam csak, hogy olyan hamar vége lett. Elkezdtem és csak úgy faltam az oldalakat. Imádtam Ace és Paris párosat! Természetesen nagy szerelem volt a történetben Django. Nagyon szerettem, ahogy az írónő őt is beleszőtte a páros életébe. Odáig voltam érte.

Egyenlőre még így, hogy nem olvastam a korábbi részeket, simán kijelentem, hogy igencsak fel kell kötnie a gatyát a többi párosnak, mert nehéz dolguk lesz, hogy letaszítsák nálam a trónról Paris és Ace párosát. Kíváncsian várom őket!

Addig nagyon jó szívvel ajánlom nektek ezt a történetet. Fiataloknak, felnőtt korosztálynak. Bárkinek. Betti egy bámulatos regényt alkotott meg ezzel a könyvvel. Vicces, rendkívül jól lehet szórakozni rajta, de közben sok a komoly téma. Fordulatos, telis-tele érzelmekkel. Szerelem, bánat, fájdalom, kételyek, remény. Van itt minden. Mindez egy bámulatos regényben. Úgy, hogy az elsőtől az utolsó lapig fogva tart a könyv. Közben pedig minden egyes érzelmet, momentumot teljesen át tudsz érezni. Imádtam ezt! Köszönöm szépen az élményt! Én új kedvenc írónőt avattam! 💚





Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.