2023. november 16.

Chris Carter - A ​gonosz nyomában (Robert Hunter 10.)

 📚 Könyvajánló 📚


Hogyan pusztítasz el valakit, anélkül hogy ténylegesen megölnéd az illetőt? […] Kiüríted a lelkét, aztán megtöltöd fájdalommal… elveszed tőle azt, amit a legjobban szeret.

A főiskolán találkoztak először. A Stanford Egyetem pszichológus hallgatói közül ők bizonyultak a két legragyogóbb elmének. Aztán már ellenségként keresztezték egymás útját a Virgina állambeli Quanticóban.
Amíg Robert Hunter a Los Angeles-i rendőrség legsúlyosabb bűnügyeivel foglalkozó egységének a vezetője lett, addig Lucien Folterből az FBI által legkeresettebb, legveszélyesebb és legtöbb áldozatot ejtő sorozatgyilkos vált.
Miután Lucien három és fél évet töltött magánzárkában, egy nap végre sikerül kiszabadulnia. És sosem tapasztalt indulat forrong benne. Az elmúlt években semmi más nem járt a fejében, csakis a bosszú. Meg kell bűnhődnie és meg kell fizetnie annak, aki elvette a szabadságát.
Robert Hunter élete tehát veszélyben forog.


Lucien Folter visszatér. Vele már találkozhattunk korábban, a Robert Hunter sorozat 6.részében az Egy gonosz elme című regényben. 

Brutálisan koppant az állam a padlón, mikor kiderült, hogy ebben az új, immár a 10.részben ismét Lucien lesz a gonosz. Nem véletlenül kapta azt a bizonyos címet is például a hatodik rész. 

Izgatottan vártam, mint minden új részt. Ugyanakkor volt némi félelem is bennem. Hiszen aki olvasta a sorozatot tudja, hogyha ez az ember megjelenik, az semmi jót nem jelent. 👀🙈

Szóval mindenképp tessék végigolvasni az egész sorozatot. Higyjétek el, megéri! Mondja ezt egy abszolút elfogult Carter rajongó. Elsőszámú! Imádom a pasast! Nem kevésbé az írásait. 

Na szóval. Egy újabb rész, brutális gyilkosságok, a kedvenc nyomozóink ismét akcióban, ezúttal ismét az igazi Gonosz nyomában. 

Ahogy mondtam, féltem ettől a résztől. Főleg Robert miatt. Anno mikor Lucien Folter felbukkant, szerintem akkor ismerhettük meg az igazi Robert Huntert. Őt magát, a múltjával, a jelenével együtt. Hogy milyen ember volt és lett. Sokszor nagyon megrázó felfedezéseket tettünk abban a részben. Ez miatt voltak a félelmeim. Ott megtudtuk ki is Lucien Folter. Egy olyan brutálisan eszes elme, hogy wow. Picit mondom ezt jó és rossz értelemben is. Azért kell egyfajta intelligencia, tudás, ész, minden, ahhoz amit ő véghezvitt. Másrészt pedig nagyon durván sokkoló, félelmetes. Inkább ez utóbbival jellemezném őt. Amik kiderültek a korábbi részben, azokhoz képest volt egy sejtésem, hogy ezúttal jócskán túltesz azon is. Igazam lett. 

A szerző ezúttal sem kímélt minket olvasókat. De a hőseit sem. Főleg Robertet. 

Le a kalappal ismét Carter előtt. Ahogy továbbvitte Hunter karakterét, a visszatérő Lucien-ét, Garcia-t és a többi karaktert. Magát az egész történetet. 

A tőle megszokott véres, durva, brutális történések. Közben pedig iszonyatosan eszes, félelmetes, titkokkal teli, nem kevés meglepetéssel. 

Aggódtam végig, rohadt sok jutott már ki szegény Robertnek. És még közel sem volt vége. Bizonyos szállal tippeltem volna valamire, amitől nagyon tartottam. Persze Carter ismét meglepett, közel sem az lett, viszont egyáltalán nem lett finomabb az eredmény. Sőt! 

Gyilkosságok, a szabadlábon lévő Lucien, aki még durvább fokozatra kapcsolt. Már ami a kegyetlenséget, gyilkolást illeti. Ezúttal is meglepett mindaz, ami végiment a történetben. A cselekmények szövése, ahogy végül minden összeért. Igazán zseniális elmére vall mindezek kitalálása és ilyen formán megírása. Én továbbra is tartom, hogy Chris Carter egy zseni. 

Jó pár ilyen hosszú regénysorozatot olvastam már. Szerintem még egy sem akadt, amiben legalább egy, de inkább több gyengébb rész ne lett volna. Számomra, az ő Robert Hunter immár 10 részesre bővült sorozatában még nem találtam ilyen részt. Egyet sem. Imádom mind! Ezt összehozni? Elképesztő! Le a kalappal! 

Imádtam ismét a fiúk társaságában tölteni az időt. Ezúttal is akadtak poénos, húzzuk egymás agyát pillanatok Robert és Garcia közt, amit imádok. Igaz, jóval kevesebb a megszokottnál. Ezúttal mivel személyesen Robert volt az érintett a történetben, jóval kevesebb. Ez egy komolyabb hangulatú regény lett. Még inkább mint a többi, mégsem volt semmivel sem kevesebb. 

Zseniális, brutális csavarokkal, borzalmas, sokszor megdöbbentő részletességel, a szerzőtől megszokott leírásokkal és elemekkel, titkok, találgatások, hajsza az idővel. Az igazi gonosz nyomában. De ahogy végül ezúttal is megírta ezt a sztorit..... WoW! Féltem rendesen, de tudtam, hogy nem fogok csalódni sem a szerzőben, sem a hőseiben. 

Legnagyobb kedvenc ez a sorozat! 

Ha még nem olvastátok el, csak ajánlani tudom! Krimi rajongóknak kötelező. Igaz erősebb kezdet, akik még netán ismerkednek, barátkoznak a műfajjal, mégis tökéletes kezdés. 

A regényhez megjelent kis novellás füzet pedig, ami A nyomozó címet kapta, tökéletes kis időutazás volt. Belepillanthattunk, hogy az immár nagy Robert Hunter miként is kezdte a pályáját. Imádtam olvasni! Remek kiegészítése volt ennek a regénynek. A kezdet és az ahol most tartunk. 💗

Ha már most itt lenne a következő rész is késő lenne... De sebaj, én tartok egy sorozat újraolvasást amíg majd várunk az újabb részre.  



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése