2024. augusztus 3.

Sarah J. Maas: Queen ​of Shadows – Árnyak királynője (Üvegtrón 4.)

  📚 Könyvajánló 📚


Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.



Mikor letettem ezt a könyvet, esküszöm utána bármit kezdtem el, semmi sem tetszett. Ott volt az az érzés, hogy ezután semmi sem lehet elég jó. Pedig valószínű, hogy normál esetben tetszettek volna, sőt szerettem volna a könyveket, amikbe belefogtam. De egy ilyen Üvegtrón rész után? 😅

Anyám. Legszívesebben azonnal folytattam volna. De közben meg nem akarok annyira sietni. Nem akarom, hogy vége legyen. Holott olvasnám, kíváncsi is vagyok milyen finálét írt az írónő a sorozatnak. Na de hamarosan folytatom. Addig is jöjjön egy újabb áradozós poszt. 

Ez volt a 4.része a sorozatnak. Olvasott kötetként pedig már az ötödik. Mivel ugye van az előzmény könyv. Ha választani kellene nem tudnék. Mindegyiket a benne rejlő történetért szerettem. Ez viszont mégis egy kicsit más volt mint az eddigiek. Különleges. 

Hiszen itt végre megkaptuk sok szempontból azt, amit vártunk az első kötet óta. Több szálat is elvarrt az írónő. Legyen szó negatív karakterekről. Lehet baj van velem, de végre. Volt akiért nagyon nem volt kár. Esküszöm néha fellélegeztem. 

Így volt ez a történet szempontjából is. Főleg ami a kötet végét illeti. Na de ne szaladjunk annyira előre. Az előző rész, a Tűz örököse már remek átvezető volt egy újabb sztoriba, ha lehet így mondani. Hiszen Celaena maga mögött hagyja az eddigi életét és nevét. Hogy fényt derítsen rá, hogy ki is ő valóban..... Imádtam erről olvasni. Sok új fontos szereplőt is kaptunk az említett kötetben. 

Ilyen volt például Rowan. Eskü szerelmes lettem. 💘💖 

Ezúttal viszont Celaena/Aelin visszatér Résvárba. Vártam is, meg nem is. Hiszen sejthető volt, hogy sok nehézség, félelem, fájdalom, ármánykodás, netán vér és halál is vár még rá. De le a kalappal. 

A szerző ezúttal is elképesztően zseniálisan szőtte tovább a sztorit. Nekem nagyon tetszett akivé Celaena karaktere fejlődött. Aelin. Továbbra is egy végtelenül erős nő. Aki mégis képes érezni, félni. De azért mindig megy előre. Sokszor nem is nézve saját magát. Igazán fel lehet nézni rá. Sokszor rideg és kemény. Azt hiszem ez érthető is a vele történtek után. Abszolút érthetőek voltak a tettei. Máskor pedig egy érzelmes, érzékeny lány. Nagyon jó volt mikor ezt az oldalát is megmutatta. Főleg Rowan mellett. 

Imádtam ahogy alakult ez a szál. Pedig a második kötet után nem igen tudtam volna más alternatívát elképzelni ilyen téren. Mégis le a kalappal Sarah előtt. Úgy alakította, hogy szinte az olvasó észrevétlenül zúg bele az új karakterekbe és szereti meg azt, amerre halad a sztori. 

Azt hiszem az előzőnél is írtam, nekem Manon még mindig nem lett kedvenc. Elég sokat szerepel az ő szála és eddig nem tudtam megkedvelni, hova tenni. Itt végre kezdtek összefutni a szálak. Az már izgalmas volt, kezdett értelmet nyerni sok minden. Tetszett. 

Ismét voltak itt érzelmek. Szenvedély, szeretet, szerelem. Baráti kapcsolatok főleg. Bár épp mondhatnám családinak is. Nevetés, boldog pillanatok. Egymásra találások. Sok újdonság. Titkok, meglepetések. Félelem, düh, ármány. Minden eddigi megszokott eleme a sorozatnak itt is visszaköszönt. Ugyanakkor elképesztően sok új és váratlan fordulat is akadt. Végig csak pislogtam. Egyszerre féltem és szerettem. Reménykedtem. Volt nem kevés az állam a padlón koppanó pillanat. Hűha. Ez aztán igazán megdöbbentő és ütős részre sikerült. 

Egy újabb imádom kötet! Zseniális lett. Ahogy tovább szőtte Sarah a sztorit. Ismét elkalauzolt ebbe a nem mindennapi világba. Ahogy minden érzelmet átadott. Lehengerlő rész lett. Szépen haladunk a végső finálé felé. Minden kötettel egyre több dolog nyer értelmet. Imádom ezt nála! Le a kalappal ahogy felépítette ezt a világot, ahogy megalkotta a szereplőit. Nem utolsó sorban az miatt, ahogy mindent kigondol és elénk tár. Igazán zseniális elmére vall így és ilyen komplett sztorit összerakni. 

Csak annyit tudok mondani, ha még nem olvastátok a sorozatot, akkor ne hagyjátok ki! Ezt olvasni kell! 💖  




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése