2024. augusztus 22.

It ​Ends with Us – Velünk véget ér - Mozifilm

 Sziasztok! 


Ahogy meséltem tegnap, voltam moziban megnézni Colleen Hoover sikerregényéből készült adaptációt.

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.

Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.

Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.

Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.

Add át magad a reménynek!

Előtte annyit elmesélnék, aki még nem olvasta, nem volt titok eddig sem nálam, hogy végig sem bírtam olvasni az első kötetet. Vagy szimplán rosszkor talált meg, eleve ugye egy nagyon fájdalmas, nehéz témát dolgoz fel. Ugyanakkor ott volt mellette, lehet csak én voltam így, hogy én nem Atlas párti voltam. Mentségemre legyen mondva, mind a könyv, mind pedig a film Ryle karakterét eleinte totál úgy adja vissza, hogy az olvasó, a néző megkedvelje. Nos, nekem ez be is jött. Vagy szimplán akkor nem voltam még elég érett ehhez és rögtön a két fiú közül őt választottam. Ahelyett, hogy a másiknak is adtam volna esélyt.

Utána jött a fekete leves. Engem totál kikészített, hogy ilyen személyiség derült ki Ryle-ról. Ezért sem tudtam végig olvasni akkor.

Ezért ültem kissé félve is be a mozifilmre. Mégis, annyi jót hallottam róla. És a kíváncsiság is hajtott. Ráadásul én Blake filmjeit, sorozatait szeretem. Eltekintve most a körülötte kialakult botránytól. Annyi helyről ez folyik, nyilván nekem is megvan a véleményem, de én már nem megyek bele. Én kizárólag a filmre, a színészek alakításaira koncentráltam. Minden mást kizártam.

Azt kell mondjam, az egyik legjobb adaptáció lett, amit valaha láttam. Nyilván ezzel se leszek egy véleményen mindenkivel, ez a sajátom. Nem vagyunk egyformák. Ha mondhatok ilyet, imádtam a filmet.

Minden fájdalma és nehézsége ellenére. A végébe anno azért beleolvastam csak, így körülbelül tudtam hová fog kifutni a film is, de csak nagy vonalakban.

Brutálisan jól hozta a film a regény mondanivalóját. Elképesztően jól lettek kiválasztva a szereplők. A színészek zseniálisan formálták meg a karaktereiket. Az egész történet elképesztő volt.

Tényleg nem a teljes könyv élmény van meg nekem, mégis mondhatom azt, hogy ha most újra és rendesen el fogom olvasni, akkor mindenkit és mindent így fogok magam előtt látni. Úgyhogy szerintem a film készítői előtt le a kalappal. Nyilván, ha újraolvasom, akkor tudom 100%-osan összehasonlítani, de szerintem így is nagyon ott volt.

Nem egyszerű és tényleg nem egy cuki, romantikus történet. Nem egy aranyos kis csajos program a film megnézése. Nem feltétlen tizenéves kis tinilányoknak való. Mégis másfelől ott van, hogy lehet azt mondani rá, hogy igenis mindenkinek látnia kellene. Irtózatos erőt sugároz, nagyon sokat lehet tanulni belőle. Nehéz, kegyetlen a mondanivalója, de sosem lehet tudni, hogy éppen életkortól függetlenül, kinek mikor jönnének jól az itt elhangzott szavak és tanácsok. Szerintem igenis hihetetlenül sok erőt képes adni azoknak, akik például sajnos voltak, vagy vannak ilyen helyzetben. Ami nyilván nagyon dühítő és szomorú. Hogy ezek megtörténnek. Mégis egy valós probléma ez. Amiről azt kell mondjam, hogy fantasztikusan adta vissza a film. Nézzétek meg Ti is!

Egy olyan téma ez, amiről igenis többet kellene beszélni. Nem egy rózsaszín történet, nehéz a mondanivalója, mégis képes reményt és erőt adni. Még nekünk, akik sosem éltünk át ilyet, is képes elképesztően sokat adni ez a film. A történet. Sok pillanatban nehéz szívvel, könnybe lábadt szemmel néztem. De nagyon örülök, hogy elmentem és megnéztem.

Külön köszönet tényleg az írónőnek, a készítőknek, hogy elhozták mind a könyvet és így, ilyen lehengerlően élet és könyv hűen a filmet. Mindent megért, hogy láttam! Sokkal több lettem általa. Azóta is ezen pörögnek a gondolataim. Köszönöm az élményt!

Fogom olvasni a könyveket is. Újra. A második részt ezek és a film vége után még nagyobb kíváncsisággal várom. Azokról is érkezik ajánló majd!


Addig is ha tehetitek, nézzétek meg Ti is! Beszéljünk a témáról, ha tudunk,  segítsünk. Csodálatos volt a film és az egész mondanivalója. 💔💖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése