2023. november 23.

Anne L. Green - A ​hűség pokla

 📚 Könyvajánló 📚


Hűség, ​becsület, tisztelet. Ezek az én családom legfőbb erényei. Ha ez a házasság megköttetett, immár felbonthatatlan. Nálunk a hűség egy életre szóló döntés, és mindenekfelett áll.

Elég veszélyes szakma az enyém, a maffia bérgyilkosa vagyok. Mindennap kockáztatom, hogy lebukom, vagy valami malőr folytán éppen én halok meg. Mégsem remeg soha a kezem vagy izzad a tenyerem, amikor hidegvérrel kiontom mások életét.

A hűségemnek azonban nagy ára volt. A bosszú nevében valaki kivégeztette a feleségem és a két gyermekem. Így a saját bőrömön tapasztaltam meg azt a fájdalmat, amit másoknak okoztam.

Abban a pillanatban fogadtam meg, hogy soha többé nem engedek senkit a szívem közelébe. A szerelem ellenben kegyetlen, nem olyan dolog, amit befolyásolhatunk, még a legsötétebb időszakban, a legkietlenebb talajban is képes kicsírázni. Válaszút elé érkeztem…

A hűség pokla egy őszinte, torokszorítóan fájdalmas és érzelemdús történet egy titokzatos bérgyilkosról, Anthonyról. Anne L. Green legújabb regénye rávilágít arra, hogy nemcsak a maffia iránti hűség béklyója eltéphetetlen, hanem a szerelemé is. Az olvasó egy sodró lendületű, izgalmakkal és váratlan fordulatokkal teli, akciódús történetben találja magát, amely a humort és az érzékiséget sem nélkülözi.

Nézzétek el nekem ha túl sokat fogok áradozni ebben a posztban. De nem tehetek róla, imádom! 💙💛

Köztudott, hogy szeretem az írónő minden regényét! Őt magát! Viszont van egy különösen a szívemhez közel álló és imádott regénye számomra. Ez pedig A sötétség fogságában, Andrew története. Ő mindig is a nagy szerelem marad nekem. 

Mikor érkezett a hír, hogy jön ez a könyv nem volt kérdés, hogy Andrew mellé csatlakozik Anthony is. Elolvasás után sem tudok másként nyilatkozni. 

Azt hiszem egy posztban említettem mikor megjelent A hűség pokla, hogy 2015-ben jelent meg A sötétség fogsásában. Azért nem tegnap. Pont ezért volt iszonyatosan jó érzés újra elmerülni ebben a világban. Lemerülni a sötétségbe, egészen a pokolig sokszor. Újra a maffia világában kalandozni ezzel a látszólag sötét, dögös, szexi férfiakkal. Akik tudnak kemények, brutálisak lenni ha kell, másrészt pedig megveszik a női szíveket és olvasókat. Azonnal. 

Már Andrew történetében nagy kedvenc lett Anthony. Ugye utána kapott egy novellát. Ami azért lássuk be, rögtön felkeltette az érdeklődést. Külön köszönet kedvenc főnökömnek, az egyiknek, de lehet mindkettő érdeme inkább, hogy végül jött az ötlet és megszületett ez a regény. Az írónőnek pedig, hogy a tőle megszokott stílussal, pedig volt nem kevés nehézsége a folyamat során, de hogy megírta nekünk ezt a könyvet.💖

Igazi nosztalgia volt ismét ezekről a pasikról olvasni. A már jól ismert és szeretett szereplőkről. 

Visszautazni az időben a korábbi regény idejébe és világába. Elképesztően sokat ad A sötétség fogságában sztorijához is. Ott lett sokunk kedvence Andrew jobbkeze, Anthony. Aki később szintén egy nagyhatalmú vezető szerepébe lép. 

Imádtam az ő történetét olvasni. Miközben itt voltak a korábbi kedvenceim. Azt nem mondom, hogy egy cuki, rózsaszín sztorit olvashatunk. Közel sem. Félelemmel teli, kemény, egy nehéz olvasmány sokszor, teli fájdalommal, mégis mindig ott pislákol a remény. Sok-sok humoros, vidám pillanattal. Ami persze főként Anthony és Andrew érdeme. Már az előző kötetben imádtam a párosukat. Olvasni a barátságukról, ahogy kiállnak egymás mellett. Miközben azért a másik fejéhez is vágják a néha nem éppen cenzúrázott gondolataikat. Ezekből született sok remek poén, szócsatás pillanat. Kellett ez. Sokszor nehéz a történet, így tökéletesen megvolt az egyensúly. 

Nagyon jó volt arról olvasni, hogy annak idején a srácok, hogy ismerkedtek meg. Hihetetlen, hogy milyennek indult a kapcsolatuk. És mivé lett. Igaz nem kevés fájdalom árán. De minden okkal történik. 

Imádtam a regényben, hogy amolyan fele arányban volt benne maga a maffia és Anthony kemény, véres világa, ugyanakkor a szerelmi szál. Örültem nagyon, hogy nem az egész regény szólt erről. Így volt az igazi. Hogy tökéletesen megismerhessük ezt a férfit, megérthessük. Óriási jó pont ez nálam. 

Volt itt minden. Visszautatás az időben, A sötétség fogságában megismert történet más nézőpontból, néha előzménye, néha folytatása. Szó szerint a pokolba merül alá az olvasó sokszor, kemény és nehéz élethelyzetek, fájdalom. Mégis az írónőtől megszokott módón remekül vegyített bele humort, boldog perceket. Hála ennek a két remek fickónak. Megismerhettük Elena karakterét, aki Anthony nővére. Elképesztő jó volt az ő életét is megismerni. Minden részét. A viszonyát a testvérével, a sorsukat. Látni miként is alakul a kapcsolata neki és Anthony-nak. 

Egy igazi szép szerelem története is ez. Ami sok nehézségen és fájdalmon alapul, mégis előre néztek a hőseink. Hihetetlen dolgokon mentek keresztül. Külön és együtt is. Erotikus és szenvedélyes pillanatok sem hiányozhattak. Ezúttal is kellő mennyiséggel, nem volt több, pont tökéletesen és így is volt megírva. Szeretet és szerelem. Ha valami, akkor ez a regény igazán betudja mutatni mi a Hűség. Ez mellett a félelem, a fájdalom, a továbblépés, a remény és még sok fogalom, érzelem megélését. Igazi érzelmi hullámvasút. Én mégis minden percét szerettem ennek az utazásnak.

Imádtam olvasni! Nem véletlenül volt az előző könyv a nagy szerelem ALG regényem. Méltó párja lett A sötétség fogságában-nak a Hűség pokla. Ez a történet így teljes. 

Nagyon jó szívvel ajánlom Nektek! Tudom, millió a maffia világában sztorit olvastunk és olvashatunk, de ez mégis más. Ez a legjobb! Én imádom! Ha olvastátok az első kötetet, akkor ezt se hagyjátok ki! Ha pedig még nem és valami kalandosra, izgalmasra, egy tartalmas, néha nehéz, de mégis csodás olvasmányra vágytok, akkor ezt a két könyvet vegyétek a kezetekbe. 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.     

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a bejegyzésed! Lenyűgöző volt a meglátásod. Várom a továbbiakat.

    VálaszTörlés