2024. augusztus 25.

Hidasi Judit - Véletlenül ​rendben van

      📚 Könyvajánló 📚


Néha a véletleneknek köszönhetjük a boldogságunkat


Pircsi élete fordulópontjához ér. Választhat, tovább kesereg Afrikába utazó szerelme miatt, vagy elvállal egy munkát, amelyet rendező barátja, Dénes bíz rá.

Kilenc név egy listán. Kilenc színész. Mindegyikük aláírására szükség van ahhoz, hogy a Dénes által rendezett színdarab megszülethessen.

Hősnőnk bejárja az országot. Kilenc emberrel találkozik, akik mind fontos üzenetet adnak át neki. Az utazáshoz társául szegődik Lulu, az őrült barátnő és Attila, akivel egykor szerették egymást. A kilométerek peregnek, a regény szereplői pedig kezdik érteni, hogy ez az utazás az egész életüket megváltoztatja.

Amikor a darab szerzője, Kovács Vera is csatlakozik a trióhoz, a dolgok újabb fordulatot vesznek.

Hidasi Judit Kilenc című regényének bővített, átdolgozott újrakiadása egy olyan utazásra hív, amely lelkünk legmélyére kalauzol bennünket, miközben csodás tájakat és embereket ismerhetünk meg. Készen állsz erre a kalandra?


Köszönöm a példányt az Álomgyár kiadónak! 💜


Judit Újrakezdők sorozatának kötetei jöttek az utóbbi évben, években, ezek után furcsa volt egy teljesen új, más sztorit olvasni tőle. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem volt jó. Ellenkezőleg. 

Pont ez miatt is kíváncsian vártam, hogy milyen lesz egy új regényt olvasni az írónőtől. Ezúttal sem csalódtam. Sőt! 

A történet, a szereplők, más volt, de továbbra is itt vannak a történetben a Juditra jellemző írásjegyek. Hogy remek karaktereket hoz el nekünk. Egyszerre szórakoztat a regénye, miközben komoly mondanivalója van, sok-sok remek tanácsot kaphatunk ezáltal mi olvasók is. Imádtam ezt! 

Egy igazi lélekemelő történet. Fordulatos, izgalmas, szó szerinti utazás a szereplőkkel, aminek hála mi is sokat tanulhatunk. Újabb bámulatos történet Hidasi Judit tollából. 

Megismerhetjük a hősnőt, Pircsit. De tulajdonképpen több, majdnem mindenkinek főbb szerep jut. Na de vissza Pircsihez. A fiatal nőhöz, aki éppen hosszú időre készül elválni a szerelmétől, aki Afrikába megy dolgozni. Bemutatja a történet, hogy Pircsi miként éli mindezt meg. Fel lehet-e erre készülni? Milyen az elválás? A külön töltött idő? Végigkövethetjük, hogy ez az egész milyen hatással van a páros, főleg a lány életére és érzéseire. Miként éli meg, dolgozza fel ezt. Tetszett nagyon, hogy a kezdeti búslakodás, ami sok esetben igen mélyre vitte Pircsit, miként kezd el változni. Ő maga is. A gondolkodásmódja, a hozzáállása. A kapcsolatához, ehhez a helyzethez, az életéhez, a barátaihoz. Tényleg mindenhez. Azt kell mondjam elképesztő utat járt be. Képletesen és szó szerint is. 

Nagyon is kellett neki ez az utazás. Ami sok-sok fordulatot, meglepetést, titkot tartogatott. Nem csak az ő, de a többiek számára is. Pircsi lökött barátnője Lulu, Attila és Vera is kedvenceim lettek. Lehet nem mondok nagy újdonságot, ha azt mondom, hogy kellett és tetszett az Attila szál. Kellett ez a fordulat, hogy a hőseink élete olyan irányba kanyarodjon, amerre végül mentek. 

Tetszett ahogy alakította Judit a szereplői életét. Hogy tényleg mindenki hatással volt mindenre és mindenkire. Amik az utazás során szépen mindig derültek ki. Régi problémák oldódtak meg, titkokról hulltak le a leplek. Voltak itt meglepetések bőven. Pont ezért volt egy izgalmas utazás ez. 

Nekem ismét bevallom annyi volt a hiba ebben, hogy kevés volt. Elkezdtem és annyira pörögtek az oldalak, olyan gyorsan vége lett. Nagyon szívesen olvastam volna tovább. Mi tagadás, ebben is lenne még potenciál, szóval hátha. Alakultak úgy egyes szálak, hogy ki tudja? 

Egy bámulatos utazás. Kedvelhető szereplők. Régi sérelmek, új problémák, bonyodalmak. Szerelmek és szenvedély. Baráti, családi, romantikus kapcsolatok. Igazi érzelmi hullámvasút volt ez a történet. Egyszer fent, egyszer lent. Mégsem volt kérdés, hogy megéri-e felszállni rá. 

Imádtam a szereplőkkel kalandozni. Végigkövetni miként hibáznak, hozzák helyre ezeket. Látni miből mit és mennyit tanulnak. 

Brutálisan sok jó tanácsot és gondolatot oszt meg velünk az írónő a regény által. Sosem lehet tudni kinek mikor jön jól valamelyik bölcsesség. Ezért is ajánlom jó szívvel mindenkinek! 

Egy újabb felejthetetlen regény! Remek gondolatokkal, igazán elgondoltató volt. Miközben élveztem is a történetet. Nagyon köszönöm az élményt! 





Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése