2023. november 14.

Corinne Giampaglia - Erik ​és az őszi erdő

📚 Könyvajánló 📚


Táncba kezdenek a falevelek, sűrűsödik a köd, az erdő ragyogó, meleg színekbe öltözik. Közeledik az ősz, ezt hirdeti a harmathozó szél is. Ella és Erik átmegy a nagyihoz, hogy megcsodálják az őszi kertet. Még nem tudják, hogy hazafelé a sűrű erdőben a varázslatos, titokzatos természet várja őket, és egy bölcs hársfa meg egy csillogó tollú holló elárulja nekik, mi az a rejtélyes kötelék, ami egyesíti őket a természettel…


Ahogy megláttam ezt a mesekönyvet, nem volt kérdés, hogy ezt szeretném elolvasni. Őszi és ráadásul igazán gyönyörű is. Imádom az őszt, igaz idén sajnos nem jutott ki olyan igazán szép ősz, mint tavaly. De azért akadt kicsi, ahol lehetett szép kis fotókat is csinálni például. 

Meseszép külsőt kapott ez a könyv. Szépek a magát a mesét elbeszélő illusztrációk is. Igaz, mint az előző mesekönyvnél, itt is elmondhatom, hogy nem azok a wow, hű de mesések, egyszerűbbek a rajzolások, mégis szépek. Nekem a történetben lerajzolt nagymama ábrázolása hagyott némi kívánnivalót maga után. Egy olyan igazi nagymamát nem így képzeltem volna el. Jóformán olyan fiatal volt mint az anyuka. 😅

De abszolút kárpótol maga az írás. Ez volt az első könyvem a szerzőtől, de az biztos, hogy igazán lehengerlően mesél. Gyönyörűen használja a szavakat, metafórákat. Csodásan ír az érzésekről, a családról, a szeretetről. 

Igazán jól adja át, hogy miként gondolkodjunk pozitívan. Hogy a kis Erik miként éli meg az érzéseit, fiatalsága ellenére is. Jó volt ezt olvasni. Abszolút élvezhető volt és nagyon tanulságos, tanító jellegű. Akár a gyerekeknek, akiknek mesélve van a történet, de nekünk felnőtteknek is. 

Mondhatni némi kis fantasy, misztikum is volt csempészve a mesébe. Irtó aranyosak a szereplők. Nekem nagy kedvenc lett Erik. Egy igazán értelmes, már most nagy okosságokat tudó és mondó kisfiú. 

Mesésen mutatja meg az olvasó számára a természetet és annak szeretetét. Nagyon szépen a leírások. Legyen szó a helyszínekről, a lehengerlő őszi időkről, vagy akár a karakterekről. Ráadásul egész hosszan tartott a mese. Nem olyan volt, hogy nagy mesekönyv és benne minden oldalon egy-két mondat. Egész hosszú kis történet. 

Ha szeretnétek még most valami igazán őszit olvasni, akkor csatlakozzatok Erikhez az őszi erdőben. Olvassátok kicsiknek, vagy akár Ti is felnőttként, hiszen a mesék mindig kortalanok. 💛🍁🍂


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése