2023. november 9.

Colleen Hoover: Without ​Merit – Merit nélkül

 📚 Könyvajánló 📚


A Voss család sok mindennek mondható, csak normálisnak nem.
Egy átalakított templomban élnek, a rákból gyógyult édesanya a szuterénben lakik, az apa feleségül vette az édesanya ápolónőjét, a négyéves kisöcs semmit sem ehet, ami finom, és semmit sem tehet, amit élvez, a két idősebb testvér pedig dühítően tökéletes.

Aztán még ott van Merit. Merit trófeákat gyűjt, amiket nem ő nyert, és titkokat, melyek megőrzésére a családja kényszeríti. Miközben a város régiségboltjában kutat a következő trófeája után, rátalál Saganre. A fiú bölcsessége és javíthatatlan idealizmusa lenyűgözi és elvarázsolja, amíg rá nem döbben, hogy Sagan nem lehet az övé. Merit teljesen bezárkózik, családját csak a partvonalról szemléli, de a titkon, ami a tudomására jut, a világ egyetlen trófeája sem képes enyhíteni.

Meritnek elege lesz a hazugságokból, és úgy dönt, szétzúzza a boldog családi illúziót, majd örökre maga mögött hagyja. Ám az igazság kimondása megdöbbentő következményekkel jár.

Szívbe markoló történet – a hazugságok mélyére ás, melyek összetartják a családot, és megmutatja a szeretet erejét.
Szívet tépő történet a család lehúzó, de egyben felemelő erejéről és az összetartozásról.


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak! 💜


CoHo ismét valami egyedit, különlegeset alkotott ezzel a regénnyel. Őszinte leszek, picit tartottam tőle, mert véletlenül futottam bele olyan véleménybe, amiben nem voltak oda érte.....

De ahogy elkezdtem a szerző ismét bizonyított. Nem azt mondom, hogy az Wow, Hűha, Imádom kategória lett, mint pár regénye számomra, mégis egy remek olvasmány volt. 

Sokféle érzelmet vonultatott fel. Igazán különleges nevekkel ellátott szereplők társaságában. 

A fülszövegből lejön, hogy egy igazán " furcsa" család életét mutatja be a regény. Már ez miatt kíváncsi voltam. Noha pont ez a katyvasz miatt ahogy összeállt ez a család, barátok, rokonok, volt néha nekem roppant dühítő az egész. Nyilván a kialakult cselekmények miatt. Nem mondanám annyira életszerűnek, mert ebben aztán tényleg annyi egyébként hétköznapi dolog volt, amik egyenként annak számítanak, de itt mivel mind előfordult, így egy igazán egyedi, néha megdöbbentő egyvelehet adott ki. 

Merit, a főszereplő fiatal lány mesélte el nekünk a sztorit. Nagyon kedveltem őt. Egy igazán szórakozatató, szimpatikus lány, aki már most sokat megélt. Egy nem mindennapi család tagja, egy ikerpár egyik fele. Van itt minden. 

Nagyon kedveltem őt, tetszett ahogy mesélt. Az is ahogy összességében alakította CoHo a történetet. Igaz, ahogy mondtam közben azért akadtak számomra már-már bicskanyitogató momentumok. Olyan kacifántos volt ez sokszor, meglepő, nem egyszerű, mint ahogy maga az élet sem az. Mégis nem kevés mondanivalója van a történetnek.

Az biztos, hogy ez nem egy szokványos és unalmas sztori. De az írónőtől megszokhattuk már. Csupa fordulat, titkok, bonyolult családi kapcsolatok, szerelmek. Remekül mutatta be mindkét fajta szeretet a szerző. Vagy éppen ezek hiányát. Milliónyi érzést, érzélmet vonultatott fel. Sok-sok meglepetéssel. 

Voltak szerethető karakterek, de olyanok is akik kevésbé lettek a szívem csücskei, őket is a cselekmény szülte. Merit kedvenc lett, akárcsak Sagan. Abszolút kedvenc, imádtam Moby-t. Ahogy Merit is mondta, a négyéveseket csak imádni lehet. 

Ha szeretitek a CoHo könyveket, ezt se hagyjátok ki! Már a fülszöveg is egyedinek tűnik, és akkor még nem is sejtitek mit tartogat maga a regény..... De megéri elolvasni. Érzelmekkel teli, megoldásra váró problémák, kapcsolatok. Csupa meglepetés. Jelen van a szeretet, persze a romantikus szálak sem hiányozhatnak. Egy újabb hamisítatlan Hoover regény. Ezúttal valami még egyedibbet alkotott. Ami tökéletes első olvasmány is lehet tőle. 💜



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése