2024. augusztus 24.

Nisha J. Tuli - A ​Napkirályné próbája (Uranosz Ereklyéi 1.)

     📚 Könyvajánló 📚


Két nő. Egy halálos viadal. Csak egyikük nyerheti el a Napkirály szívét.

Lor tizenkét hosszú, szenvedésteli esztendőt töltött börtönben a Hajnalkirály uralkodása alatt. Egyetlen vágya, hogy kiszabaduljon, és megtoroljon rajta minden egyes nyomorúságos pillanatot.

Egy véletlen folytán a Napkirály színe elé kerül, és a rivaldafényben találja magát: kilenc másik jelölttel együtt esélyt kap – talán belőle lesz a királyné. Ha elnyeri a király szívét, akkor szabad lesz, és végre bosszút állhat.

De Lor kívülálló: nem érti, miért helyezték szabadlábra, hiszen ő nem is a Napkirály udvarának alattvalója. A többi jelölt ellenszenvezik vele, és mindent megtesznek, hogy végleg eltávolítsák a játéktérből.

Muszáj nyernie, hiszen ha veszít, meghal. Vagy, ami még rosszabb: visszaküldik a Hajnalkirály karmai közé.



Én vállalom, hogy igenis borító alapján is simán választok könyvet. Pláne, ha még egy ilyen mesés élfestést is kap a kötet. Az már más tészta, hogy amilyen szerencsém van mindig, az ennyire gyönyörű könyvek, csak külsőre tetszenek mindig. Ritka mikor maga a történet is rabul ejt. Sajnos. 

Nos, talán itt a rabul ejt szó kicsit messzebb van attól ahogy végül bejött ez a kötet, de azért nem volt rossz. Sőt. Kifejezetten tetszett a történet. Hiszen emberek és tündérek világa, mi kell még? 

Még akkor is, hanem nekem ez egy részben Acotar és Üvegtrón keveréke volt. Többnyire. Azért szerencsére tudott egyediséget is csempészni a szerző a regénybe. Ezért is lett kedvenc végül. 

Hiszen adott nekünk egy nagyon rossz, sőt kegyetlen és brutális körülmények között fogvatartott fiatal lány. Akit kiemelnek ebből a közegből és hirtelen egy fényűző palotában találja magát. Ennél nagyobb kontraszt nem is lehetne ez a hely és az eddig élt élete között. 

Egy próbán kell részt venni, ahol végül az egyik lány a királyné lesz. 

Hiába csupa finom étel, meleg ágy, csillogás ez a palota, ugyanennyi veszély és ármánykodás is rejlik benne. Alakulgat némi romantikus szál is. Na ezzel kapcsolatban tudnám a Tüskék és rózsák sorozatot felhozni. Ott is ez volt. Hogy nem feltétlen jó az, aki eleinte annak mutatja magát. És lehet, hogy végül a rossz lesz a befutó? Aki egyébként jó? 

Az Üvegtrónt pedig az miatt, ahogy Lor eddigi életét ábrázolta az írónő. Plusz ő is egy próbára érkezett a királyi udvarba. De mint mondtam, azért szerencsére voltak itt más fordulatok, cselekmények is, amik a végére mégis tudták szerethetővé és egyedibbé tenni a történetet. 

Lor egy erős, okos, sokat megélt fiatal lány. Aki brutális dolgokon ment keresztül eddig. Abszolút megérdemelt egy kis szépet és jót az életébe. Még akkor, ha ennek ára van. Nem is kicsi. 

A szerző szép lassan bemutatja a szereplőket, legyenek azok fő vagy mellék karakterek. A helyszíneket, az egész általa felépített világot. Ezt nagyon szépen hozta. Remekül el tudtam mindent képzelni. Láttam magam előtt. 

 Egy viszonylag rövid könyv, mégis tartalmas. Remek szereplők, még akkor is, ha akadnak ismerős motívumok a történetben. Hozott újdonságot is. Némi romantika, alakuló barátságok. Közben pedig folyik a verseny, hogy kiderüljön, kiből lesz királyné. Titkokról hull le a lepel, de közben pedig még több kérdés is felmerül, amire majd a következő részekben kapunk válaszokat.

Mert persze a legjobbkor lett vége a könyvnek. Remélem mihamarabb érkezik a folytatás, ugyanis egy igen ütős, váratlan véget kapott a sztori. 

Ha szeretitek akár az említett sztorikat, akár nem, vagy még nem is olvastátok őket, még jobb. Akkor teljes újdonságként egy igazán lehengerlő fantasy világba kalandozhattok el. Így is, de azért nekem nem nyújtott akkor meglepetést. Mégis olvasmányos, pörgött. Csak ajánlani tudom. Aztán ha elolvassa valaki, meséljetek nektek, hogy tetszett!  






Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése