2024. augusztus 15.

Claire Contreras - Szív ​és vágy (Tiltott vágyak 4.)

      📚 Könyvajánló 📚


Eddig csak egy „jókislány” voltam.

Most tökéletes feleséggé kell válnom.

Nem ismerem és nem is szeretem a férfit, akit apám választott számomra, de nincs beleszólásom. Ezért amikor meglátom Rocco Marchettit, akiért egész életemben odavoltam, úgy döntök, ő lesz az, akinek életemben először odaadom magam.

Amikor rám néz, elkap a bizsergés, és tudom, akar engem. Folyton lopva pillantunk egymásra, és rejtegetjük a mosolyunkat, de én többet akarok. Egyetlen éjszakát akarok vele.

És mi van akkor, ha a szervezett bűnözés legrettegettebb emberének a lánya vagyok? Mi van akkor, ha ő a túlságosan védelmező bátyám legjobb barátja? Ez csak egy éjszaka…

A New York Times bestsellerszerző Claire Contreras regényében egy olyan nőről olvashatunk, aki a szabadságnak csupán egy morzsájára vágyik, ugyanakkor egy olyan férfi szenvedélyét kapja, aki egyenesen a tűzbe megy érte.



Most már aztán tényleg nem tudnék választani, hogy melyik páros története lett a legnagyobb kedvenc. Imádom ezt a sorozatot! 

Mi sem mutatja jobban, minthogy késő este elkezdtem, negyed 10kor és hajnali fél 2-re ki volt olvasni. Képtelen voltam letenni, 

Pedig egy erotikus regényről beszélünk. Mégis itt is látszik, hogy nem kell egy szépirodalmi műnek lennie, hogy élvezni lehessen, hogy meg lehessen azt a történetet akár szépen és kifejezően írni. 

Mert hiába beszélünk egy maffia románc regényről, Claire Contreras mégis annyira gyönyörűen írta meg. Igen, a sokszor kegyetlen valóságot mutatja be, mégis érzékletesen. Mesésen írja le és adja át az érzelmeket, amiket közvetít a regény. Jól, nem közönségesen adja vissza az erotikus részeket. És mindig csempész mélységet is a regényeibe. Nem csak olyan, mint sajnos manapság sok ilyen témájú könyv, hogy csak szex van benne az elsőtől az utolsó oldalig. 

Ismét megvolt a korábbi részek hangulata. Lényegében egy sorozat ugye az egész. Hiába van minden részben másik páros, maga az alap sztori azért részről részre folytatódik. 

Akárcsak a többi hősnő, Lenora is szeretne némi szabadságot, boldogságot az életébe. Nem egy elrendezett házasságot, hanem szerelemből férjhez menni. Mégis ezek a vágyak nem is állhatnának távolabb ezeknek a lányoknak az életétől. Így van ez Lenora esetében is. 

Ráadásul ő elég erős, akaratos lány. Van egy döntés, amiben ő szeretne dönteni. Elhatározta, hogy nem a férje lesz az első férfi az életében. Lenora világ életében rajongott és odáig volt a bátyja barátjáért. Rocco Marcetti. A férfiért, aki ennél tiltottabb nem is lehetne számára. Mégis talán ez az egy döntése van a lánynak, amit igenis ő akar meghozni, mielőtt hozzákényszerítik egy idegenhez. Pusztán azért, meg az anyagilag jövedelmező. Főleg az apjának. 

Aki még mindig egy rendkívül unszimpatikus alak. Többnyire maga az egész világ. Hiába van minden regényben többnyire ez. És a valóságban is. Hogy a nőknek szinte semmi joga, elrendezett házasságokra kell lépniük, nem dolgozhatnak, és még lehetne sorolni ezt a sok, már-már dühítő szokást és tradíciót. Ez a világ ilyen. Mégsem könnyű olvasni róla. 

A szerzőre jellemzően már az elejétől pokolian magas hőfokon égett a láng Rocco és Lenora között. Nekem mindig eleve gyengéim a tiltott szerelmi románcos sztorik. Nem véletlenül imádtam ezt is! 

A titkos pillantások, forró, lopott érintések és csókok. És ez még csak a kezdet volt. Hiszen őket kettejüket soha nem csak a vágy kötötte össze. Ha nem is vallották be egymásnak, ők mindig is többet akartak és éreztek a másik iránt. Ami csak most kezdhetett el kiteljesedni. 

Egy igazán forró románc és szerelem története ez. Ami több okból is tiltott és halálos véget is érhet. Szó szerint. Ebben a világban sajnos legtöbbször mindig borús a hangulat és mindent csak fegyverrel lehet elintézni. 

Azért szerencsére ismét remekül ellensúlyozta a nehezebb részeket az írónő. Ahogy mondtam, jutott sok szenvedélyes pillanat, szép és boldog percek. Voltak remek poénos párbeszédek. Ez főleg a srácok között. Mindig imádom ha az előző részek szeretett párosai felbukkannak. Tetszett a férfiak összetartása, hogy bármeddig elmentek, hogy segítsenek egymásnak. Jelen esetben Roccónak. Ezeken a részeket lehetett jókat derülni. 

Kellett ez a történetbe, hiszen ahogy említettem, voltak mélységei. Komoly témák, amikre nem is számítottam. Olyan fordulatok és csavarok a történetben, ami a korábbi párokra is hatással volt. Bennünket olvasókat pedig egyenesen megdöbbenthet. Sok esetben talán még az eddigieknél is nehezebb és komorabb volt néha ez a rész. De azért sikerült a kellő egyensúlyt is megtalálnia az írónőnek, amivel szépítette ezeket a részeket. 

Imádtam olvasni! Csak túlságosan hamar vége lett. 

Még mindig nagyon szép választékosak ír a szerző. Szép hasonlatokat használ, mesésen írta meg ezt a történetet is. Élmény volt olvasni. Még akkor, ha nagy részben egy komoly, tanulságos történet ez. Ezek mellett sok szép és vidám percet is adott az olvasása. 

Ha szeretitek a maffiás történeteket, akkor nem csak ez a rész, az egész sorozat kerüljön sorra nálatok. Higgyétek el, megéri!  




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése